Μερική έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω – 6 Ιανουαρίου 2019

Έκλειψη Ηλίου

Μερική έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω – 6 Ιανουαρίου 2019

Η πρώτη μερική έκλειψη ηλίου διαμορφώνεται στις 6 Ιανουαρίου στις 3.28 τα ξημερώματα στις 15 μοίρες του Αιγόκερω. Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ασία Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Βόρειο Ειρηνικό και τα νησιά Aleution της Αλάσκας. 

Η διάρκειά της θα είναι σύντομη και θα εκδηλωθεί βίαια και γρήγορα. Σε κοσμικό επίπεδο η επιρροή της έκλειψης στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερω προμηνύει προβλήματα στη γεωργία και το έδαφος, σεισμούς και καταστροφές σε ορυχεία. Ειδικότερα ο δεύτερος δεκανός του Αιγόκερω βγάζει μια στρατιωτική κινητικότητα (τρομοκρατικές ενέργειες) σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η 15η μοίρα σχετίζεται με πτώσεις ηγετών και βίαιους θανάτους.

Σε προσωπικό επίπεδο επηρεάζει περισσότερο όσους έχουν γενέθλια κοντά σ’ αυτή την ημερομηνία, όσους έχουν Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στις 15 μοίρες του Αιγόκερω και τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) που έχουν γεννηθεί γύρω στις 6-7/1, 6-7/4, 8-9/7 9-10/10.

Το ζώδιο του Αιγόκερω σχετίζεται με την καριέρα, τη δύναμη, την εξουσία και διαθέτει υπομονή και αυτοπειθαρχία που του επιτρέπουν να κατακτήσει τους στόχους του. Το κύριο γεγονός επομένως της έκλειψης σχετίζεται με τη δουλειά και τη δημιουργικότητα. Όσοι διαθέτουν τα προσόντα της θέλησης και της υπομονής μπορούν να πετύχουν σημαντικά επιτεύγματα.

Η σύνοδος της έκλειψης με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα τονίζει τη σοβαρότητα και την σκληρή δουλειά που απαιτείται. Ο Κρόνος μας δίνει την πειθαρχία και εγγυάται μακροπρόθεσμα οφέλη, ενώ ο Πλούτωνας – ο πλανήτης του μετασχηματισμού – μας βοηθά να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να κάνουμε τους στόχους μας λιγότερο περίπλοκους και περισσότερο εφικτούς.

Η έκλειψη σχηματίζει επίσης εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και τον σταθερό αστέρα Vega -τον πιο λαμπερό αστέρα της Λύρας- ο οποίος μας δίνει εξαιρετική δημιουργικότητα και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας και οικονομικής ευημερίας. Ο Ποσειδώνας βοηθά να βγάλουμε στην επιφάνεια τα ταλέντα μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Ευνοϊκή έκβαση των γεγονότων υπόσχεται και το τρίγωνο Αφροδίτης – Χείρωνα που σχηματίζεται στον χάρτη της ηλιακής έκλειψης. Ωστόσο, τα τετράγωνα Ερμή – Άρη και Δία – Ποσειδώνα, συνιστούν να αποφύγουμε βεβιασμένες δράσεις και αποφάσεις καθώς και λεκτικές επιθέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξεις σχέσεων. Το γεγονός επίσης, ότι η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο της εξορίας της, είναι πιθανό να μας προκαλέσει μια απαισιοδοξία ή μια καταθλιπτική διάθεση που δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να μας επηρεάσει.

*Παρόλο που οι εκλείψεις συνήθως επηρέαζουν 3 μήνες πριν και 3 μήνες μετά τον σχηματισμό τους, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έκλειψης θα είναι εμφανή σε λιγότερο διάστημα.

Πώς επηρεάζονται τα ζώδια από την Έκλειψη Ηλίου

Κριός

Η ηλιακή έκλειψη διαμορφώνεται στο ζενίθ του ηλιακού ωροσκοπίου σας και σας επιτρέπει να κάνετε σημαντικά βήματα στον τομέα της καριέρας σας και να αρχίσετε να υλοποιείτε τις πιο κρυφές επιθυμίες σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι η οργάνωση, η πειθαρχία και φυσικά η υπομονή. Η έναρξη μιας νέας ερωτικής σχέσης είναι επίσης πιθανή.

Ταύρος

Με την έκλειψη ηλίου στον ένατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας μπορείτε να οργανώσετε ένα ταξίδι που επιθυμείτε αλλά και να λύσετε προβλήματα που σχετίζονται με συγγενείς εξ αγχιστείας ή νομικές υποθέσεις. Θετικές εξελίξεις αναμένονται επίσης στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας.

Δίδυμοι

Η Νέα Σελήνη – έκλειψη ηλίου πραγματοποιείται στον όγδοο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας και σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε χρήματα από κεφάλαια τρίτων όπως για παράδειγμα δάνεια, διατροφή, κληρονομιές, μερίσματα κ.λπ. Μπορείτε να προχωρήσετε επίσης σε μια σημαντική αγορά.

Καρκίνος

Η ηλιακή έκλειψη ενεργοποιεί τον τομέα των σχέσεών σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για σας. Το ερχόμενο διάστημα μπορείτε να κάνετε μια σημαντική συμφωνία, έναν συνεταιρισμό ή και έναν γάμο. Δεδομένου ότι ο Ήλιος κυβερνά τον τομέα των οικονομικών είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν τα εισοδήματά σας.

Λέων

Κάθε Νέα Σελήνη είναι σημαντική για σας αφού ο Ήλιος κυβερνά το ζώδιό σας, πόσω μάλλον αυτή που είναι και έκλειψη! Το επόμενο διάστημα θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε ό,τι δεν σας αρέσει στον χώρο της εργασίας σας ή ακόμα και να ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα. Μην αμελείτε τυχόν προβλήματα υγείας.

Παρθένος

Η ηλιακή έκλειψη διαμορφώνεται στον τομέα του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με την χαρά της ζωής, τον έρωτα, το ρομαντισμό, τη δημιουργικότητα και τα παιδιά σας. Σ’ αυτούς τους τομείς θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Πολλοί από σας ίσως ξεκινήσετε ένα χόμπι το οποίο θα σας αποφέρει και κέρδη. Αν είστε αδέσμευτοι μπορεί τώρα να ξεκινήσει μια σοβαρή σχέση.

Ζυγός

Το σπίτι και η οικογένεια είναι οι τομείς που ενεργοποιούνται από την ηλιακή έκλειψη. Έτσι, το διάστημα αυτό είναι πιθανό να μετακομίσετε ή να διακοσμήσετε εκ νέου το χώρο σας. Οικογενειακά προβλήματα μπορούν να λυθούν με αυτή την επιρροή, ενώ ευνοούνται οι αγοραπωλησίες ή ενοικιάσεις ακινήτων.

Σκορπιός

Νιώθετε αρκετά δραστήριοι αυτό το διάστημα και είναι πολύ πιθανό αν έχετε ελεύθερο χρόνο, να οργανώσετε ένα ταξίδι ή να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα ώστε να επικοινωνείτε με κόσμο. Η περίοδος είναι επίσης ευνοϊκή για επιχειρηματικές συμφωνίες και υπογραφή συμβολαίων.

Τοξότης

Ο τομέας των οικονομικών σας είναι αυτός που επηρεάζεται από την ηλιακή έκλειψη και μπορείτε να πετύχετε μια νέα υλική ασφάλεια αν το επιδιώξετε. Θα υπάρξει αύξηση των εισοδημάτων σας, ενώ δεν αποκλείεται να αναζητήσετε και εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα. Αποφύγετε περιττά έξοδα.

Αιγόκερως

Η ηλιακή έκλειψη διαμορφώνεται στο δικό σας ζώδιο και σηματοδοτεί την κατάλληλη στιγμή για να κλείσετε κάποιες υποθέσεις ώστε να δημιουργήσετε χώρο για το καινούργιο. Ένας κύκλος της ζωής σας ολοκληρώνεται και είστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα. Αποφύγετε την επιθετικότητα και την εριστική συμπεριφορά.

Υδροχόος

Η ηλιακή έκλειψη σας παροτρύνει να περάσετε στο παρασκήνιο και να οργανώσετε κρυφά τα επόμενα βήματά σας, καθώς δεν έτοιμοι να τα μοιραστείτε με άλλους. Μετά από δύο εβδομάδες με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιό σας τα σχέδιά σας θα ωριμάσουν και θα νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας.

Ιχθείς

Νέους φίλους, νέες ευκαιρίες και νέους στόχους επιφυλάσσει για σας η ηλιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στον ενδέκατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας. Η θετική συμμετοχή του κυβερνήτη σας Ποσειδώνα σας βοηθά να πραγματοποιήσετε όλες τις επιθυμίες σας.

Ακολουθήστε με στο Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *