ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ – ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Εαρινή Ισημερία

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ – ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της 20ης Μαρτίου (στις 23.58) ο Ήλιος στη φαινομενική ετήσια κίνησή του, διασχίζει τον ουράνιο ισημερινό γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο και του φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο. Το πέρασμα του Ήλιου στον Κριό, θεωρείται η αστρολογική Πρωτοχρονιά και συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου στη φύση αλλά και στις ζωές των ανθρώπων. Την ημέρα αυτή η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας σε όλη τη Γη είναι ίσες με 12 ώρες.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η εαρινή ισημερία αντιπροσωπεύει την εποχή της αναγέννησης και της ανανέωσης, αφού μετά από το τέλος του χειμώνα, τα δέντρα και τα λουλούδια ανθίζουν και η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει. Όλοι νιώθουμε την ενέργεια της ανοιξιάτικης αύρας και είμαστε έτοιμοι για νέα ξεκινήματα.

Οι ισημερίες δεν έχουν κάθε χρονιά την ίδια ενέργεια, αφού επηρεάζονται από τις πλανητικές δονήσεις που διαμορφώνονται κάθε φορά. Το 2019 η εαρινή ισημερία διαμορφώνεται πολύ κοντά στην Πανσέληνο στον Ζυγό. Πρόκειται επομένως για μια ενέργεια που επηρεάζει περισσότερο τις σχέσεις, τη συντροφικότητα και τις συνεργασίες και σε πολλές περιπτώσεις δείχνει την ανάγκη απελευθέρωσης από καταστάσεις, ανθρώπους ή συνήθειες που φρενάρουν την πρόοδό μας, ώστε να δημιουργήσουμε περιθώρια για νέα πράγματα. Ο Ζυγός αγαπά την αρμονία και την ισορροπία και αυτό θα αποτελέσει μείζον ζήτημα για το μέλλον του καθενός ξεχωριστά. 

Επιπλέον ο Κριός είναι ένα ζώδιο που σχετίζεται με την αντοχή, την ανεξαρτησία, το θάρρος, τη σωματική δύναμη και την παρορμητικότητα, γεγονός που μας δίνει μια δυναμική ώθηση να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας για την προσωπική μας ανάπτυξη. Είναι η εποχή που μπορούμε να κάνουμε πράξη τις σκέψεις μας και να προγραμματίσουμε ένα νέο μέλλον. Εξάλλου, το Σύμπαν ευνοεί και υποστηρίζει όσους αποφασίσουν να αλλάξουν το κομμάτι της ζωής τους που δεν τους ικανοποιεί.

Η επιρροή της Εαρινής Ισημερίας στα Ζώδια:

Κριός

Ακόμα και αν δεν είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε καθοριστικές αλλαγές αυτό το διάστημα, μπορείτε να καταγράψετε τα σχέδιά σας και να αναζητήσετε τρόπους ή και πρόσωπα που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας.

Ταύρος

Η εαρινή ισημερία είναι κατάλληλη για να βρείτε απαντήσετε σε ζητήματα που σας απασχολούν και που στο άμεσο μέλλον θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα εισοδήματά σας.

Δίδυμοι

Ο ερχομός της άνοιξης σας δίνει την ευκαιρία να συλλέξετε πληροφορίες, ιδέες και γνώσεις. Η ανταλλαγή πνευματικών εμπειριών και πληροφοριών μπορεί να σας ανοίξει νέους δρόμους.

Καρκίνος

Η εαρινή ισημερία μπορεί να σας προκαλέσει μια πρόσκαιρη μελαγχολία, ωστόσο σύντομα θα μπορέσετε να δείτε τα πάντα από διαφορετική οπτική γωνία και να εκμεταλλευτείτε καταστάσεις που θα κάνουν τη ζωή σας πιο άνετη.

Λέων

Η άνοιξη πάντα σας δίνει την ευκαιρία να αναδειχτείτε και να λάμψετε όπου κι αν βρεθείτε. Το σύμπαν σας βοηθά να εκτελέσετε όλα τα σχέδιά σας με ταχύτητα αλλά και απόλυτη επιτυχία. Έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να μετατρέπετε ακόμα και τυχόν αρνητικές καταστάσεις προς όφελός σας.

Παρθένος

Η λεπτομέρεια που σας χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τις ικανότητές σας, θα σας βοηθήσουν να λύσετε ζητήματα που σας απασχολούν και να προετοιμάσετε μια νέα πορεία στη ζωή σας.

Ζυγός

Η εαρινή ισημερία σας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσετε καλύτερα κάποια γεγονότα και να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε. Η αυξημένη σας διαίσθηση  θα σας βοηθήσει να προσπεράσετε τα εμπόδια προς την επιτυχία.

Σκορπιός

Με τον ερχομό της άνοιξης μπορείτε να αντιμετωπίσετε τυχόν φόβους και εσωτερικές ανησυχίες και να βρείτε την πραγματική αιτία της ανασφάλειάς σας. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε εποικοδομητικούς μετασχηματισμούς τόσο στη δική σας ζωή όσο και στις ζωές κοντινών σας ατόμων.

Τοξότης

Η εαρινή ισημερία σας προκαλεί ένα κύμα ευφορίας και αισιοδοξίας που είναι ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε προκλήσεις, να δείτε τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας και να βρείτε την ευτυχία.

Αιγόκερως

Η άνοιξη ζεσταίνει την καρδιά σας και σας βοηθά να προσεγγίσετε με επιτυχία  άτομα αλλά και στόχους. Έτσι, μπορείτε τώρα να αναπτύξετε στρατηγικές που θα σας οδηγήσουν στην κορυφή.

Υδροχόος

Η εαρινή ισημερία ανανεώνει τις σκέψεις σας και σας βοηθά να βάλετε σε εφαρμογή τα πρωτοποριακά σας σχέδια. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ανοιχτός.

Ιχθύες

Η εαρινή ισημερία σας ξυπνά από το λήθαργο και σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τους στόχους σας και να οργανώσετε τη στρατηγική σας. Τώρα μπορείτε να εργαστείτε γόνιμα και να σημειώσετε αξιοσημείωτη πρόοδο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *