Κάρμα | Καρμικές Σχέσεις

κάρμα
 
ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ
Στην παραδοσιακή Δυτική Αστρολογία, το “Κάρμα” είναι υπαρκτό σημείο στον αστρολογικό χάρτη. Σχετίζεται με τους δεσμούς της Σελήνης όπως αυτοί προκύπτουν μετά από υπολογισμούς!
Οι δεσμοί της Σελήνης δεν είναι αστρικά σώματα, αλλά αστρικά σημεία. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο όπου η Σελήνη περνάει από το Νότο του “ζωδιακού ισημερινού” στο Βορρά. Αντίθετα, ο Νότιος Δεσμός είναι το σημείο όπου η Σελήνη περνάει από το Βορρά στο Νότο. Η κίνηση των δεσμών είναι πάντα οπισθόδρομη και μοιάζει με την μετάπτωση των ισημεριών. Η διαφορά είναι ότι οι δεσμοί της Σελήνης ολοκληρώνουν μια πλήρη περιστροφή σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Για να πραγματοποιηθεί η πλήρης περιστροφή, χρειάζονται 19 χρόνια. Όταν η Νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος συμπέσουν με αυτή την πορεία, δημιουργούνται οι εκλείψεις.
Στην Καρμική Αστρολογία ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός αντιπροσωπεύουν τα σημεία σύνδεσης μεταξύ της προηγούμενης και της παρούσας ενσάρκωσης. Ο Βόρειος Δεσμός δείχνει τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται για βελτίωση και ανάπτυξη. Ο Νότιος Δεσμός συμβολίζει τις εμπειρίες από προηγούμενες ζωές που πρέπει να αναθεωρήσουμε, ώστε να εξελιχθεί η ψυχή. Οι δεσμοί επιστρέφουν στην γενέθλια θέση τους κάθε 18 με 19 χρόνια. Τότε έρχονται στην επιφάνεια σημαντικά γεγονότα που συνδέονται με το πεπρωμένο. Στις ηλικίες των 9, 27, 45 και 63 ετών οι σεληνιακοί δεσμοί σχηματίζουν σημαντικές όψεις. Τότε αναδεικνύονται γεγονότα που συντελούν στην αποστολή του ανθρώπου μέσα από “Καρμικές” σχέσεις και καταστάσεις. Μέχρι τα 26 χρόνια που δημιουργείται η πρώτη αντίθεση, θεωρείται ότι επιτρέπονται τα πάντα. Είναι η περίοδος που το άτομο εξοικειώνεται με το παρελθόν ή το “κάρμα” του, που πάντα “κουβαλά” και μαθαίνει. Μεταξύ 26 και 59 ετών, πρέπει να λύσει όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το κάρμα που έχει κληρονομήσει. Οι δεσμοί διατάσσονται διαμετρικά απέναντι στο χάρτη του ουρανού. Ο Νότιος Δεσμός σχετίζεται με την προηγούμενη ζωή ενώ ο Βόρειος περιγράφει το κάρμα σ’ αυτή τη ζωή.
Παραδοσιακά συνιστάται να σχετιζόμαστε με πρόσωπα που έχουν πλανήτες (κυρίως Αφροδίτη, Δία, Ήλιο) πάνω στο Βόρειο Δεσμό μας γιατί θα ενθαρρύνουν την εξελικτική μας πορεία. Αντίθετα, πρέπει να αποφεύγουμε άτομα που έχουν πλανήτες στο Νότιο Δεσμό μας, γιατί εμποδίζουν την πρόοδο και την εξέλιξή μας. Μάθετε λοιπόν το σκοπό της ζωής σας και ανακαλύψτε τα πρόσωπα εκείνα ου θα σας βοηθήσουν να τα εκπληρώσετε! Ξεκινώντας από την ημέρα της γέννησής σας, μελετήστε περισσότερα για την προηγούμενη ζωή σας και προετοιμαστείτε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρετε σ’ αυτή την ενσάρκωση.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Αφορά στους γεννημένους:
21 Ιανουαρίου 1949 – 26 Ιουλίου 1950
20 Αυγούστου 1967 – 19 Απριλίου 1969
27 Απριλίου 1986 – 2 Δεκεμβρίου 1987
1 Δεκεμβρίου 2004 – 19 Ιουνίου 2006
Αποστολή σας σ’ αυτή τη ζωή είναι να πετύχετε τους προσωπικούς σας στόχους όποιοι κι αν είναι αυτοί και να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις οι επιθυμίες των άλλων ήταν πολύ σημαντικές για σας, με αποτέλεσμα να βάζετε τα δικά σας “θέλω” στην άκρη. Σας περιέβαλλαν άνθρωποι που έπαιρναν αποφάσεις για σας με αποτέλεσμα να ζείτε “στη σκιά τους”. Σας ήταν πραγματικά δύσκολο να πάρετε μια απόφαση και αναθέτατε στους άλλους αυτές τις ευθύνες. Προκειμένου να ζείτε αρμονικά με τον σύντροφό σας, κάνατε πολλούς συμβιβασμούς και σας ήταν πολύ δύσκολο να πείτε “όχι”. Τώρα οι συνθήκες της ζωής σας, σας ωθούν να ζήσετε χωρίς συμβιβασμούς και να επιβάλλετε τις δικές σας απόψεις με αυτογνωσία και θάρρος. Παρόλο που “κουβαλάτε” από το παρελθόν μια μοναδική ικανότητα να δημιουργείτε σχέσεις, η απροθυμία σας να κάνετε οποιαδήποτε υποχώρηση, σας κάνει να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να εμπλακείτε σε μια σχέση μακροπρόθεσμα. Το κάρμα σας σ’ αυτή την ενσάρκωση ζητά να πετύχετε μια ισορροπία μεταξύ της ανεξαρτησίας και της συντροφικότητας. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο – ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της ζωής σας – καθώς από τη μια θέλετε να έχετε σύντροφο και από την άλλη θα επιθυμείτε να είστε ελεύθεροι. Η αποστολή σας είναι να ξεκινήσετε μια ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα και να μείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας, ακόμα και όταν οι γύρω σας δεν συμφωνούν. Καλό είναι να μάθετε να μην είστε ούτε πολύ επιεικείς αλλά ούτε πολύ αυστηροί με τους άλλους. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι σχέσεις βασίζονται στις αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά και στην αναγνώριση της προσωπικής ελευθερίας του άλλου. Όταν αυτό το κάνετε τρόπο ζωής, θα βρείτε τη “χρυσή τομή” και την ισορροπία στις σχέσεις σας. Καρμικές σχέσεις για εσάς είναι όσες αναπτύσσετε με άτομα που έχουν έντονα στοιχεία ή πλανήτες στον Κριό, το Λέοντα και τον Τοξότη.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Αφορά στους γεννημένους:
5 Ιουλίου 1947 – 20 Ιανουαρίου 1949
20 Φεβρουαρίου 1966 – 19 Αυγούστου 1967
12 Σεπτεμβρίου 1984 – 26 Απριλίου 1986
14 Μαίου 2003 – 30 Νοεμβρίου 2004
Ο προορισμός σας σ’ αυτή τη ζωή είναι να διαμορφώσετε ένα νέο σύστημα αξιών και ηθικών αντιλήψεων. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις απολαύσατε την εξουσία, γοητευτήκατε και γευτήκατε οτιδήποτε ήταν κρυφό, μυστικό και ασυνήθιστο. Η περιέργεια ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για να δημιουργήσετε οποιαδήποτε επαφή. Οι σεξουαλικές σας σχέσεις ικανοποιούσαν την ανάγκη σας να επιβάλλεστε, γι’ αυτό και ξεφεύγατε από τα ισχύοντα πρότυπα ηθικής. Αντίθετα, δημιουργούσατε εύκολα παράνομες σχέσεις ή σχέσεις αντισυμβατικές, από τις οποίες για να απαλλαγείτε τελικά αναγκαζόσαστε να κάνετε ριζικές αλλαγές στη ζωή σας. Στην περασμένη σας ζωή βιώσατε μεγάλες απώλειες και αυτός ο φόβος σας ακολουθεί ακόμα. Το έντονο πάθος σας, η πλεονεξία και η ζηλοτυπία δεν σας άφησαν να χαρείτε τον έρωτα, γι’ αυτό μένατε πάντα ανικανοποίητοι. Σε κάθε σχέση σας εξυπηρετούσατε τα δικά σας εγωιστικά συμφέροντα κι έτσι χειριζόσαστε τους συντρόφους σας χωρίς πραγματική αγάπη. Κάποιες φορές μπορεί να βιώσατε καθοριστικά γεγονότα και δυστυχώς – αν δεν έχετε κατανοήσει τα προηγούμενα μαθήματα – παρόμοιες καταστάσεις θα επαναληφθούν και σ’ αυτή την ενσάρκωση. Γι’ αυτό το κάρμα που βιώνετε τώρα είναι από τα πιο σημαντικά. Τα πάντα σχετίζονται με τις αξίες και τα πιστεύω που είχατε στην προηγούμενη ζωή σας. Έχετε γεννηθεί με συναισθήματα ενοχής και έχετε ενδόμυχα μια μεγάλη επιθυμία για εξαγνισμό. Σ’ αυτή την ενσάρκωση θα προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη γαλήνη στην ψυχή και την αρμονία στο περιβάλλον σας. Θα πρέπει να εμπιστευτείτε τους άλλους και να τους στηρίξετε χωρίς ιδιοτέλεια, φροντίζοντας για την δική τους ευτυχία. Στη σχέση σας με τον σύντροφό σας είναι σκόπιμο να αποφύγετε την τάση για απιστίες και να “κτίσετε” μια σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης. Αν καταφέρετε να δημιουργήσετε μια “τακτοποιημένη” ζωή με ειλικρίνεια και ενότητα, θα απαλλαγείτε από όλα τα καρμικά χρέη σας. Άτομα με έντονα τονισμένα στοιχεία και πλανήτες στον Ταύρο, την Παρθένο και τον Αιγόκερω λειτουργούν θετικά για το Κάρμα σας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Αφορά στους γεννημένους:
16 Δεκεμβρίου 1945 – 4 Ιουλίου 1947
26 Αυγούστου 1964 – 19 Φεβρουαρίου 1966
17 Μαρτίου 1983 – 11 Σεπτεμβρίου 1984
25 Οκτωβρίου 2001 – 13 Μαίου 2003
Ο Νότιος Δεσμός στον Τοξότη δείχνει ότι στην προηγούμενη ζωή σας ήσασταν πολύ ανεξάρτητοι, λατρεύατε την περιπέτεια και δεν υπολογίζατε τη γνώμη κανενός. Ακόμα και η σημερινή σας τάση για απόλυτη ελευθερία, έχει τις ρίζες της σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Παρόλο λοιπόν που μπορεί να έχετε αναπτύξει αρκετές φιλοσοφικές ιδέες σχετικές με την πορεία και την εξέλιξή σας, αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία στην επικοινωνία σας με τους άλλους. Αφενός δεν νιώθετε έτοιμοι να μεταδώσετε και να μοιραστείτε γνώσεις και εμπειρίες σας, αφετέρου είναι αδύνατο να αλλάξετε γνώμη ή να δεχτείτε άλλες απόψεις. Στις προηγούμενες ενσαρκώσεις σας ζούσατε μόνο για τις δικές σας προσδοκίες, αμφισβητώντας οποιονδήποτε άλλον, γι’ αυτό σ’ αυτή την ενσάρκωση σάς είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε στις επιθυμίες των άλλων. Παρόλο που ξέρετε να σέβεστε την παράδοση και είστε αξιόπιστοι, θα πρέπει να χαλιναγωγείτε την τάση για δικτατορία και κηρύγματα και να μην επιβάλλετε τις απόψεις σας στους άλλους. Το κάρμα σας σ’ αυτή τη ζωή ζητά να απαλλαγείτε από αυτά τα ακραία χαρακτηριστικά και να γίνετε “ένα” με το περιβάλλον σας. Σ’ αυτή τη ζωή πρέπει να αφήσετε πίσω το παρελθόν, να δημιουργήσετε νέα οράματα και να δείτε τον κόσμο με νέες προοπτικές. Η μοίρα θα σας βοηθήσει να βρείτε τις σωστές συντεταγμένες της πορείας σας και να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις. Θα πρέπει να μάθετε να συνυπάρχετε αρμονικά με τους άλλους, να αναλύετε βαθιά τις ιδέες και τις απόψεις τους και να είστε ανεκτικοί μαζί τους. Να μάθετε ακόμα να μην κρίνετε σκληρά τους γύρω σας και να έχετε αλτρουισμό και ανοχή με τα αδέλφια, τα παιδιά και τους γονείς σας. Θα χρειαστεί να αποδέχεστε τις απόψεις των άλλων και να επικοινωνείτε ανοιχτά, διασαφηνίζοντας τις σκέψεις σας, ώστε οι άλλοι να μπορούν να σας κατανοούν καλύτερα. Ζυγοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι και Κριοί αποτελούν “οχήματα” για την πνευματική εξέλιξή σας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Αφορά στους γεννημένους:
3 Ιουνίου 1944 – 15 Δεκεμβρίου 1945
24 Δεκεμβρίου 1962 – 25 Αυγούστου 1964
21 Σεπτεμβρίου 1981 – 16 Μαρτίου 1983
6 Απριλίου 2000 – 24 Οκτωβρίου 2001
Στις προηγούμενες ζωές σας, το κύριο μέλημά σας ήταν να αποκτήσετε κύρος και φήμη και θα κάνατε οτιδήποτε για να πετύχετε το στόχο σας. Ήσασταν διατεθειμένοι ακόμα και να απαρνηθείτε την οικογένειά σας, προκειμένου να απαλλαγείτε από τις ευθύνες της και ανεμπόδιστα να αφοσιωθείτε στις προσδοκίες σας. Καταφέρνατε ακόμα και να ελέγχετε τα προσωπικά σας συναισθήματα, ώστε να μην αναστέλλουν την πορεία σας προς τη δόξα. Φροντίζατε ώστε οι καταστάσεις και τα γεγονότα να εξελίσσονται βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Ο χρόνος σας ήταν αποκλειστικά αφιερωμένος σε κοινωνικούς, συλλογικούς και πολιτικούς τομείς και καθόλου στην οικογένειά σας. Εκπληρώσατε στο έπακρο τα καθήκοντά σας απέναντι στην κοινωνία, αλλά μείνατε “ανάπηροι” συναισθηματικά και στην περίπτωση που είχατε οικογένεια υπέφεραν οι άλλοι γύρω σας. Σ’ αυτήν τη ζωή, η έννοια της οικογένειας και οι δεσμοί της αποκτούν μεγάλη σημασία και θα πρέπει να οργανωθείτε για να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ώστε να ολοκληρώσετε το κάρμα σας. Παρόλο που είναι δύσκολο να αποβάλλετε από πάνω σας το ρόλο του “αρχηγού”, θα πρέπει να καταφέρετε να εδραιώσετε μια ισορροπία μεταξύ των επαγγελματικών υποθέσεων και των συναισθηματικών σας αναγκών, που είναι και το ζητούμενο του κάρμα σας. Θα χρειαστεί λοιπόν να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας στην οικογένεια, ακόμα και αν αυτό είναι κάτι που δεν ξέρετε πώς να το εφαρμόσετε, καθώς δεν έχετε καμία παρόμοια εμπειρία. Ίσως σας είναι δύσκολο να δείξετε την αγάπη που αισθάνεστε και ανταποκρίνεστε μηχανικά ακόμα και στις εκδηλώσεις αγάπης των οικείων σας προσώπων. Φροντίστε να βρείτε τον τρόπο να δείξετε την αγάπη σας πρακτικά. Η φροντίδα των αγαπημένων σας προσώπων θα σας κάνει να νιώσετε ισχυροί. Θα ξεδιπλώσετε τις κρυμμένες ευαισθησίες σας και θα ασχοληθείτε με τις ανάγκες της οικογένειας ώστε να δημιουργήσετε ένα σταθερό, ασφαλές και υγιές σπιτικό στο οποίο θα αφήσετε τα συναισθήματά σας να εκφραστούν αβίαστα. Ένας Σκορπιός, ένας Καρκίνος, άτομα που έχουν έμφαση σε ζώδια του νερού όπως οι Ιχθύες αποτελούν το “φετίχ” σας και συντελούν στο δρόμο για την ευτυχία.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Αφορά τους γεννημένους:
4 Νοεμβρίου 1942 – 2 Ιουνίου 1944
11 Ιουνίου 1961 – 23 Δεκεμβρίου 1962
6 Ιανουαρίου 1980 – 7 Ιανουαρίου 1980
13 Ιανουαρίου 1980 – 20 Σεπτεμβρίου 1981
22 Σεπτεμβρίου 1981 – 24 Σεπτεμβρίου 1981
21 Σεπτεμβρίου 1998 – 5 Απριλίου 2000
Στις προηγούμενες βιωματικές σας συνθήκες, ζούσατε με απόλυτη ελευθερία που πολλές φορές λειτουργούσε εις βάρος των συνανθρώπων σας. Ήσασταν πολύ ανεξάρτητοι, ανένταχτοι και επαναστάτες. Μπορεί να δουλέψατε πολύ αλλά αυτό που κάνατε δεν ήταν για το καλό της εξέλιξής σας. Σ’ αυτή την ενσάρκωση θα διατηρήσετε αυτά τα στοιχεία έχοντας ταυτόχρονα το πάθος να αναπτύξετε δημιουργικότητα και να θέσετε σε εφαρμογή τις σκέψεις σας. Στόχος του κάρμα σας  είναι η δημιουργία σε οποιοδήποτε πεδίο, χωρίς την υποστήριξη των άλλων. Θα μάθετε πώς να γίνετε ένας δυνατός και αποφασιστικός άνθρωπος. Τα πρώτα χρόνια της ζωής σας δεν θα είναι πολύ εύκολα, καθώς θα χρειαστεί να δίνετε λύσεις στα προβλήματα μόνοι σας. Θα συναντήσετε δυσκολίες προσπαθώντας να κάνετε φίλους με τις ίδιες ιδέες με σας, αλλά αυτή η αναζήτηση θα φέρει τελικά ευνοϊκά αποτελέσματα. Στην προηγούμενη ζωής σας είχατε γύρω σας ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, να συντρέξουν στα προβλήματά σας. Στο σήμερα οι συνθήκες αλλάζουν και θα πρέπει να μη βασίζεστε μόνο σ’ αυτή την προοπτική. Σε δύσκολες καταστάσεις θα παραμείνετε μόνοι και θα πρέπει να στηριχθείτε στις δικές σας δυνάμεις. Λόγω της μεγάλης πνευματικής σας ικανότητας, έχετε πολλές ιδέες, που όμως διστάζετε να τις βάλετε σε εφαρμογή μόνοι σας. Θα επιδιώξετε τη συνεργασία με άτομα της εμπιστοσύνης σας, αλλά ουσιαστικά θα δράσετε μόνοι σας. Σ’ αυτή την ενσάρκωση θα βρείτε έναν σύντροφο, όμως θα έχετε και την τάση να ζείτε μεγάλα διαστήματα μόνοι με τον εαυτό σας. Θα πρέπει λοιπόν να προβάλλετε τα χαρίσματά σας, την ανθρώπινη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία σας και τελικά την επιθυμία σας να συνυπάρξετε με το ταίρι σας. Τύχη αλλά και ευτυχία σας φέρνουν οι Κριοί, οι Τοξότες, οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί. Καρμικές σχέσεις αναπτύσσονται με πρόσωπα που έχουν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο έντονα τονισμένα τα στοιχεία του Κριού, του Τοξότη και του Λέοντα όπως εσείς.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Αφορά στους γεννημένους:
6 Ιανουαρίου 1941 – 3 Νοεμβρίου 1942
16 Δεκεμβρίου 1959 – 10 Ιουνίου 1961
16 Δεκεμβρίου 1959 – 10 Ιουνίου 1961
6 Ιουλίου 1978 – 5 Ιανουαρίου 1980
8 Ιανουαρίου 1980 – 12 Ιανουαρίου 1980
26 Ιανουαρίου 1997 – 20 Οκτωβρίου 1998
“Κουβαλάτε” περίεργες ή επώδυνες εμπειρίες από τις προηγούμενες ζωές σας. Ίσως είχατε μια αδυναμία σωματική ή ψυχική ή βιώσατε μια προσωποκράτηση για θρησκευτικά “πιστεύω”, αλλά η δυνατή πίστη σας βοήθησε να προχωρήσετε, ακόμα και αν αυτό ήταν μια αυταπάτη. Νιώθατε λυπημένοι για το βαρύ σας κάρμα. Παρόλο που ταυτιζόσαστε με τα δεινά των άλλων και υποφέρατε μαζί τους, ορισμένοι άνθρωποι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη σας και σας εκμεταλλεύτηκαν. Σ’ αυτή τη ζωή θα πρέπει να αναλύσετε τις καταστάσεις και τα γεγονότα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και μεθοδικότητα όσον αφορά στην κοινή διαβίωση και την ισότητα, αφού θα υπάρξουν για εσάς πολύ ευνοϊκές συνθήκες. Επειδή η προηγούμενη ζωή σας ήταν δύσκολη, έχετε ακόμα μέσα σας την τάση να βιώνετε φοβίες, από τις οποίες θα χρειαστεί να απαλλαγείτε. Θα πρέπει να φανείτε χρήσιμοι σε όσους έχουν πραγματικά την ανάγκη σας. Να μάθετε να διατηρείτε τα ενδιαφέροντά σας, να κρύβετε την δυσαρέσκειά σας και να δείχνετε ευχάριστοι ώστε να κερδίζετε την ψυχική ηρεμία και την ισορροπία σας. Θα σας κάνει καλό να ασχοληθείτε με ένα επάγγελμα με το οποίο θα βοηθάτε και τους άλλους (γιατρός, ψυχολόγος). Είναι πιθανό να περάσετε ένα μέρος της ζωής σας φροντίζοντας έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγετε επικίνδυνες για σας καταστάσεις και να απορρίπτετε άτομα και σχέσεις που θα σας προκαλέσουν απογοητεύσεις. Θετικό κάρμα αποτελούν άτομα που έχουν τονισμένα στοιχεία του Ταύρου, του Αιγόκερου και του Καρκίνου.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Αφορά τους γεννημένους:
9 Οκτωβρίου 1939 – 15 Ιανουαρίου 1941
17 Ιουνίου 1958 – 15 Δεκεμβρίου 1959
8 Ιανουαρίου 1977 – 5 Ιουλίου 1978
1 Αυγούστου 1995 – 25 Ιανουαρίου 1997
Η αποστολή σας σ’ αυτήν τη ζωή είναι να “θυσιάσετε” την εγωκεντρική σας διάθεση για να βοηθήσετε τους άλλους. Στην προηγούμενη ζωή σας ήσασταν πολύ δραστήριοι, αλλά χρησιμοποιούσατε την ενέργειά σας μόνο σε θέματα από τα οποία είχατε προσωπικό όφελος. Τίποτα δεν ήταν ακατόρθωτο για σας και ξεπερνούσατε όλα τα εμπόδια με μεγάλη επιτυχία. Θέλατε να είστε πρώτοι σε όλα, ακόμα και όταν χρειαζόταν να ξεπεράσετε τα όριά σας. Σ’ αυτή τη ζωή, το κάρμα σας αλλάζει και απαιτεί να εργαστείτε για τους άλλους. Η ισχυρή σας θέληση και η ανεξαρτησία θα σας φέρει επιτυχίες, τις οποίες όμως θα πρέπει να μοιραστείτε με τους συνανθρώπους σας. Ωστόσο, η προϋπάρχουσα τάση σας για ανεξαρτησία θα προκαλέσει δυσκολίες στη δημιουργία μιας μόνιμης σχέσης. Προσπαθήστε να είστε διαλλακτικοί και να υποχωρείτε γιατί όσο δύσκολο σας είναι να συμβιβαστείτε, άλλο τόσο δύσκολο είναι για εσάς να μείνετε μόνοι σας. Επιπλέον, αφότου δημιουργήσετε μια σχέση, θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τα νεύρα σας, καθώς κινδυνεύετε να συγκρουστείτε και να καταλήξετε σε ρήξη. Τα πρώτα χρόνια της ζωής σας – στα νιάτα σας – η οποιαδήποτε υποχώρηση θα είναι αρκετά δύσκολη για σας, με αποτέλεσμα να διαλύετε εύκολα τις σχέσεις σας. Αργότερα, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι η πιο σημαντική προοπτική στη ζωή είναι να βρείτε το άλλο σας μισό. Έτσι, θα μάθετε να μοιράζεστε τη ζωή σας με το ταίρι σας. Όταν μάθετε να δίνετε – ακόμα και περισσότερα από όσα παίρνετε – τότε θα νιώσετε την απόλυτη ικανοποίηση. Ακόμα και στους άλλους τομείς της ζωής σας – εκτός από τον συναισθηματικό – θα διαπιστώσετε ότι με τη βοήθεια των άλλων μπορείτε να κερδίζετε πολύ περισσότερα. Με το Βόρειο Δεσμό στο Ζυγό, θα “βρείτε το δάσκαλό σας” ανάμεσα σε Διδύμους, Υδροχόους και Τοξότες.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Αφορά στους γεννημένους:
22 Μαρτίου 1938 – 8 Οκτωβρίου 1939
5 Οκτωβρίου 1956 – 16 Ιουνίου 1958
11 Ιουλίου 1975 – 7 Ιανουαρίου 1977
2 Φεβρουαρίου 1994 – 31 Ιουλίου 1995
Στην προηγούμενη ζωή σας θέλατε με κάθε τρόπο την ευημερία και την οικονομική άνεση. Η επιθυμία σας να αποκτήσετε και να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία, σας δημιουργούσε παράλληλα μια ανησυχία και ένα φόβο να μην χάσετε κάτι από τα κεκτημένα σας. Γι’ αυτό το λόγο βρισκόσασταν σε μια συνεχή υπαρξιακή αγωνία που δεν σας άφηνε να εξελιχτείτε κοινωνικά και πνευματικά. Ήσασταν “δέσμιοι” της ύλης με αποτέλεσμα η αγάπη και οι πνευματικές αξίες να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον. Πραγματικά, φοβόσαστε να δημιουργήσετε μια σχέση για να μην καταστρέψετε το ρυθμό της καθημερινότητάς σας. Σ’ αυτήν τη ζωή θα αναγκαστείτε συχνά – πυκνά να παραιτείστε από την εξασφάλιση των υλικών αγαθών για να πετύχετε την αποστολή που επιτάσσει το κάρμα σας. Τα πρώτα χρόνια της ζωής σας θα προσπαθήσετε να αποκτήσετε αγαθά που θα σας εξασφαλίσουν την άνεση και την ασφάλεια, αλλά σταδιακά θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το “κυνήγι” της υλικής ασφάλειας δεν σας αφήνετε να ζήσετε την πραγματική αγάπη. Μπερδεμένες καταστάσεις του παρελθόντος θα αλλάζουν συχνά την πορεία της ζωής σας. Άλλοτε το αίσθημα της ανασφάλειας θα σας δίνει μια έντονη ώθηση να εξασφαλίσετε μια σταθερή και αρμονική ζωή και άλλοτε θα αποφασίζετε να θυσιάζετε τα αγαθά σας, προκειμένου να διατηρήσετε μια σημαντική σχέση. Είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψετε την πόλη σας ή και την πατρίδα σας, για να ακολουθήσετε το σύντροφο της ζωής σας. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι ακόμα και αν χάσετε ένα μέρος της περιουσίας σας, θα έχετε τη δυνατότητα να το αποκτήσετε ξανά. Έτσι κι αλλιώς το κάρμα σας σ’ αυτή τη ζωή ζητά να αλλάξετε ριζικά τις προτεραιότητές σας, δίνοντας βάση περισσότερο στις πνευματικές αξίες παρά στις υλικές. Ίσως ένα σοκ που θα προκληθεί από μια απώλεια, αλλάξει ριζικά τη ζωή σας και τότε καταλάβετε το πραγματικό νόημα της ύπαρξής σας. Άτομα που θα συντελέσουν θετικά στην εξέλιξη του κάρμα σας είναι αυτά που έχουν στοιχεία του Σκορπιού, του Καρκίνου ή των Ιχθύων.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Αφορά στους γεννημένους:
2 Σεπτεμβρίου 1936 – 21 Μαρτίου 1938
4 Απριλίου 1955 – 4 Οκτωβρίου 1956
28 Οκτωβρίου 1973 – 10 Ιουλίου 1975
2 Αυγούστου 1992 – 1 Φεβρουαρίου 1994
Στην προηγούμενη ζωή σας είχατε αναπτυγμένη μια σημαντική πνευματική ικανότητα και ασχοληθήκατε με δραστηριότητες που απαιτούσαν γραπτή ή προφορική επικοινωνία. Επιλέγατε συντρόφους κυρίως από περιέργεια και στην συνέχεια τους περνούσατε από “ψιλό κόσκινο” με αποτέλεσμα οι σχέσεις συχνά να διαλύονται. Συνήθως ήσασταν επιδερμικοί στην επικοινωνία: σχέσεις, συζητήσεις, μελέτες. Σ’ αυτή τη ζωή θα πρέπει να μάθετε να είστε σοβαροί και να εμβαθύνετε στις καταστάσεις. Η ευστροφία, η αντικειμενικότητα και η περιέργεια έχουν διατηρηθεί και σ’ αυτή την ενσάρκωση, θα πρέπει όμως να επικεντρώσετε περισσότερο στα οράματά σας και την εσωτερική σας δύναμη, ώστε να βρείτε την ταυτότητά σας. Για να διατηρήσετε την κατεύθυνσή σας προς τον προγραμματισμένο στόχο σας, είναι σημαντικό να αποδεχτείτε τον τρόπο και το ρυθμό της εργασίας σας. Θα πρέπει ακόμα να μάθετε να πλησιάζετε τους άλλους με οδηγό το συναίσθημα και όχι την ψυχρή λογική και το συμφέρον, χωρίς ωστόσο να τους αφήνετε να σας επηρεάζουν. Η αναζήτηση κάποιου ιδανικού θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες και θα σας φέρει πιο κοντά στην ολοκλήρωση του κάρμα σας. Θα σας ωφελήσει πολύ η ζωή κοντά στη φύση, ενώ κατά την διάρκεια της ζωής σας θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και να γνωρίσετε νέες κουλτούρες που θα σας επιτρέψουν να εμπλουτίσετε το πνεύμα σας. Η θρησκευτική πίστη θα γίνει ένα από τα πιο σημαντικά ιδεώδη σας. Άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη – ή έχουν πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη τους – μπορούν να σας “διδάξουν” πολλά. Θετικό κάρμα επίσης αποτελούν τα πρόσωπα που ανήκουν στο ζώδιο του Κριού ή του Λέοντα.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Αφορά στους γεννημένους:
9 Οκτωβρίου 1953 – 3 Απριλίου 1955
28 Απριλίου 1972 – 27 Οκτωβρίου 1973
19 Νοεμβρίου 1990 – 1 Αυγούστου 1992
Στην προηγούμενη ζωή σας ενδιαφερόσαστε για την στήριξη της οικογένειάς σας και την επίλυση των προβλημάτων της, όμως αυτή σας η αφοσίωση εμπόδισε την ανεξαρτησία σας και την προσωπική εξέλιξή σας. Είχατε παραμείνει ανώριμοι είτε γιατί ζήσατε χωρίς απαιτήσεις είτε γιατί η ζωή σας δεν ολοκληρώθηκε όπως θα έπρεπε. Ήσασταν συναισθηματικά ευαίσθητοι, όμως μετά από πολλές διαδοχικές ενσαρκώσεις καταφέρατε να ωριμάσετε απέναντι σ’ αυτούς που ζητούσαν την απόλυτη συναισθηματική αφοσίωση και ήθελαν να σας φερθούν σαν παιδί. Υπήρξατε τόσο πολύ δεμένοι με την οικογένεια, που βάλατε στην άκρη τις προσωπικές σας επιθυμίες. Ακόμα και στην ωριμότητά σας ήταν δύσκολο να πάρετε πρωτοβουλίες. Συνήθως θέλατε να μένετε στην σκιά των ισχυρών προσωπικοτήτων και να “κουρνιάζετε” στον προσωπικό χώρο σας. Ήσασταν πάντα ένα άτομο που το επηρέαζαν οι “μπόρες” της ζωής αλλά δεν κάνατε τίποτα για να αλλάξετε το πεπρωμένο σας. Η υπέρ-ευαισθησία σας ήταν ωστόσο το προσόν που συνέβαλε στην κοινωνική σας επιτυχία. Δεν πήρατε τις αμοιβές που σας άξιζαν, αφού, όταν πλησιάζατε την αναγνώριση, αποσυρόσαστε από τη μάχη για να αφεθείτε στην ασφάλεια και την ζεστασιά του σπιτιού και να μεγαλώσετε τα παιδιά σας σε μια αρμονική ατμόσφαιρα. Σ’ αυτήν την ενσάρκωση έχετε περισσότερο υλιστικές τάσεις τόσο στον κοινωνικό όσο και στον οικογενειακό τομέα. Τώρα θα μάθετε να αντιμετωπίζετε τις ευθύνες και να είστε αυτάρκεις. Θα γίνετε πιο αποφασιστικοί, θα εμπιστευθείτε περισσότερο τις δυνάμεις σας και θα εστιάσετε στην ολοκλήρωση των στόχων σας. Η οικογένεια θα παίξει σημαντικό ρόλο και στη σημερινή σας ενσάρκωση, αφού ακόμα και στην περίοδο της ωριμότητας θα αναπολείτε τις ευχάριστες στιγμές του παρελθόντος. Έχετε πολλά να μάθετε από τις εμπειρίες της ζωής, που θα σας εξελίξουν σταδιακά. Θα βρείτε ένα στόχο είτε συλλογικό είτε και παγκόσμιο, και θα αφοσιωθείτε σ’ αυτόν. Άτομα με στοιχεία του Αιγόκερω, της Παρθένου και του Ταύρου θα συμβάλλουν θετικά στο κάρμα σας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Αφορά στους γεννημένους:
28 Μαρτίου 1952 – 8 Οκτωβρίου 1953
3 Νοεμβρίου 1970 – 27 Απριλίου 1972
23 Μαίου 1989 – 18 Νοεμβρίου 1990
8 Ιανουαρίου 2008 – 27 Ιουλίου 2009
Στην προηγούμενη ζωή σας, ζούσατε με απόλυτα εγωκεντρικό τρόπο, μακριά από τους άλλους, έχοντας σαν επίκεντρο του σύμπαντος μόνο τον εαυτό σας. Ήσασταν αφοσιωμένοι στα ταλέντα σας και αναζητούσατε μόνο την προσωπική σας ικανοποίηση. Υπήρξατε ματαιόδοξοι, υπερήφανοι και εποφθαλμιούσατε θέσεις εις βάρος των άλλων προκειμένου να σταθείτε ψηλά. Σ’ αυτή τη ζωή θα πρέπει να “θυσιάσετε” τον εαυτό σας για το καλό των άλλων. Μπορεί να μην αποδέχεστε την παρέα των άλλων, ίσως επειδή δεν συμβιβάζεστε με την ιδέα ότι αποτελείτε μέρος μιας ομάδας. Δεν σας αρέσει να ταυτίζεστε με την ζωή των συνανθρώπων σας, γιατί πιστεύετε ότι είστε μοναδικοί. Σε μια προηγούμενη ζωή, αναπτύξατε ψυχοφθόρα συμπλέγματα ανωτερότητας και υπερηφάνειας, τα οποία θα είναι δύσκολο να αποβάλλετε. Κατά συνέπεια δεν θα μπορείτε να σχετιστείτε εύκολα με “συνηθισμένους” ανθρώπους. Ακόμα και στις συναισθηματικές σας σχέσεις θα έχετε την τάση με έναν “ασυνείδητο τρόπο” να τοποθετείτε τον σύντροφό σας σε υποδεέστερη θέση και δεν θα δέχεστε τους ίσους όρους συμβίωσης. Θα πρέπει ωστόσο να εγκαταλείψετε αυτή την εγωιστική συμπεριφορά που σας απομακρύνει από τους ανθρώπους και να ενταχθείτε σε μια κοινωνία στην οποία θα βοηθάτε τους συνανθρώπους σας χωρίς να περιμένετε συνεχή αποδοχή και επαίνους. Είναι γεγονός ότι άτομα σαν και σας κατακτούν θέσεις ευθύνης για την ανθρωπότητα ή για την στήριξη της πίστης. Ψάξτε ένα ιδανικό το οποίο μπορείτε να φτάσετε. Το πρώτο στάδιο της ζωής σας θα είναι δύσκολο – ιδιαίτερα στις σχέσεις σας – καθώς θα είστε κυριαρχικοί και εγωιστές. Στη συνέχεια όμως θα αναπτύξετε την ανθρωπιστική πλευρά σας και θα αποδεχτείτε τους άλλους όπως είναι. Έτσι θα  ικανοποιήσετε το κάρμα σας και θα νιώσετε την απόλυτη ευτυχία. Άτομα που θα σας βοηθήσουν το κάρμα σας ανήκουν στα ζώδια του Υδροχόου, του Ζυγού και των Διδύμων.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ | ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Αφορά στους γεννημένους:
27 Ιουλίου 1950 – 27 Μαρτίου 1952
20 Απριλίου 1969 – 2 Νοεμβρίου 1970
3 Δεκεμβρίου 1987 – 22 Μαΐου 1990
20 Ιουνίου 2006 – 7 Ιανουαρίου 2008
Στις προηγούμενες ζωές σας έχετε ζήσει τον απόλυτο υλισμό, μέσα σε μια τέλεια οργανωμένη ζωή όπου ήσασταν δύστροποι και εγωιστές. Είστε άτομο που έχει περάσει πολλές ενσαρκώσεις. Η σημερινή όμως, θα σας οδηγήσει στην πνευματική σας ολοκλήρωση, μέσα από δύσκολες αλλά εποικοδομητικές εμπειρίες. Στο παρελθόν, κρίνατε τους ανθρώπους πολύ αυστηρά, γι’ αυτό τώρα θα πρέπει να δείξετε ανοχή. Επιδιώκατε την σωστή πλευρά των πραγμάτων μέσα από την ορθολογιστική σας κρίση και όχι μέσα από τα συναισθήματα. Επομένως, το κάρμα σας είναι να αποβάλετε τις υλιστικές τάσεις σας και να γίνετε πιο ευαίσθητοι και “ανθρώπινοι”. Η δύναμη της πίστης θα ανοίξει το πνευματικό σας πεδίο,. Έτσι θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο τη φαντασία σας και τη δυνατότητα να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Συχνά θα έχετε προβλήματα αισθηματικής ή ακόμα και σεξουαλικής φύσης. Το κάρμα σας είναι η σημερινή πορεία της πνευματικής σας ανάπτυξης. Γι’ αυτό πρέπει να συσσωρεύσετε μεγάλες εμπειρίες και πνευματικές γνώσεις. Σ’ αυτή τη ζωή θα διαπιστώσετε ότι η ορθολογική σκέψη δεν σας ταιριάζει και θα βασιστείτε περισσότερο στη διαίσθησή σας. Θα δείτε ότι τα γεγονότα και οι καταστάσεις δεν συμβαίνουν πάντα στη ζωή σας μέσα από υπολογισμούς και προγράμματα. Τις περισσότερες φορές συμβαίνουν μέσα από απρόβλεπτα γεγονότα. Είστε αποφασισμένοι να σπάσετε τις παραδόσεις και τους κανόνες, και να χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα σας στο μέγιστο. Αρκετές φορές θα συγκρουστείτε με τους γύρω σας για τις ιδέες σας αλλά πάντα θα βρίσκετε και θερμούς υποστηρικτές. Στο δεύτερο μέρος της ζωής σας θα συγκεντρωθείτε περισσότερο στην πνευματικότητά σας. Θα αναζητήσετε σιγά – σιγά την απομόνωση αναπτύσσοντας μια δημιουργική δραστηριότητα, που πιθανότατα θα έχει και καλλιτεχνικές προεκτάσεις. Οι Ιχθύες, ο Καρκίνος και ο Σκορπιός θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε όλα όσα επιτάσσει το κάρμα σας.

1 Comment

  1. "Στη διάρκεια της ζωής σας θα διαπιστώσετε ότι η ορθολογική σκέψη δεν σας ταιριάζει και ότι μπορείτε να βασίζεστε στην διαίσθησή σας. Θα δείτε ότι τα γεγονότα και οι καταστάσεις δεν θα συμβαίνουν πάντα στη ζωή σας μέσα από υπολογισμούς και προγράμματα, αλλά μέσα από απρόβλεπτα γεγονότα." Δεν θα μπορούσε να ισχύσει περισσότερο αυτό!!!! Αυτό που λέμε, αλλιώς τα υπολογίζεις και αλλιώς έρχονται! Πάντως όσο άσχημα κι αν πιστεύω πως έρχονται εκείνη τη στιγμή, αργότερα βλέπω πως ότι έγινε, ήταν τελικά για καλό! Τουλάχιστον όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στη ζωή μου…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *