Νέα Σελήνη – Έκλειψη

Στις 20 Μαρτίου και ώρα 11.36 διαμορφώνεται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων που αποτελεί και ηλιακή έκλειψη. Το φαινόμενο αποκορυφώνεται λίγες ώρες πριν την είσοδο του Ήλιου στον Κριό που εγκαινιάζει την εαρινή ισημερία. Το γεγονός ότι αυτή η έκλειψη διαμορφώνεται στην τελευταία μοίρα του τελευταίου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου και μάλιστα λίγες ώρες μετά το τελευταίο τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα, θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς και οι δυο όψεις υποδεικνύουν το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας. Παρόλο που η έκλειψη δεν σχηματίζει σημαντικές όψεις, διαμορφώνεται σε στενή σύνοδο με τον απλανή αστέρα Scheat που έχει φύση του Άρη και του Ερμή και σχετίζεται με τραγωδίες, πνιγμούς, ναυάγια και γενικότερα ατυχήματα  σε νερό. {Για την ιστορία ο Scheat ήταν σε σύνοδο με τη Σελήνη όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός}. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια έκλειψη που δεν προμηνύει καλούς οιωνούς -τουλάχιστον σε μια γενικότερη κλίμακα- και που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σε προσωπικό επίπεδο ωστόσο, θα “κλείσει” πολλές υποθέσεις που πρέπει να κλείσουν, ακόμα και με οδυνηρό τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το καινούργιο που σαφώς θα είναι καλύτερο, αφού με αυτή την έκλειψη, τα χειρότερα περνούν οριστικά πια στο παρελθόν.
*Να υπενθυμίσουμε ότι η Νέα Σελήνη λειτουργεί δραστικά το επόμενο δεκαπενθήμερο και κυρίως την 1η, 2η, 3η, 7η και 14η μέρα από την διαμόρφωσή της. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για έκλειψη Ηλίου, μπορούν να συμβούν γεγονότα ακόμα και μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο.
Τα ζώδια που ευνοούνται περισσότερο από την ηλιακή έκλειψη είναι αυτά της Γης και του Νερού (Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθύς).
Κριός
Αγαπητέ Κριέ, η ηλιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 20 Μαρτίου, ενεργοποιεί τον ψυχικό σου κόσμο και σε παροτρύνει να δώσεις περισσότερη σημασία στις ανάγκες όχι μόνο τις δικές σου αλλά και αυτών που αγαπάς. Το επόμενο διάστημα, η αυξημένη ευαισθησία σου θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα λάθη σου και αν χρειαστεί να αναζητήσεις άτομα που πάνω στον παρορμητισμό σου, απομάκρυνες από κοντά σου. Αν μάλιστα τα άτομα αυτά στο παρελθόν έπαιζαν έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, τότε είναι πολύ πιθανό να προθυμοποιηθείς να κάνεις αρκετές υποχωρήσεις, προκειμένου να αποκαταστήσεις την αρμονία. Η Νέα Σελήνη – έκλειψη, αποτελεί επίσης μια καλή ευκαιρία για να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και να βάλεις πιο ρεαλιστικούς στόχους για το μέλλον σου.
Ταύρος
Αξιοσημείωτες αλλαγές  στο κοινωνικό σου περιβάλλον, σου επιφυλάσσει αγαπητέ Ταύρε, η ολική έκλειψη ηλίου που διαμορφώνεται στις 20 Μαρτίου. Διάφορα γεγονότα -ή και τυχαίες καταστάσεις- θα σε ωθήσουν να κάνεις ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει ακόμα και τη διάλυση μιας μακροχρόνιας και δυνατής φιλίας.  Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να οφείλονται και στην επιθυμία σου να αλλάξεις τελείως τον τρόπο ζωής σου, να δημιουργήσεις νέες σχέσεις και να ενταχθείς σε άλλους κύκλους που θα σου ταιριάξουν περισσότερο. Δεν αποκλείεται επίσης το επόμενο διάστημα να αποφασίσεις να μετακομίσεις και να εγκατασταθείς σε μια άλλη πόλη ή και χώρα, γεγονός που έτσι κι αλλιώς θα επιφέρει αλλαγές στις συνήθειές σου και που κατά βάθος αποτελεί την εκπλήρωση μιας βαθιάς επιθυμίας σου.
Δίδυμοι 
Αγαπητέ Δίδυμε, η Νέα Σελήνη και έκλειψη Ηλίου, πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου στο μεσουράνημα του ηλιακού σου ωροσκοπίου και σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της καριέρας σου. Έτσι, το ερχόμενο διάστημα είναι κατάλληλο για να αρχίσεις να υλοποιείς τα σχέδιά σου ένα προς ένα. Παρόλο που δεν θα πετύχεις αυτά που επιθυμείς από τη μια μέρα στην άλλη, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι μπαίνει το νερό στο αυλάκι και αρχίζουν να σου ανοίγουν πόρτες που μέχρι τώρα ήταν κλειστές. Η έκλειψη επιπλέον πρόκειται να φέρει στο δρόμο σου τα κατάλληλα άτομα που θα αποδεχτούν τις ιδέες σου και θα σου προσφέρουν μια καθοριστική βοήθεια. Αν νιώθεις ότι διαθέτεις τα απαραίτητα προσόντα για να αναλάβεις μια ηγετική θέση, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναδειχτείς. 
Καρκίνος
Αγαπητέ Καρκίνε, η ηλιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου στο συμβατό ζώδιο των Ιχθύων και στον ένατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, γεγονός που προοιωνίζει θετικές εξελίξεις σε πολλές υποθέσεις που σε απασχολούν. Το καινούργιο φεγγάρι σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, να ταξιδέψεις και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες ή ακόμα και να “στρώσεις” μια νέα καριέρα στο εξωτερικό. Νομικές εκρεμμότητες ή γραφειοκρατικές υποθέσεις μπορούν τώρα να ολοκληρωθούν και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Επιπλέον, η ηλιακή έκλειψη μπορεί να  επηρεάσει και την αισθηματική σου ζωή και να συμβάλει στην επισημοποίηση μιας σοβαρής σχέσης ή -αν είσαι αδέσμευτος- να σου φέρει μια αξιόλογη γνωριμία με σοβαρές προοπτικές.
Λέων
Αγαπητέ Λέοντα, η Νέα Σελήνη που αποτελεί και ηλιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου, στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και σου δίνει την ευκαιρία να κλείσεις οικονομικές υποθέσεις που σε απασχολούν και παράλληλα να βρεις σημαντικές πηγές εσόδων που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μακροπρόθεσμα μια σταθερή οικονομική βάση. Το επόμενο διάστημα, θέματα που σχετίζονται με επενδύσεις κεφαλαίων ή αγοραπωλησίες μπορούν να σου αποφέρουν σημαντικά κέρδη ενώ δεν αποκλείεται να κερδίσεις και ένα σημαντικό ποσό μέσα από ένα τυχερό παιγνίδι. Επιπλέον, η έκλειψη φωτίζει τον εσωτερικό σου κόσμο και σε βοηθάει να “ανακαλύψεις” τον εαυτό σου, γεγονός που θα σου δώσει τη δύναμη να απομακρυνθείς από άτομα που δεν σου ταιριάζουν ή αντίθετα να αποκαταστήσεις σχέσεις που έχουν κλονιστεί.
Παρθένος
Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στη ζωή σου φίλε  Παρθένε το επόμενο διάτημα, εξαιτίας της ηλιακής έκλειψης που πραγματοποιείται στο πολικό ζώδιο των Ιχθύων στις 20 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα σε “αναγκάσει” να δεις την πραγματική διάσταση κάθε κατάστασης, να επαναπροσδιορίσεις τις σχέσεις σου αλλά και τους προσωπικούς στόχους σου. Η αξία των ατόμων που υπάρχουν στη ζωή σου θα κριθεί εκ νέου, γεγονός που θα σε οδηγήσει είτε στη διάλυση σημαντικών σχέσεών είτε σε μια πιο μόνιμη δέσμευση. Αν ανήκεις στους αδέσμευτους Παρθένους, η έκλειψη θα φέρει στη ζωή σου ένα άτομο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες σου. Ανάλογες εξελίξεις θα συμβούν και στις προσωπικές σου φιλοδοξίες όπου είναι πιθανό να αλλάξουν ριζικά.
Ζυγός
Αγαπητέ Ζυγέ, η ηλιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 20 Μαρτίου, ενεργοποιεί τον έκτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σχετίζεται με τη δουλειά, την υγεία σου και τη φυσική σου κατάσταση. Έτσι, το επόμενο διάστημα, προτεραιότητά σου θα έχουν τα επαγγελματικά σου, τα οποία θα θελήσεις να οργανώσεις καλύτερα ώστε να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για καλύτερες προοπτικές. Αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα, τώρα θα μπορέσεις να το χειριστείς με ψυχραιμία και να το λύσεις ενώ αν ανήκεις στους άνεργους Ζυγούς που αναζητούν μια νέα εργασία, το καινούργιο φεγγάρι θα φέρει μια πρόταση που θα ανταποκρίνεται στα προσόντα σου. Και μιας και πλησιάζει η άνοιξη, μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την ηλιακή έκλειψη για να ανανεώσεις την εμφάνισή σου και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. 
Σκορπιός
Η άνοιξη μπαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για σένα φίλε Σκορπιέ, καθώς η ηλιακή έκλειψη που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν την εαρινή ισημερία – στις 20 Μαρτίου – ενεργοποιεί τον ευνοϊκό πέμπτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Το καινούργιο φεγγάρι σου επιφυλάσσει συναρπαστικές εξελίξεις στην αισθηματική σου ζωή και υπόσχεται ρομαντικές γνωριμίες με θετικές προοπτικές στην περίπτωση που παραμένεις αδέσμευτος. Αν πάλι διατηρείς ήδη μια σχέση, το επόμενο διάστημα ο έρωτας με τον σύντροφό σου θα γίνει πιο φλογερός ενώ δεν αποκλείεται να δεχτείς και την επίσκεψη του πελαργού. Ο πέμπτος οίκος επιπλέον ευνοεί τις ανεξάρτητες επιχειρηματικές δραστηριότητες, γι’ αυτό αν ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους καλλιτέχνες μπορείς να περιμένεις μια ανέλπιστα μεγάλη προβολή.
Τοξότης
Αγαπητέ Τοξότη, η ηλιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 20 Μαρτίου, ενεργοποιεί τον τέταρτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σχετίζεται με το σπίτι και την οικογένειά σου. Έτσι, το επόμενο διάστημα, θα καταναλώσεις μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου σ’ αυτούς τους τομείς καθώς θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Δεν αποκλείεται μια μετακόμιση, μια αλλαγή στην οικογενειακή σου κατάσταση ή ακόμα και ο ερχομός ενός νέου μέλους να αλλάξουν τις προτεραιότητές σου και το πρόγραμμά σου. Το διάστημα αυτό επιπλέον ευνοούνται οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία γι’ αυτό αν θέλεις να πουλήσεις ή να αγοράσεις κάτι, καλό είναι να δραστηριοποιηθείς περισσότερο. Τέλος, αν σκέφτεσαι να εγκατασταθείς μόνιμα στο εξωτερικό ή να επιστρέψεις στα πάτρια εδάφη σου, ίσως είναι η καλύτερη στιγμή.
Αιγόκερως
Ιδιαίτερα δραστήριο και δημιουργικό αναμένεται το επόμενο δεκαπενθήμερο, φίλε Αιγόκερε, καθώς η Νέα Σελήνη και ηλιακή έκλειψη διαμορφώνεται στον τρίτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου στις 20 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να προωθήσεις τις ιδέες σου, να αποκαταστήσεις τις σχέσεις σου με τα συγγενικά σου πρόσωπα, να ταξιδέψεις αλλά και να γνωρίσεις άτομα που μπορεί να σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα. Το τι θα πρωτοκάνεις και το που θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο, εξαρτάται αποκλειστικά από σένα, από τις ανάγκες σου και από τις επιδιώξεις σου. Εκείνο ωστόσο που θα πρέπει να “εκμεταλλευτείς” είναι η αυξημένη επικοινωνιακή σου ικανότητα και η διπλωματία σου, που θα σε βοηθήσουν να ελιχτείς κατάλληλα ώστε να πετύχεις ό,τι επιθυμείς. Αν ανήκεις στους αδέσμευτους Αιγόκερους, μια νέα γνωριμία είναι επίσης μέσα στο πρόγραμμα. 
Υδροχόος 
Αγαπητέ Υδροχόε, τα οικονομικά σου πρόκειται να ανακάμψουν σημαντικά το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς η ηλιακή έκλειψη διαμορφώνεται στις 20 Μαρτίου στον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Η Νέα Σελήνη βάζει ένα τέλος στα προβλήματα που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό και σου δίνει την ευκαιρία να κινηθείς πιο δραστικά προκειμένου να εξασφαλίσεις τη σταθερότητα που επιθυμείς. Θα πρέπει φυσικά να είσαι έτοιμος να απαρνηθείς τις περιττές πολυτέλειες και να εκμεταλλευτείς κατάλληλα τις νέες ευκαιρίες που θα προκύψουν, αφού τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις μια επανεκίνηση στα οικονομικά σου. Το γεγονός ότι ο Ήλιος κυβερνάει και τον τομέα των σχέσεών σου, σηματοδοτεί εξελίξεις και στην προσωπική σου ζωή, όπου μπορεί να σταθεροποιήσεις έναν σημαντικό δεσμό ή να ξεκινήσεις μια νέα ερωτική ιστορία.
Ιχθείς
Φίλε Ιχθύ, η ηλιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου στο δικό σου ζώδιο και σε καλεί να κάνεις σαρωτικές αλλαγές στη ζωή σου, στους προσωπικούς στόχους σου ή ακόμα και στην εμφάνισή σου. Οι σημαντικότερες εξελίξεις θα συμβούν στον τομέα που έχει την προτεραιότητά σου αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο. Αν για παράδειγμα αυτό που σε απασχολεί είναι η δημιουργία μιας σημαντικής σχέσης, το καινούργιο φεγγάρι θα σου φέρει τον πρίγκιπα που ονειρεύεσαι. Αν πάλι είσαι καλυμένος συναισθηματικά και σε απασχολεί η πορεία των επαγγελματικών σου,  τώρα μπορείς να αναλάβεις δράση και να βρεις μια δουλειά που θα σου ταιριάξει ή ακόμα και να αγωνιστείς για να κατακτήσεις μια καλύτερη θέση στην υπάρχουσα εργασία σου. Παράλληλα, καλό είναι επίσης να ασχοληθείς και με την φυσική σου κατάσταση ξεκινώντας μια νέα αθλητική δραστηριότητα.
myastro.gr 
Ακολουθείστε με στα κοινωνικά δίκτυα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *