Σύνοδος Δία – Πλούτωνα – 5 Απριλίου 2020

σύνοδος δία - πλούτωνα

Η πρώτη σύνοδος Δία – Πλούτωνα διαμορφώνεται στις 5 Απριλίου. Ο ευεργέτης Δίας και ο σκοτεινός Πλούτωνας θα συναντηθούν άλλες δύο φορές. Στις 30 Ιουνίου που θα βρίσκονται και οι δυο σε ανάδρομη πορεία και στις 12 Νοεμβρίου.  Όταν συμβαίνουν τέτοια αστρικά φαινόμενα, συνήθως υποδεικνύουν ότι κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί, να αλλάξει. Ο Δίας σχετίζεται με την πρόοδο και την επέκταση, ωστόσο στο ζώδιο του Αιγόκερω η δύναμή του μειώνεται σημαντικά. Από την άλλη ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του θανάτου, της καταστροφής, της ανασυγκρότησης, του ισχυρού εσωτερικού μετασχηματισμού και της κάθαρσης. Η συνάντηση των δύο πλανητών επομένως θα έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια πολιτική, την παγκόσμια οικονομία αλλά και την δικαιοσύνη. Κατά την διάρκεια του 2020, που η όψη θα βρίσκεται σε ισχύ, θα σημειωθεί κατάρρευση πολλών κυβερνητικών δομών. Θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση στην λειτουργία της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης.

Η όψη έχει να συμβεί από το 1771
Οι δύο πλανήτες σχηματίζουν σύνοδο περίπου κάθε 13 χρόνια. Στο ζώδιο του Αιγόκερω ωστόσο, συνέβη ξανά πριν από 249 χρόνια!

Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τις 27 Μαρτίου και θα παραμείνει αισθητή μέχρι τις 16 Απριλίου. Αυτό το διάστημα είναι κατάλληλο για να απαλλαγούμε από οτιδήποτε είναι άχρηστο, αλλοιωμένο και κατεστραμμένο και να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες.

Ο Δίας θεωρείται και είναι ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού. Στο ζώδιο του Αιγόκερω απλά γίνεται πιο ρεαλιστής κι αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον με πειθαρχία και αφοσίωση στο στόχο μας.

Σε προσωπικό επίπεδο αυτή η όψη αποτελεί ένα διάλειμμα, μια αποστασιοποίηση από ό,τι μας κρατά δεσμευμένους και περιορίζει την πνευματική μας εξέλιξη. Ο Πλούτωνας αφυπνίζει τη συνείδησή μας και ο Δίας ενισχύει την πίστη μας. Ίσως αυτό που πρέπει να αποχωριστούμε, να μας προκαλεί πόνο αυτή τη στιγμή, παράλληλα όμως μας ανοίγει νέους δρόμους που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η σύνοδος αυτή θα έχει πιο θετική επιρροή στους Σκορπιούς, Τοξότες, Αιγόκερους και Ιχθύς.

Πώς επηρεάζει η σύνοδος Δία – Πλούτωνα το κάθε ζώδιο:

ΚΡΙΟΣ

Ο Πλούτωνας σας έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση, γεγονός που σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας. Είτε πρόκειται για τα επαγγελματικά σας είτε για την μελλοντική σας πορεία, είναι καιρός να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές που δεν μπορούν να περιμένουν. Σκεφτείτε την πιθανότητα να συνεχίσετε την καριέρα σας με τους δικούς σας όρους. Ακολουθήστε τις εμπνεύσεις σας, καθώς τώρα μπορείτε να προωθήσετε τα σχέδιά σας αλλά και να ανακαλύψετε τον εαυτό σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα διαμορφώνεται στον ένατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας. Θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις αξίες σας, τη νοοτροπία σας και τη φιλοσοφία σας. Αν μάλιστα νιώθετε μπλοκαρισμένοι σε θέματα που σχετίζονται με σπουδές, μελέτες ή και στον τόπο που ζείτε, τώρα μπορείτε να δείτε πιο καθαρά. Οι αμφιβολίες σας αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και ο Δίας σας βοηθά να χαράξετε ένα νέο δρόμο. Είναι καιρός να διερευνήσετε τις ιδέες και τις επιλογές ώστε να μην παραμείνετε κολλημένοι κάπου που νιώθετε ότι δεν ανήκετε. Όσοι εργάζεστε στον ακαδημαϊκό τομέα, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Πλούτωνας μπορεί να σας έχει δημιουργήσει αρκετά οικονομικά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν. Ίσως έχετε αγχωθεί περισσότερο από όσο πρέπει και αναρωτιέστε πότε επιτέλους θα “ξεμπερδέψετε”. Όσο ευάλωτοι κι αν νιώθετε, ο Δίας μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Ίσως είναι καιρός να μοιραστείτε τα προβλήματά σας. Μια δεύτερη γνώμη ή μια βοήθεια μπορεί να σας θεραπεύσει. Η διέλευση του Δία και του Πλούτωνα από τον όγδοο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας σίγουρα είναι από τις πιο δύσκολες. Ωστόσο, σας βοηθά να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο στη ζωή σας και να βγείτε πιο δυνατοί από ένα σκοτεινό τούνελ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα στο πολικό ζώδιο του Αιγόκερω επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις σας. Είτε πρόκειται για σχέση γάμου είτε για μια επαγγελματική συνεργασία, σίγουρα σας προκαλεί μεγάλη εσωτερική ένταση. Δεν αποκλείεται επίσης να έχετε την αίσθηση ότι μια σχέση σας κινδυνεύει να διαλυθεί από εξωτερικούς παράγοντες. Ίσως ακόμα προσπαθείτε να “μαζέψετε τα κομμάτια σας” από την διακοπή μιας σημαντικής συνεργασίας. Όποια κι αν είναι η η πρόκληση που αντιμετωπίζετε, μην ξεχνάτε ότι στη σκηνή βρίσκεται και ο Δίας. Ο ευεργέτης πλανήτης θα σας φέρει νέες επιλογές που θα τονώσουν την αισιοδοξία σας. Όταν βγείτε από αυτό το “λούκι” όλα θα είναι καλύτερα.

ΛΕΩΝ 

Ο τομέας της εργασίας σας είναι αυτός που σας απασχολεί περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Η διέλευση του Πλούτωνα από τον έκτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας ευθύνεται γι’ αυτό. Ίσως νιώθετε ότι δουλεύετε σκληρά και πληρώνεστε πολύ λιγότερο ή ίσως κάνετε μια δουλειά που δεν σας ταιριάζει. Η συμμετοχή του Δία ωστόσο, έρχεται να αλλάξει αυτές τις συνθήκες. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεπεράσετε το άγχος και την πίεση που νιώθετε. Μπορείτε να αναδιαρθρώσετε ό,τι δεν σας ικανοποιεί και να ακολουθήσετε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Εξαρτάται από εσάς, ωστόσο, να διατηρήσετε αυτό το νέο μονοπάτι καθαρό. Εγκαταλείψτε λοιπόν τις αρνητικές συνήθειες και σκέψεις που σας κρατούν κολλημένους στο παρελθόν. Το μήνυμα αυτής της όψης είναι να είστε παραγωγικοί με τη ζωή σας και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα, σχηματίζει τρίγωνο με το ζώδιό σας. Έτσι, ακόμα και αν έχουν υπάρξει μικρές απογοητεύσεις στον συναισθηματικό τομέα το τελευταίο διάστημα, τώρα μπορείτε να απολαύσετε ξανά τον έρωτα. Η ζωή πρέπει να είναι ευχάριστη και διασκεδαστική και ο Δίας θα σας δείξει τον τρόπο. Τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε με οτιδήποτε σας δίνει χαρά είτε αυτό είναι δουλειά, είτε διασκέδαση είτε χόμπι. Αν ωστόσο, υπάρχει κάτι που σας πιέζει αφόρητα, τώρα μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο ζωής σας. Η συγκεκριμένη όψη επιπλέον σας δίνει την ευκαιρία να επισημοποιήσετε μια σχέση ή να αποκτήσετε το πρώτο σας παιδί.

Διαβάστε ακόμα:

Αφροδίτη στους Διδύμους – 3 Απριλίου – 7 Αυγούστου 2020 – Σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις

ΖΥΓΟΣ

Ο Πλούτωνας τους τελευταίους μήνες μπορεί να έχει κλονίσει τα θεμέλια του κόσμου σας. Είτε πρόκειται για οικογενειακά ζητήματα, γονείς, μετεγκατάσταση, ή βαθιά προσωπικά ζητήματα, σίγουρα περάσατε δυσκολίες.Ο Δίας, μπορεί αρχικά να ενισχύσει αυτές τις αρνητικές εμπειρίες. Σύντομα όμως θα σας δώσει την ευκαιρία να βελτιώσετε την κατάσταση και να σκεφτείτε βαθιά αυτό που σας απασχολεί. Αν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες ή σκέφτεστε να μετακινηθείτε, να παντρευτείτε, να δημιουργήσετε οικογένεια, να αγοράσετε ή να αλλάξετε σπίτι, τώρα είναι η ευκαιρία. Με την αρωγή του Δία μπορείτε επιτέλους να αναπνεύσετε και να κάνετε βιώσιμα σχέδια δια το μέλλον σας και την οικογένειά σας. Μια κληρονομιά είναι επίσης πιθανή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο κυβερνήτης σας Πλούτωνας έχει εγκατασταθεί στον τρίτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας. Κάποιες φορές αυτό μπορεί να είναι καλό. Κάποιες άλλες όμως, ίσως σας δημιουργεί άγχος ή πίεση. Ίσως υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι δεν σας ακούει κανείς. Η συμμετοχή του Δία μορεί να θεωρηθεί σαν ουράνια ευλογία. Με κάποιο τρόπο θα αναθεωρήσετε τον τρόπο σκέψης σας, θα μιλήσετε και θα αντιδράσετε. Τώρα είναι η ευκαιρία να “ξεκλειδώσετε” τον εαυτό σας και να κοιτάξετε προς άλλες κατευθύνσεις. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις, αν το θελήσετε. Και πράγματι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, το σημαντικό ωστόσο είναι να επιλέξετε την καλύτερη για σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Πλούτωνας έχει προκαλέσει αρκετές μεταβολές στα οικονομικά σας το τελευταίο διάστημα. Δύσκολα μπορείτε να κρατήσετε τον έλεγχο και τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνετε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας. Η σύνοδος που θα σχηματίσει με τον κυβερνήτη σας Δία μπορεί να αποτελέσει την τελευταία σταγόνα στο ποτήρια. Μετά από αυτό ο Δίας θα σας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο αυτό το θέμα και να δείτε το φως στην άκρη της σήραγγας. Πλέον, θα μπορέσετε να εργαστείτε πάνω στις ιδέες σας, να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας και να διαμορφώσετε ένα φωτεινό μέλλον. Ο Δίας σας βοηθάει να ξεμπλοκάρετε και σκοπός του είναι να σας βοηθήσει να αναδιαρθρώσετε αυτόν τον τομέα. Συνεργαστείτε μαζί του και δεν θα χάσετε!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Πλούτωνας βρίσκεται αρκετά χρόνια στο ζώδιό σας και κάθε τόσο δημιουργεί προκλήσεις για να καταλάβετε τι πρέπει να αλλάξετε στη ζωή σας. Μπορεί να πρόκειται για την εμφάνισή σας, τον χαρακτήρα σας, τη συμπεριφορά σας ή και την μελλοντική σας πορεία. Εάν ακόμα δεν έχετε προσδιορίσει τι είναι αυτό, ο Δίας έρχεται να σας βοηθήσει. Μπορεί ο Δίας να θεωρείται ο ευεργέτης πλανήτης, στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από την αρχή. Στόχος του Δία είναι να σας κατευθύνει σε μια καλύτερη ζωή και για να επιτευχθεί αυτό, κάποιος πρέπει να πατήσει τη σκανδάλη που θα σας ξυπνήσει. Σκεφτείτε λοιπόν σοβαρά, επαναπροσδιορίστε τον εαυτό σας και την μελλοντική πορεία σας. Μόνο μην περιμένετε τις αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη, αφού μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται πολύ χρόνο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα διαμορφώνεται στον δωδέκατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας. Ήδη, τα τελευταία χρόνια ο Πλούτωνας σας έχει δημιουργήσει κάποια συναισθηματική κρίση. Η ανησυχία, η αίσθηση ότι έχετε κολλήσει και νιώθετε αδυναμία να αντιμετωπίσετε τη ζωή, είναι κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να έχετε βιώσει με αυτή τη διέλευση. Μπορεί ακόμα να μην έχετε συνειδητοποιήσει καν ποιο είναι το λάθος και τι πρέπει να αλλάξετε. Με τη συμμετοχή του Δία τώρα θα λύσετε πολλές απορίες σας και η τύχη σας θα αλλάξει. Ο Δίας στον δωδέκατο οίκο είναι ένας άγγελος που έρχεται για να σας βγάλει ξανά στον ήλιο. Τώρα πια θα μπορέσετε να δείτε τον γαλάζιο ουρανό και ήδη θα νιώσετε καλύτερα. Έτσι, θα αναλάβετε δράση για να λύσετε οποιαδήποτε συναισθηματική καταιγίδα βιώνετε. Ο Δίας επιπλέον, θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τα όρια και να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας.

ΙΧΘΥΣ

Με τη διέλευση του Πλούτωνα από τον ενδέκατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας, νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε τους στόχους σας εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτό που σας φρενάρει, είναι το γεγονός ότι ίσως δεν ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Ίσως νιώθετε επίσης ότι οι ενέργειές σας δεν βρίσκουν στόχο και πάνε χαμένες. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε τη ζωή σας. Μπορεί να χρειάζεται να ξεφύγετε για λίγο από το κυνήγι των φιλοδοξιών σας. Βγείτε για λίγο έξω, απολαύστε την παρέα των φίλων σας και ξεχαστείτε με άλλα θέματα. Τώρα που ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης Δίας μπαίνει στην πλανητική εξίσωση, τα προβλήματα θα λυθούν πολύ πιο εύκολα. Ορισμένες επαφές ή καταστάσεις, θα σας δώσουν τις απαντήσεις που ψάχνετε. Έτσι, είναι πολύ πιθανό τώρα να ανακαλύψετε νέες κερδοφόρες ευκαιρίες. Τα σχέδιά σας μπορεί να πάρουν μια άλλη πορεία που σίγουρα θα είναι καλύτερη.

Ακολουθήστε με στο Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *