Feng Shui – Πώς να φτιάξετε έναν Βωμό στο Σπίτι σας

Feng Shui Βωμό

3 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε έναν Feng Shui βωμό στο σπίτι σας

Από την Rodika Tchi

ιπτάμενα άστρα 2019

Απόσπασμα από το βιβλίο “The Healing Power of Smudging: Cleansing Rituals to Purify Your Home, Attract Positive Energy and Bring Peace into Your Life

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να γραφτούν για τον Feng Shui βωμό! Ουσιαστικά, ένας βωμός είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που έχει καθοριστεί για να τιμήσει την καθαρή Πηγή ενέργειας σε όλες τις εκφράσεις της – τον πνευματικό κόσμο, τους Αγγέλους, τους Θεούς και τις Θεές, το Σύμπαν, κ.λπ. Είναι ένας τόπος για να προσφέρετε, να προσευχηθείτε και να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για τη ζωή σας. 

Feng Shui Βωμό
Φωτογραφία από Devanath από το Pixabay

Ο βωμός είναι επίσης ένας τρόπος να εκφράσετε την παρουσία σας, τη μοναδική σας ενέργεια στον ιστό της ζωής. Είναι μια ενεργητική δήλωση ότι συμμετέχετε στο μυστήριο της ζωής, επομένως ο βωμός γίνεται ένα σύμπαν δικής σας κατασκευής. Δημιουργώ βωμούς στο σπίτι μου εδώ και πολύ καιρό. Είναι δύσκολο για μένα να μην δημιουργήσω όταν βλέπω έναν καλό χώρο γι’ αυτόν. Προς το παρόν, έχω τρεις κύριους βωμούς και μερικούς μικρότερους. Η ενέργειά μου έχει τη φυσική τάση να δημιουργεί βωμούς παντού.

Η ιδέα του να δημιουργείς βωμό μπορεί να ακούγεται τρομακτική. Ωστόσο, είμαι βέβαιη ότι το έχετε κάνει τουλάχιστον μερικές φορές στη ζωή σας! Ασυνείδητα, κάθε φορά που βάζετε όμορφα κομμάτια στο μάρμαρο του τζακιού σας, δημιουργείτε έναν βωμό. Κάθε φορά που παίζετε με διαφορετικές διακοσμήσεις μέχρι να βρείτε τη σωστή για το τραπεζάκι του καφέ σας, δημιουργείτε έναν βωμό. Δημιουργούμε ήδη μικρούς βωμούς στο σπίτι μας κάθε φορά που συγκεντρώνουμε αντικείμενα που αγαπάμε για να δημιουργήσουμε ένα πιο ευτυχισμένο σπίτι. Σε μια πολυθρόνα, στο κομοδίνο σας, στο τραπεζάκι του καφέ, έχετε δουλέψει μ’ αυτή την ενέργεια, απλά ίσως όχι συνειδητά.

Οι βωμοί μπορεί να είναι γενικοί ή συγκεκριμένοι όταν αφιερώνονται σε μια σαφή πρόθεση, είτε αυτή η πρόθεση είναι για καλύτερη υγεία είτε για την υποδοχή μιας αγάπης. Όλοι οι βωμοί χρειάζονται ενεργειακή κίνηση και φροντίδα, γι’ αυτό ιδανικά, θα πρέπει να φροντίζετε καθημερινά το βωμό σας. Αυτό  είναι τόσο απλό όσο το να ανάψετε ένα κερί και να αναδιατάξετε ελαφρώς τα αντικείμενα στο βωμό σας. Είναι η έκρηξη της ενέργειάς σας που έχει σημασία για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ισχυρού βωμού στο σπίτι. 

πώς να φτιάξετε βωμό
Φωτογραφία από Karsten Paulick από το Pixabay

Δείτε επίσης: Πώς να καθαρίσετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Το κλειδί εδώ είναι η συνειδητή δημιουργία. Όταν δημιουργείτε έναν βωμό στο σπίτι σας με μια συγκεκριμένη πρόθεση στο μυαλό σας, και τον φροντίζετε με αγάπη, ο βωμός σας αρχίζει να συσσωρεύει την ενέργεια που απαιτείται για να υποστηρίξει τα όνειρά σας. Εάν η ιδέα ενός βωμού είναι καινούργια για σας, θα σας δώσω τις σημαντικότερες οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα βωμό. Ακόμα και αν είστε ήδη λάτρεις της δημιουργίας βωμών, ίσως βρείτε  κάποιες χρήσιμες ιδέες εδώ. 

Το κυριότερο που πρέπει να γνωρίζετε για την δημιουργία ενός βωμού στο σπίτι σας είναι ότι δεν υπάρχουν καθορισμένοι, ιδιαίτεροι ή αυστηροί κανόνες για την δημιουργία του. Ο βωμός του σπιτιού σας είναι μια έκφραση της δικής σας πρόθεσης και της μοναδικής προσωπικής σας ενέργειας, επομένως όσο περισσότερη δυναμική βάζετε στην δημιουργία του βωμού σας, τόσο περισσότερη δύναμη διαχέεται σ’ αυτόν. Παρόλο που δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες στην δημιουργία του βωμού, υπάρχουν οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τον φτιάξετε πιο εύκολα. Οι οδηγίες αυτές θα σας βοηθήσουν σημαντικά στην περίπτωση που δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ βωμό.

Τα 3 βασικά βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν δημιουργείτε ένα Feng Shui βωμό στο σπίτι σας.

Ο χώρος

Αποφασίστε τον χώρο και την επιφάνεια που θα τοποθετήσετε τον Feng Shui βωμό σας. Θα λειτουργήσει καλύτερα στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σας; Σε έναν ανοιχτό χώρο στη βιβλιοθήκη σας; στο περβάζι του παραθύρου σας ή στο πεζούλι του τζακιού σας;

Το θέμα

Νιώστε ή αποφασίστε για το κύριο θέμα του βωμού σας. Χρειάζεστε περισσότερη σαφήνεια στη ζωή σας; Περισσότερη ενέργεια και ζωτικότητα; Θέλετε να προσελκύσετε περισσότερη αγάπη; Ο βωμός της αγάπης, της ευγνωμοσύνης, της σχέσης και της διαύγειας είναι τα πιο δημοφιλή θέματα βωμών. Μπορείτε επίσης να αφήσετε το θέμα να εξελιχθεί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του βωμού.

Ενισχυτές ενέργειας και εργαλεία

Είναι πάντα χρήσιμο να περιορίσετε την ενέργεια του βωμού σας, ώστε να γίνει πιο ισχυρή η ενέργειά του. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα όμορφο κομμάτι υφάσματος ή ένα δίσκο σαν μια ενεργειακή βάση για το βωμό σας. Τα κρύσταλλα και οι πέτρες έχουν πάντα ισχυρή παρουσία σε κάθε βωμό, όπως επίσης και τα κεριά, τα λουλούδια, συγκεκριμένες είκονες και γλυπτά (αγάλματα) και ειδικά αντικείμενα από τις βόλτες σας στη φύση.

Feng Shui Βωμός
Φωτογραφία από Stefan Nyffenegger από το Pixabay

Σας ενθαρρύνω ιδιαίτερα να δημιουργήσετε ένα βωμό για να τοποθετήσετε όλα τα εργαλεία καθαρισμού και εξαγνισμού του χώρου σας. Θέλετε να έχετε ένα σεβαστό και όμορφο μέρος για να τοποθετείτε τους ράβδους καύσης ή τα φύλλα φασκομηλου. 

Feng Shui - βωμός
Φωτογραφία από Rudy and Peter Skitterians από το Pixabay

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε στο βωμό σας όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με το κάψιμο και τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου σας όπως ένα φτερό, ένα κοχύλι, ένα μπολ ή ένα κερί. Η τοποθέτησή τους στο βωμό, όχι μόνο θα τους δώσει περισσότερη δύναμη, αλλά επίσης θα σας θυμίζει να τα χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Feng Shui Smudging
Φωτογραφία από Adam Huff από το Pixabay

Πηγή

Ακολουθείστε με στο Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *