Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Η γοητεία της Σελήνης
Περιεχόμενα hide
2 Οι 30 φάσεις της Σελήνης
2.2 Οι 14 φάσεις που η Σελήνη αυξάνεται:
2.3 Οι 14 Φάσεις που η Σελήνη μειώνεται:
3 Η διέλευση της Σελήνης από τα ζώδια
4 Η Σελήνη σε κενό πορείας

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Σε κανένα ουράνιο σώμα δεν έχει δοθεί μεγαλύτερη αξία από όσο στην Σελήνη. Σε κανένα ουράνιο σώμα δεν έχουν αποδοθεί τόσοι θρύλοι, ποιήματα, τραγούδια, παροιμίες, ρητά… Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι από τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν την Σελήνη για να προβλέψουν τον καιρό, για να φυτέψουν, για να συλλάβουν αγόρι ή κορίτσι και για χιλιάδες ακόμα πράγματα καλά ή κακά. Άνθρωποι χωρίς αστρονομικές ή άλλου είδους επιστημονικές γνώσεις παρατηρούσαν την Σελήνη για να βγάλουν κάποια συμπεράσματα. Οι ψαράδες και οι ναυτικοί τα παλιά χρόνια κοιτούσαν το φεγγάρι για να συμπεράνουν τι καιρό θα κάνει. Ακόμη μέχρι τις μέρες μας λέμε «ξάπλα το φεγγάρι, όρθιος ο καπετάνιος» που σημαίνει πως όταν το φεγγάρι είναι ξάπλα θα κάνει κακοκαιρία. Όλα αυτά που προέρχονται από την λαϊκή μας παράδοση έχουν κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να πιστεύουν πως τουλάχιστον η Σελήνη λειτουργεί!
Ο σεληνιακός κύκλος διαρκεί περίπου 28 μέρες και μέσα σε αυτές τις 28 μέρες περνάει από τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Οι δυνάμεις της Σελήνης αυτές τις 28 μέρες είναι απέραντες. Καθορίζει τον ρυθμό των παλιρροιών, τον κύκλο της γονιμότητας της γυναίκας, επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχή. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν τον κύκλο της Σελήνης και για πολλούς ο σεληνιακός ρυθμός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο.
Πιστεύοντας ότι τις γνώσεις δεν πρέπει να τις κρατάμε για τον εαυτό μας, θέλησα να καταγράψω τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί όλα αυτά τα χρόνια από αστρολόγους – ερευνητές και που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων.

Οι 30 φάσεις της Σελήνης

Οι 30 φάσεις της Σελήνης είναι γωνιακές αποστάσεις 12 μοιρών από τον Ήλιο. Η Σελήνη είναι υπαρκτή κάθε μέρα, κάθε ώρα και όχι μόνο όταν έχουμε Νέα Σελήνη, Πανσέληνο, πρώτο και τελευταίο τέταρτο. Από την στιγμή που σχηματίζεται η Νέα Σελήνη, κάθε 12 μοίρες μπαίνει σε μια νέα φάση που λειτουργεί διαφορετικά. Υπάρχουν λοιπόν 14 μέρες που το φεγγάρι αυξάνεται για να φτάσει στην Πανσέληνο και οι επόμενες 14 που μειώνεται για να ξαναφτάσει στην Νέα Σελήνη. Οι φάσεις που η Σελήνη αυξάνεται είναι από την φύση τους πιο δραστήριες και εξωστρεφείς, ενώ οι φάσεις που μειώνεται είναι περισσότερο εσωστρεφείς και η ενέργεια στρέφεται εσωτερικά.

Αναλυτικότερα οι 30 φάσεις της Σελήνης λειτουργούν ως εξής:

Οι 14 φάσεις που η Σελήνη αυξάνεται:

1. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (0-12 μοίρες): Πολύ δυναμική μέρα, μπορεί να νιώθουμε κάποια ανησυχία αλλά γενικά είναι χαρούμενη και αισιόδοξη. Είναι καλή για να ξεκινήσουμε προγράμματα  αλλά όχι βιαστικά καθώς η Σελήνη είναι ακόμα σκοτεινή.

2. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (12-24 μοίρες): Θετική μέρα για να βάλουμε θεμέλια. Ίσως είμαστε κάπως αμυντικοί αλλά θα πρέπει να είμαστε επικοινωνιακοί. Καλή μέρα για ταξίδια.

3. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (24-36 μοίρες): Οι απόψεις αλλάζουν εύκολα, οι αντιδράσεις εναλλάσσονται και μπορούν να δημιουργηθούν συγκρούσεις. Είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι, έχουμε κατανόηση αλλά είμαστε και κάπως ανασφαλείς. Εάν η Σελήνη σχηματίζει δύσκολες όψεις παράγει φθόνο και ζήλια.

4. Αυξανόμενη φάση σελήνης (36-48 μοίρες): Κρίσιμη μέρα που μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλες συγκρούσεις. Χρειάζεται πολύ διπλωματία για να αποφύγουμε την ήττα. Γενικά είναι μια μέρα ψυχρότητας.

5. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (48-60 μοίρες): Αυτή η φάση μας ευαισθητοποιεί, χρειαζόμαστε χώρο για τον εαυτό μας, αντιδρούμε στα εξωτερικά ερεθίσματα συναισθηματικά.

6. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (60-72 μοίρες): Μέρα προετοιμασίας, έρευνας και δουλειάς. Κατάλληλη για εσωτερικές διεργασίες και ακατάλληλη για έντονες εξωτερικές δραστηριότητες.

7. Αυξανόμενη φάση σελήνης (72-84 μοίρες): Παραγωγική  μέρα που νιώθουμε πολύ όμορφα και είμαστε πολύ δημιουργικοί.

8. Αυξανόμενη φάση σελήνης (84-96 μοίρες): Αυτή η μέρα αποκαλύπτει πολλές ατέλειες, κυρίως από πράγματα που έχουμε αφήσει στην άκρη. Μπορεί να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες αλλά και να συναντήσουμε μεγάλες δυσκολίες.

9. Αυξανόμενη φάση σελήνης (96-108 μοίρες): Η αστάθεια και οι αλλαγές χαρακτηρίζουν αυτή την ημέρα. Δεν πρέπει να ξεκινάμε τίποτα αν θέλουμε να υπάρξει συνέχεια. Είναι καλή για να κάνουμε απολογισμό.

10. Αυξανόμενη φάση σελήνης (108-120 μοίρες): Αυτή καθώς και η επόμενη φάση είναι εποικοδομητικές και καλές για κάθε είδους δραστηριότητα. Ιδιαίτερα το κοινωνικό στοιχείο είναι έντονο.

11. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (120-132 μοίρες): Οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες. Έχουμε μεγαλύτερη αντίληψη, υπάρχει επιτυχία σε εξετάσεις και γενικά επιτυχία στους στόχους.

12. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (132-144 μοίρες): Δεν είναι κακή μέρα, ωστόσο είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και υπερβολικά αισιόδοξοι και ίσως απογοητευτούμε.

13. Αυξανόμενη φάση Σελήνης (144-156 μοίρες): Μέρα ευνοϊκή για πρωτοβουλίες και αλλαγές. Η καθημερινότητα επιταχύνεται και είμαστε ικανοί για κάθε είδους εργασία.

14. Αυξανόμενη φάση σελήνης (156-168 μοίρες):  Μια ημέρα αρκετά δύσκολη τουλάχιστον για εξωτερικές δραστηριότητες. Είναι προτιμότερο να αποσυρθούμε και να σκεφτούμε  πριν δράσουμε.

Πανσέληνος (168-180 μοίρες): Έχουμε ανάγκη από συναισθηματική ενίσχυση. Βγαίνουν προβλήματα σε σχέσεις ενώ πολλοί άνθρωποι μελαγχολούν.

Οι 14 Φάσεις που η Σελήνη μειώνεται:

1. Μειωμένη φάση σελήνης (0-12 μοίρες): Γενικά καλή και ευνοϊκή μέρα, χαρακτηρίζεται από επιδεξιότητα, εξυπνάδα, γρηγοράδα, ανταγωνισμό και αντιπαράθεση.

2. Μειωμένη φάση σελήνης (12-24 μοίρες): Αυτή η φάση είναι ανήσυχη και πολυάσχολη. Είμαστε  προσανατολισμένοι στην δράση και μπορεί να χάσουμε την εσωτερική σταθερότητα.

3.  Μειωμένη φάση σελήνης (24-36 μοίρες): Αστάθεια. Επηρεαζόμαστε πολύ εύκολα από τις γνώμες και τις διαθέσεις των άλλων.

4.  Mειωμένη φάση σελήνης (36-48 μοίρες): Το επίπεδο ενέργειας είναι αυξημένο, θα πρέπει ωστόσο να προσέχουμε πως διοχετεύουμε αυτή την αυξημένη ενέργεια.

5. Μειωμένη φάση σελήνης  (48-60 μοίρες): Ευνοϊκή, ανάλαφρη μέρα που περνούμε ωραία. Κατάλληλη για εμπορικές συναλλαγές.

6. Μειωμένη φάση σελήνης (60-72 μοίρες): Αυτή η μέρα είναι κάπως παθητική.  Καλό είναι να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, αλλά να προσέχουμε.

7. Μειωμένη φάση σελήνης (72-84 μοίρες): Ευνοϊκή μέρα με πολύ εσωτερική και εξωτερική κινητικότητα και ευχάριστες δραστηριότητες. Καλή για μελέτη και ταξίδια αλλά ακατάλληλη για επισκέψεις σε γιατρούς.

8. Μειωμένη φάση σελήνης (84-96 μοίρες): Κρίσιμη φάση. Υπάρχει τάση να χαρακτηριστούμε ανεπαρκείς. Τα σχέδια μένουν πίσω.

9. Μειωμένη φάση σελήνης (96-108 μοίρες): Αστάθεια και αλλαγές χαρακτηρίζουν αυτή την μέρα. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε τίποτα που θέλουμε να έχει συνέχεια, αλλά είναι καλή για να σκεφτούμε τα πάντα.

10. Μειωμένη φάση σελήνης (108-120 μοίρες): Κινητικότητα και ευαισθησία, ικανότητα στην δράση, διαύγεια στην σκέψη και αισιοδοξία χαρακτηρίζουν αυτή την μέρα.

11. Μειωμένη φάση σελήνης (120-132 μοίρες): Πνευματικές διακοπές. Μέρα για πνευματική ξεκούραση και διαλογισμό. Η ημέρα μπορεί να παράγει ηθικές και θρησκευτικές αξίες.

12. Μειωμένη φάση σελήνης (132-144 μοίρες): Μέρα δύσκολη που νιώθουμε πιεσμένοι. Είναι καλύτερα να μην αναλάβουμε τίποτα γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.

13. Μειωμένη φάση σελήνης (144 – 156 μοίρες): Ανάλαφρη μέρα που τα πάντα μπορούν να πάνε καλά και είναι πιθανή η επιτυχία.

14. Μειωμένη φάση σελήνης (156-168 μοίρες): Αυτή την ημέρα είναι καλύτερα να μην ασχοληθούμε με πολλά πράγματα. Η μέρα προσφέρεται για κάθαρση πνευματική, συναισθηματική και σωματική.

Νέα Σελήνη (168-180 μοίρες): Κάθε Νέα Σελήνη είναι ιδιαίτερη πνευματική. Το φεγγάρι στέκεται ανάμεσα στον ήλιο και την γή και προσφέρεται για περισυλλογή.

Η διέλευση της Σελήνης από τα ζώδια

Η Σελήνη μένει σε ένα ζώδιο περίπου 2,5 μέρες. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται χαρακτηρίζει αυτές τις μέρες. Τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της διέλευσης της Σελήνης από το κάθε  ζώδιο είναι τα εξής:

Κριός: Η μέρα είναι γεμάτη ενέργεια. Επικρατεί η ανυπομονησία και η έξαψη. Όλοι θέλουν να είναι πρώτοι και γρηγορότεροι.

Ταύρος: Αυτές τις ημέρες τονίζεται η ασφάλεια. Τα πάντα χρειάζονται χρόνο. Γινόμαστε περισσότερο πρακτικοί.

Δίδυμοι: Η επικοινωνία είναι πολύ ζωηρή και θα πρέπει να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις.

Καρκίνος: Ζεστασιά, ασφάλεια και οικογενειακή αίσθηση. Οι μέρες απαιτούν υπομονή, ευαισθησία και προσοχή.

Λέων: Τις ημέρες αυτές είμαστε πολύ δημιουργικοί και ελπίζουμε ότι θα αποδώσουμε καλύτερα.

Παρθένος: Οι λεπτομέρειες γίνονται σημαντικές, και οτιδήποτε τσεκάρεται. Κυριαρχεί η λογική.

Ζυγός: Είναι μέρες κοινωνικότητας και επαφών. Οι διαπραγματεύσεις ευνοούνται.

Σκορπιός: Καλές μέρες να ενδιαφερθούμε για τις δυσκολίες, επειδή διαθέτουμε ικανότητα και επιμονή.

Τοξότης: Η ζωντάνια και η πρωτοβουλία αυξάνονται και η ασφάλεια μεγαλώνει.

Αιγόκερως: Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών η επιτυχία συνδέεται με την συγκέντρωση και το στόχο. Απαιτείται πειθαρχία. Θα πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα απαραίτητα.

Υδροχόος: Η δραστηριότητα κατευθύνεται στους φίλους. Ευνοϊκές μέρες για συναλλαγές και προηγμένη κατάρτιση.

Ιχθείς: Υπερτονίζονται οι αισθήσεις. Η συμπεριφορά μας είναι ευμετάβλητη και η διάθεσή μας εναλλάσσεται από τον ενθουσιασμό στην λύπη.

Η Σελήνη σε κενό πορείας

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για την Σελήνη σε κενό πορείας. Η Σελήνη βγαίνει σε κενό πορείας όταν ενώ βρίσκεται σε ένα ζώδιο σχηματίζει την τελευταία Πτολεμαϊκή όψη (σύνοδο, εξάγωνο, τετράγωνο, τρίγωνο, αντίθεση) και δεν σχηματίζει άλλη μέχρι να μπει στο επόμενο ζώδιο. Το διάστημα αυτό ονομάζεται κενό πορείας και θεωρείται ακατάλληλο για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Πράγματι, οτιδήποτε ξεκινήσουμε αυτή την ώρα, δεν πετυχαίνει.

Τις ώρες αυτές ωστόσο μπορούμε να ασχοληθούμε με καθημερινές δραστηριότητες που αποτελούν ρουτίνα για μας, οι οποίες διεκπεραιώνονται με μεγάλη ευκολία.

Ωστόσο ο William Lilly αναφέρει πως όταν η Σελήνη βρίσκεται στα ζώδια της κυριαρχίας της και της έξαρσής της (Καρκίνος, Ταύρος) αλλά και στα ζώδια του Δία (Τοξότη, Ιχθύων) «αποδίδει κάπως». Αυτό σημαίνει ότι όταν η  Σελήνη βρίσκεται στα ζώδια του Ταύρου του Καρκίνου του Τοξότη και των Ιχθύων ακόμα και
αφότου σχηματίσει την τελευταία όψη δεν λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε κενό πορείας. Αντίθετα από την στιγμή που θα σχηματίσει την τελευταία όψη και μέχρι να μπει στο επόμενο ζώδιο μπορεί να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε με και στο Instagram1 Comment

  1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο!! Σ' ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!! Φιλιά!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *