Αρνητική Ενέργεια – Πώς να την καθαρίσετε από το σπίτι σας

καθάρισμα αρνητικής ενέργειας

Πώς να καθαρίσετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

αρνητική ενέργεια
από την Rodika Tchi

Υπάρχει αρνητική ενέργεια στο σπίτι σας; Μια απλή δοκιμή για να το διαπιστώσετε είναι να δώσετε προσοχή στο πώς αισθάνεστε όταν είστε στο σπίτι. Νιώθετε ενθουσιασμένοι, χαρούμενοι, προστατευμένοι; Το σπίτι σας πρέπει να είναι η ασφάλειά σας, το λιμάνι σας, ο παράδεισός σας! Η πηγή θετική ενέργειας και ανατροφοδότησης σε περιόδους ανάγκης, γι’ αυτό η καλή φροντίδα του σπιτιού σας είναι πολύ σημαντική.

To Feng Shui είναι η ειδικότητά μου, δίνω μεγάλη προσοχή στην ενέργεια κάθε χώρου, είτε είναι σπίτι, γραφείο, κήπος είτε ένα ολόκληρο κομμάτι της πόλης. Τονίζω πάντα την ανάγκη της καθαριότητας του σπιτιού πριν από κάθε άλλο βήμα, είτε πρόκειται για διακόσμηση είτε για μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι.

Αρνητική ενέργεια υπάρχει παντού. Είναι μια έκφραση της Συμπαντικής ενέργειας, όπως ακριβώς είναι και η καλή ενέργεια. Και οι δυο υπάρχουν σε ποικίλες μορφές, σχήματα, λεπτές αποχρώσεις, και από διάφορες πηγές.

Όμως οι περισσότεροι από μας δεν θέλουν να μιλούν για αρνητική ενέργεια. Μπορούμε εύκολα να παραπονεθούμε για την συμπεριφορά, τις ιδέες και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις άλλων ανθρώπων. Μπορούμε να κρίνουμε τα πράγματα σαν αρνητικά και να επιλέξουμε να συγκεντρωθούμε μόνο στην καλή ενέργεια με την ελπίδα ότι θα βελτιωθούν.

Ωστόσο, πολλοί λίγοι από μας γνωρίζουν την αρνητικότητα σαν απλή μορφή ενέργειας και μπορούν με ηρεμία και σταθερότητα να ασχοληθούν με τις εκφράσεις της σε πολλούς τομείς της ζωής. Χρειάζεται συνεχής πρακτική και ευαισθητοποίηση για να μάθετε να αναγνωρίζετε την αρνητική ενέργεια και να την καθαρίζετε από το ενεργειακό σας πεδίο. Χρειάζεται επίσης πειθαρχία για να την καθαρίζετε συνέχεια από το σπίτι σας.

Αναγνωρίζετε λοιπόν την αρνητική ενέργεια; Από που έρχεται αυτή η αρνητική ενέργεια; και το πιο σημαντικό, πώς να την καθαρίσετε από το σπίτι σας;

Εδώ υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Πώς να αναγνωρίσετε την αρνητική ενέργεια

Το να αναγνωρίσετε την αρνητική ενέργεια στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό. Είναι η ενέργεια που αισθάνεστε. Εάν οποιοσδήποτε χώρος, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού σας, δεν σας δημιουργεί την αίσθηση της ειρήνης, της ηρεμίας, της χαράς, οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχει αρνητική ενέργεια σ’ αυτόν τον χώρο. Το σώμα σας ξέρει πώς να διαβάζει την ενέργεια αν το ακούσετε από τα πρώτα δευτερόλεπτα που θα μπείτε σε οποιοδήποτε χώρο.

Αυτός είναι ένας πολύτιμος χρόνος, που τα κύτταρά σας καταγράφουν την ποιότητα της ενέργειας που πρόκειται να συναντήσουν. Αν μάθετε να μην αγνοείτε αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για την κατανόηση των διαφορετικών εκφράσεων της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αρνητικής ενέργειας.

Από που προέρχεται η αρνητική ενέργεια;

Η αρνητική ενέργεια, ακριβώς όπως και η θετική, έρχονται από διάφορες πηγές, τόσο ανθρώπινες όσο και μη ανθρώπινες. Τα συναισθήματά μας είναι μεγάλη πηγή ενέργειας σε κάθε χώρο. Εάν στο σπίτι σας εκφράστηκε πολύς θυμός, θλίψη, φόβος, διαμάχες ή παρανοήσεις, ξέρετε ότι αυτή η ενέργεια είναι ακόμα παγιδευμένη εκεί μέχρι να καθαριστεί από σας ή κάποιον άλλον.

Η ενέργεια της γης μπορεί να είναι μια άλλη πηγή αρνητικής ενέργειας, είτε από ένα φυσικό χαρακτηριστικό όπως υπόγειο νερό ή από περιοχές που φέρουν αποτυπώματα βίας και καταστροφής.

Σημειώστε πώς ό,τι μπορεί να είναι αρνητική ενέργεια για σας, δεν είναι απαραίτητα κακή ενέργεια για άλλη μορφή ζωής. Για παράδειγμα, η γάτα σας μπορεί να απολαμβάνει τον ύπνο σε περιοχές του σπιτιού σας που έχουν γεωπαθητικό στρες, ενώ εσείς συνιστάται να τις αποφύγετε.

Διακοσμητικά ή αντικείμενα που σας χάρισαν ή προήλθαν από πωλήσεις, αντίκες, μεταχειρισμένα, μπορεί να μεταφέρουν αρνητικούς κραδασμούς στο σπίτι σας.

Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του σπιτιού εσωτερικά ή εξωτερικά, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αρνητική ενέργεια και εδώ η γνώση του feng shui μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρετε την ισορροπία και την αρμονία στο σπίτι σας.

Πώς να καθαρίσετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε την αρνητική ενέργεια, και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξεκινήσετε! Στο βιβλίο μου The Healing Power of Smudging:  Cleansing Rituals to Purify Your Home, Attract Positive Energy and Bring Peace into Your Life” προσφέρω ποικιλία τρόπων για να καθαρίσετε την αρνητική ενέργεια.

Παραθέτω εδώ 5 εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε την ενέργεια στο σπίτι σας:

  1. Μάθετε να καίτε χρησιμοποιώντας μια ποικιλία αποξηραμένων βοτάνων όπως φασκόμηλο, κέδρο, λεβάντα ή πολλά άλλα. Το κάψιμο είναι πολύ αποτελεσματικό και απαιτεί απλές οδηγίες για να το κάνετε με ασφάλεια. Επιπλέον, είναι πραγματικό απολαυστικό!
  2. Χρησιμοποιείστε τη δύναμη του ήχου για να μετακινήσετε την ενέργεια στο σπίτι σας. Μπορείτε να επιλέξετε να παίζετε, σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ιερή μουσική από διάφορους πολιτισμούς όπως για παράδειγμα μάντρας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους πρωταρχικούς ήχους των τυμπάνων ή ενός singing bowl – είτε ηχογραφημένο είτε ζωντανό (σημαίνει ότι παίζετε!) Η χρήση της φωνής σας ή τα παλαμάκια είναι επίσης ένας καλός τρόπος να καθαρίσετε την ενέργεια στο σπίτι σας.
  3. Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια καθαρισμού χώρου, όπως Λιβάνι, Λεβάντα, Φασκόμηλο, Μέντα, Λεμόνι Βερμπένα, Άρκευθο και άλλα. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαχυτή αρωματοθεραπείας κατά προτίμηση υπερηχητικό, ή ένα ψεκαστικό μπουκάλι για να διαχύσετε τα έλαια στον αέρα.
  4. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε πιο εξωτικούς τρόπους καθαρισμού του χώρου σας, όπως είναι η καύση ιερής ρητίνης ή χρησιμοποιώντας το ξύλο Palo Santo. Το άρωμά τους είναι πολύ ευχάριστο και τα αποτελέσματα πολύ ισχυρά.
  5. Αποκτήστε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε τακτικά τη δύναμη του φρέσκου αέρα και του φυσικού φωτός για να καθαρίσετε την ενέργεια. Αερίζετε το σπίτι σας συχνά και αφήστε το φως του ήλιου να μπαίνει κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Ανοίξτε τα παράθυρά σας και τις κουρτίνες. Αυτές οι φυσικές δυνάμεις μπορούν να κάνουν θαύματα στην εκκαθάριση πολλών αρνητικών ενεργειών μέσα σ’ ένα σπίτι.

Πειραματιστείτε για να δείτε ποια μέθοδος εκκαθάρισης της ενέργειας είναι πιο ελκυστική και ευχάριστη για σας. Γιατί ναι! Ο καθαρισμός της ενέργειας μπορεί και πρέπει να είναι ευχάριστος! Εντάξετε τον καθαρισμό του χώρου σας στην καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία ρουτίνα σας, και το σπίτι σας θα σας ευγνωμονεί.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: Ιπτάμενα άστρα 2019 – Θεραπείες και συμβουλές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *