Αφροδίτη σύνοδο με Πλούτωνα τετράγωνο με Ουρανό – Ερμής εξάγωνο με Ποσειδώνα

Στις 20 Δεκεμβρίου σχηματίζονται τρεις όψεις στον ουράνιο θόλο που δημιουργούν προβληματισμούς, ανατροπές αλλά και αισιοδοξία. Η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό – ώρα 19.08 – και σύνοδο με τον Πλούτωνα – ώρα 23.09. Η συγκεκριμένη όψη ενεργοποιεί για άλλη μια φορά το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα, ωστόσο το γεγονός ότι ενεργοποιείται από τον πλανήτη της αγάπης και της ομορφιάς την Αφροδίτη, ίσως αποτελέσει έναν ελαφρυντικό παράγοντα, παρόλο που και η Αφροδίτη δεν βρίσκεται στο καλύτερο γι’ αυτήν ζώδιο. Ανατροπές και εντάσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν, όπως επίσης και οικονομικά σκάνδαλα, αφού η Αφροδίτη σχετίζεται και με τα χρήματα, ενώ ο Ουρανός πάντα φέρνει αποκαλύψεις. Οι σχέσεις που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα είναι πολύ πιθανό να διαλυθούν οριστικά, αυτές ωστόσο που έχουν γερές βάσεις, θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Προσοχή χρειάζονται και οι νέες γνωριμίες που θα γίνουν το ερχόμενο τριήμερο, καθώς η όψη αυτή δημιουργεί σχέσεις που ξεκινούν και τελειώνουν πολύ γρήγορα. 
Τα ζώδια που πρέπει να προσέχουν περισσότερο είναι αυτά του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στις 1/1, 2/4, 4/7 και 5/10.
Ερμής εξάγωνο με Ποσειδώνα
Την ίδια μέρα και ώρα 11.31 διαμορφώνεται το εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα, μια όψη που δημιουργεί ψυχική ευφορία και γαλήνη και μας δημιουργεί μια αισιοδοξία για το μέλλον. Η συγκεκριμένη όψη βοηθά στην βελτίωση της επικοινωνίας, γεγονός που μπορεί να αποσοβήσει κινδύνους που κρύβει η παραπάνω επιρροή, ενώ παράλληλα μας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε όμορφα μέρη ή ακόμα και να ξεφύγουμε μέσω της φαντασίας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. 
Τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) και του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς) ευνοούνται περισσότερο από αυτή την όψη. 
Κριός
Φίλε Κριέ, η καριέρα σου και τα οικονομικά σου χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή το ερχόμενο τριήμερο, καθώς η Αφροδίτη ενεργοποιεί για άλλη μια φορά το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα στις 20 του μήνα. Παρά το γεγονός ότι η Αφροδίτη είναι ένας ευεργέτης πλανήτης, η επιρροή αυτή μπορεί να σε βγάλει από το πρόγραμμά σου και να προκαλέσει μια μεγάλη αναστάστωση στη ζωή σου. Καλό θα είναι λοιπόν να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα ώστε να μπορέσεις να προσαρμοστείς σε κάθε νέα συνθήκη που θα παρουσιαστεί. Δεδομένου ότι η Αφροδίτη κυβερνά και τον έβδομο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, ίσως υπάρξουν ανατροπές και στις σχέσεις σου ή τις συνεργασίες σου, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η διάλυση μιας σχέσης που δεν προχωρά. Ωστόσο, το εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, μπορεί να σου φέρει μια ξαφνική έμπνευση που θα σου λύσει πολλά προβλήματα. 
Ταύρος
Αγαπητέ Ταύρε, η δική σου Αφροδίτη διαμορφώνει στις 20 Δεκεμβρίου σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό, μια αρκετά δύσκολη όψη που όμως εσένα δεν σε επηρεάζει αρνητικά. Αντίθετα, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας που βρίσκονται στο συμβατό ζώδιο του Αιγόκερου, μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσεις μια νέα ζωή. Η δυσκολία μπορεί να προκληθεί από τη συμμετοχή του Ουρανού, που σου στερεί την πολυτέλεια του χρόνου καθώς απαιτεί άμεσες δράσεις και αποφάσεις. Ακόμα κι αν πρόκειται για μια νέα εργασία που απαιτεί να “ξεσπιτωθείς” και να εγκατασταθείς σε μια άλλη περιοχή ή ακόμα και σε μια άλλη χώρα, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Σημαντική βοήθεια σου προσφέρει το εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, το οποίο σηματοδοτεί την υποστήριξη των φίλων σου αλλά και την επίτευξη των προσωπικών σου φιλοδοξιών.
Δίδυμοι 
Αγαπητέ  Δίδυμε, η Αφροδίτη που βρίσκεται στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, σχηματίζει στις 20 Δεκεμβρίου σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό και σε φέρνει αντιμέτωπο με χρέη και εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Παρόλο που πρόκειται για μια όψη που μπορεί να σου δημιουργήσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, το γεγονός ότι ο Ουρανός βρίσκεται σε μια θέση φιλικά προσκείμενη προς το ζώδιό σου, θα σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες ίσως με την υποστήριξη φιλικών ή συγγενικών σου προσώπων. Η όψη αυτή μπορεί επίσης να βγάλει στην επιφάνεια κάποια προβλήματα στη σχέση σου, τα οποία όμως με λίγη προσπάθεια μπορούν να λυθούν οριστικά. Το εξάγωνο που διαμορφώνει ο κυβερνήτης σου Ερμής με τον Ποσειδώνα την ίδια μέρα, μπορεί να σε παροτρύνει να αναζητήσεις νέους επαγγελματικούς προσανατολισμούς, καλό θα είναι όμως να μην προβείς σε σημαντικές αλλαγές μέχρι το τέλος του χρόνου.
Καρκίνος
Αγαπητέ Καρκίνε, στις 20 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη που βρίσκεται στο πολικό ζώδιο του Αιγόκερου, σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα τόσο στις προσωπικές σου σχέσεις όσο και στα επαγγελματικά σου. Το ερχόμενο τριήμερο, είναι πολύ πιθανό να αναβιώσουν παρεξηγήσεις που δημιουργούν εντάσεις στη σχέση σου με το σύντροφό σου ή με έναν συνέταιρό σου, που αυτή τη φορά δύσκολα θα αποκατασταθούν. Οι σχέσεις μάλιστα που έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται να έχουν προοπτικές, μπορούν να διαλυθούν ακόμα και οριστικά. Τυχόν επιθυμία για ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, θα πρέπει επίσης να εξεταστεί αναλυτικά ή και να αποφευχθεί τουλάχιστον αυτό το διάστημα. Εξάλλου με το εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, ίσως είναι προτιμότερο να ασχοληθείς με πιο ευχάριστα πράγματα  αυτές τις μέρες ή και να προγραμματίσεις ένα ταξίδι με τον αγαπημένο σου. 
Λέων
Αγαπητέ  Λέοντα, η δουλειά σου απαιτεί πιο προσεκτικούς χειρισμούς το ερχόμενο τριήμερο, καθώς οι δυσμενείς γωνίες που διαμορφώνει η Αφροδίτη με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό στις 20 Δεκεμβρίου, μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν και να σε οδηγήσουν σε μια σωρεία λαθών που δύσκολα θα διορθωθούν. Καλό θα είναι επίσης, να αποφύγεις τα πολλά – πολλά με συναδέλφους που μπορεί να φαίνεται ότι προσπαθούν να βοηθήσουν, στην πραγματικότητα όμως, εποφθαλμιούν τη θέση σου. Παρόλο που το γεγονός ότι ο Ουρανός βρίσκεται στο συμβατό ζώδιο του Κριού, μπορεί να σε προστατεύσει από πολλές ανατροπές, καλό είναι να έχεις κι εσύ το νου σου. Εξάλλου, το εξάγωνο που διαμορφώνει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα την ίδια μέρα, σηματοδοτεί μια οικονομική ανάκαμψη που οφείλεται στις εντατικές και συνεχόμενες προσπάθειες που καταβάλλεις. Η ίδια όψη μπορεί να αναβιώσει μια παλιά σχέση ή να σου φέρει ένα νέο ερωτικό πάθος.
Παρθένος
Αγαπητέ Παρθένε, στις 20 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη που βρίσκεται στο συμβατό ζώδιο του Αιγόκερου, σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό, μια όψη που δεν φαίνεται να σε απειλεί, μπορεί όμως να σου προκαλέσει την επιθυμία για έντονες διασκεδάσεις που τελικά θα σου κοστίσουν πολύ περισσότερο από όσο υπολογίζεις. Αυξημένα έξοδα είναι έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών, καθώς η ανάγκη σου να προσφέρεις δώρα στον εαυτό σου ή και στα αγαπημένα σου πρόσωπα, είναι πολύ πιθανό να σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Η συγκεκριμένη όψη επιπλέον, θα σου δημιουργήσει έντονο προβληματισμό για την εξέλιξη μιας σχέσης που έχει κλονιστεί και σ’ αυτή την περίπτωση αν τα γεγονότα δεν ευνοούν την επανασύνδεση, ίσως αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα να ξεκοπείς οριστικά από αυτήν ώστε να κάνεις μια νέα αρχή. Σημαντική βοήθεια στην τελική σου επιλογή, σου προσφέρει και το εξάγωνο που σχηματίζει την ίδια μέρα ο κυβερνήτης σου Ερμής με τον Ποσειδώνα. 
Ζυγός
Αγαπητέ Ζυγέ, στις 20 Δεκεμβρίου, η κυβερνήτης σου Αφροδίτη σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό και φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια προβλήματα που υπάρχουν στο οικογενειακό σου περιβάλλον ή στην αισθηματική σου ζωή. Το ερχόμενο τριήμερο μάλιστα, ίσως αποδειχθεί καθοριστικό, αφού θα νιώσεις ότι τα περιθώρια στενεύουν και απαιτείται μια οριστική λύση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χωρίσεις, οπωσδήποτε όμως πρέπει να πάρεις πρωτοβουλίες, να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου και να αφιερώσεις χρόνο εκεί που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Ανάλογα προβλήματα είναι πιθανό να παρουσιαστούν και στο χώρο της δουλειάς σου, ειδικά αν επικρατεί ήδη ένα “πολεμικό” κλίμα. Εκεί ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται να έχουν κάπως καλύτερες προοπτικές, αφού το εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, αποτελεί μια προστατευτική επιρροή.
Σκορπιός
Φίλε Σκορπιέ, στις 20 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη σχηματίζει σύνοδο με τον κυβερνήτη σου Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό, όψεις που πρόκειται να επιφέρουν κάποιες αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα, το ερχόμενο τριήμερο. Αν μάλιστα βρίσκεσαι ήδη στο στάδιο προετοιμασίας για νέα ξεκινήματα, ίσως βρεθείς αντιμέτωπος με κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις που θα σε αναγκάσουν να αλλάξεις τα πλάνα σου. Ωστόσο, αυτή η επιρροή δεν είναι καταλυτική, αφού το γεγονός ότι η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας βρίσκονται σε συμβατά ζώδια, αφενός σου δίνει την ευχέρεια να χειριστείς με τον καλύτερο τρόπο τα όποια γεγονότα παρουσιαστούν και αφετέρου ίσως αυτές οι εξελίξεις είναι προς όφελός σου.  Το εξάγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα την ίδια μέρα, ευνοεί περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ανεξάρτητες δραστηριότητες στον επαγγελματικό τομέα, ενώ παράλληλα εγγυάται θετικές εξελίξεις στην αισθηματική σου ζωή ή και μια νέα γνωριμία σε περίπτωση που ανήκεις στους αδέσμευτους.
Τοξότης
Αγαπητέ Τοξότη, η Αφροδίτη που βρίσκεται στον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, σχηματίζει στις 20 του μήνα, σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό, γεγονός που θα προκαλέσει κάποιες ανατροπές στα οικονομικά σου. Ίσως τα έξοδά σου είναι αυξημένα το ερχόμενο τριήμερο και σε συνδυασμό με την επιθυμία σου να επιδοθείς σε περιττές σπατάλες, προκαλέσουν σημαντικές απώλειες που στο τέλος θα σε αποσυντονίσουν. Το γεγονός ότι ο Ουρανός στέλνει θετικές ακτίνες στο ζώδιό σου, μπορεί να αποτελεί έναν ευνοϊκό παράγοντα, καλό θα είναι όμως να είσαι κι εσύ πιο συγκρατημένος. Απέφυγε επίσης επαγγελματικές αλλαγές αυτό το διάστημα, καθώς οι συνθήκες μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά από ότι περιμένεις. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η όψη αυτή να λειτουργήσει θετικά στην περίπτωσή σου και να σου φέρει μια νέα πηγή εσόδων, κάτι που υποδεικνύεται και από το εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται την ίδια μέρα.
Αιγόκερως
Αγαπητέ Αιγόκερε, η Αφροδίτη, ο Πλούτωνας και ο Ερμής που βρίσκονται στο δικό σου ζώδιο, σχηματίζουν σημαντικές όψεις στις 20 Δεκεμβρίου και σου επιφυλάσσουν σημαντικές εξελίξεις σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Οι όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν σημαντικές ανατροπές τόσο στο οικογενειακό όσο και στο επαγγελματικό σου περιβάλλον και θα χρειαστούν εξαιρετικά προσεκτικούς χειρισμούς ώστε να αποφύγεις απρόβλεπτες εξελίξεις. Το γεγονός επίσης ότι ο Ουρανός κυβερνά τον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, μπορεί να επιφέρει σημαντικές απώλειες και στα οικονομικά σου και σ’ αυτή την περίπτωση, μόνο η εγκράτεια και η σωστή διαχείριση μπορούν να σε βοηθήσουν. Από την άλλη, το εξάγωνο που διαμορφώνει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα την ίδια μέρα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, αφού τονίζει την επικοινωνιακή σου ικανότητα και σου επιτρέπει να αντεπεξέλθεις σε κάθε αντιξοότητα.
Υδροχόος 
Αγαπητέ Υδροχόε, στις 20 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον κυβερνήτη σου Ουρανό, όψεις που θα πυροδοτήσουν γεγονότα τα οποία θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη νοοτροπία σου, το ερχόμενο τριήμερο. Ο απολογισμός και η εσωτερική αναζήτηση στην οποία βρίσκεσαι αυτό το διάστημα, εξαιτίας του “φορτωμένου” δωδέκατου οίκου του ηλιακού σου ωροσκοπίου, θα σε οδηγήσουν σε συμπεράσματα και αποφάσεις που τελικά θα σε βγάλουν κερδισμένο. Θα πρέπει ωστόσο να θυμάσαι ότι αυτή η εποχή είναι περισσότερο περίοδος περισσυλογής και μεθόδευσης παρά δράσης, αφού η δράση θα ξεκινήσει με την άφιξη της νέας προσωπικής σου χρονιάς που ξεκινάει στα γενέθλιά σου. Μέχρι τότε, συζητήσεις με άτομα που μπορούν να σε προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές, είναι απαραίτητες. Μια θετική ανάκαμψη αναμένεται στα οικονομικά σου τις επόμενες μέρες, χάρη στο εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται την ίδια μέρα.
Ιχθείς 

Αγαπητέ Ιχθύ, δυσκολίες αναμένονται στα οικονομικά σου το ερχόμενο τριήμερο, καθώς στις 20 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό. Ίσως τις ημέρες αυτές οι υποχρεώσεις σου είναι μεγαλύτερες και τα έξοδά σου αυξημένα κι αυτό απαιτεί να δείξεις συνέπεια αλλά και να κάνεις μικρές περικοπές από όπου μπορείς, ώστε να μην μείνεις στον “άσο”. Οι φιλικές συγκεντρώσεις δεν θα λείψουν αυτό το διάστημα, ίσως όμως χρειάζεται μια συνεννόηση, ώστε να αποφευχθούν περιττά έξοδα, αφού όλοι λίγο πολύ διανύουν μια κρίσιμη περίοδο. Απέφυγε επίσης να κάνεις επαγγελματικές επενδύσεις που πιθανότατα δεν θα σου αποφέρουν τα κέρδη που περιμένεις. Το γεγονός ότι ο Ερμής σχηματίζει την ίδια μέρα εξάγωνο με τον κυβερνήτη σου Ποσειδώνα που βρίσκεται στο ζώδιό σου, εξασφαλίζει την ψυχική σου γαλήνη και σου επιτρέπει να περάσεις όμορφα ακόμα και με τα λίγα που διαθέτεις.
Ακολουθείστε με στα κοινωνικά δίκτυα

Ρένα Μεντάκη

Αστρολόγος-Συγγραφέας

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας :)