Κρόνος τετράγωνο με Ποσειδώνα

Στις 18 Ιουνίου -ώρα 06.28- αποκορυφώνεται για δεύτερη φορά το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα. Η όψη σχηματίστηκε για πρώτη φορά στις 26 Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2016. Από τη φύση τους ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας είναι δυο τελείως διαφορετικοί πλανήτες, με άλλα ζητούμενα και απαιτήσεις, γεγονός που υποδηλώνει μια τεταμένη περίοδο η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα. Στις 26/6 ωστόσο το τρίγωνο που θα σχηματίσει ο Δίας με τον Πλούτωνα, θα εξασθενίσει σημαντικά την επιρροή του. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του περιορισμού και της πειθαρχίας και έχει συγκεκριμένα όρια τα οποία απαιτεί να τηρηθούν. Αντίθετα, ο Ποσειδώνας είναι ο ιδεαλιστής που διαθέτει αστείρευτη φαντασία και που δεν μπορεί να μπει σε καλούπια. Με λίγα λόγια η λογική και το όνειρο θα συγκρουστούν και το ποιο θα υπερισχύσει, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία -άνω των 30 που έχουν βιώσει την επιστροφή του Κρόνου- ίσως μπορέσουν να χειριστούν καλύτερα αυτή την όψη και προσπαθήσουν να βρουν το ιδανικό μέσα από εφικτούς στόχους, ενώ οι νεότεροι μπορεί να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό τους και να επιδοθούν σε μάταιες αναζητήσεις. Το να μείνουμε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, είναι ίσως η πιο απαραίτητη προϋπόθεση για να μην βγούμε χαμένοι.  Η συγκεκριμένη όψη ωστόσο, συνδέεται περισσότερο με κοσμικά φαινόμενα που αφορούν μεγάλη μάζα ανθρώπων. Η όψη συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, ναυάγια, πλημμύρες, διαρροή πετρελαίου ή άλλων επικίνδυνων ουσιών, καθώς επίσης και με βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες. {Η δολοφονική επίθεση στο Παρίσι συνέβη στις 13/11/2015, λίγες μέρες πριν αποκορυφωθεί το πρώτο τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα}. Το προσφυγικό υπάγεται κι αυτό στη δικαιοδοσία του Ποσειδώνα και θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα. Τέλος, οι αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη θρησκεία θα αποκορυφωθούν αυτό το διάστημα. Σε προσωπικό επίπεδο καλό είναι να αποφευχθεί η υπερβολική κατανάλωση αλκόολ ή άλλων επικίνδυνων ουσιών, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μαζικές δηλητηριάσεις.
Τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) που έχουν γεννηθεί γύρω στις 2/3, 2/6, 4/9 και 4/12 θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Επιπλέον, οι γενιές του 1962-1963, 1979-1980 και 1998-1999 που έχουν στο γενέθλιο χάρτη τους τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα, θα επηρεαστούν ακόμα και αν δεν ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια.

Κριός
Φίλε Κριέ, το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται στις 18/6, πρόκειται να σου δημιουργήσει προβληματισμούς σχετικά με το μέλλον σου και ειδικότερα με την επαγγελματική πορεία σου. Ο Κρόνος από το συμβατό ζώδιο του Τοξότη, εγγυάται σταθερότητα και μακροημέρευση και ευνοεί δραστηριότητες που σχετίζονται με το εξωτερικό, ο Ποσειδώνας ωστόσο σε βάζει σε διλήμματα και πειρασμούς που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν. Για να αποφύγεις τυχόν παγίδες και απογοητεύσεις, απαιτείται να παραμείνεις πιστός στα σχέδιά σου και να αποφύγεις αλλαγές που μπορεί να σου επιφυλάσσουν δυσάρεστες εξελίξεις. Είναι προτιμότερο να αρκεστείς στα σίγουρα παρά να κυνηγήσεις το ανέφικτο. Απέφυγε επίσης τουλάχιστον για μια εβδομάδα αντιπαραθέσεις που μπορούν να καταλήξουν στα δικαστήρια. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ήλιος τρίγωνο με Ουρανό

Ταύρος
Αγαπητέ Ταύρε, το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται στις 18/6, επηρεάζει την οικονομική και συναισθηματική σου ασφάλεια καθώς και το φιλικό σου περιβάλλον. Έτσι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους είναι πιθανό να αυξηθούν, γεγονός που θα σε απογοητεύσει καθώς δύσκολα θα μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα. Αν δεν έχεις εκκρεμότητες και οφειλές, απέφυγε οικονομικές δοσοληψίες ακόμα και με άτομα που εμπιστεύεσαι. Δεν αποκλείεται επίσης να αναγκαστείς να πληρώσεις οφειλές του συζύγου σου ή του συνεταίρου σου, ώστε να απεγκλωβιστείς από προβλήματα που σε επηρεάζουν έμμεσα. Οι σχέσεις σου με τον σύντροφό σου ή κάποιους φίλους σου, μπορεί επίσης να δοκιμαστούν αυτό το διάστημα. Αν ανήκεις στους αδέσμευτους του ζωδίου, καλό θα είναι να είσαι επιφυλακτικός σε νέες γνωριμίες.

Δίδυμοι
Φίλε Δίδυμε, ο Κρόνος που βρίσκεται στον τομέα των σχέσεών σου, διαμορφώνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τον τομέα της καριέρας σου στις 18 Ιουνίου, μια όψη που σε επηρεάζει ιδιαίτερα και που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω τόσο στην προσωπική σου ζωή όσο και στην επαγγελματική πορεία σου. Έτσι, την εβδομάδα που ακολουθεί, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να αποφύγεις ριζικές αλλαγές για τις οποίες μπορεί να μετανιώσεις. Κατά κάποιο τρόπο οι σχέσεις σου και τα επαγγελματικά σου φαίνεται να συνδέονται και οι αποφάσεις σου σε κάποιον τομέα επηρεάζουν άμεσα και τον άλλον. Δεδομένου ότι οι δυο πλανήτες σχηματίζουν ταυ-τετράγωνο με το ζώδιό σου, η πίεση που θα νιώσεις θα είναι έντονη, ωστόσο αν καταφέρεις να καθυστερήσεις τις όποιες αλλαγές, το τρίγωνο Δία – Πλούτωνα στις 26/6, μπορεί να σε “φωτίσει” και να σου δείξει την καλύτερη επιλογή.

Καρκίνος
Φίλε Καρκίνε, σε περίεργα μονοπάτια θα σε βάλει το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται στις 18 Ιουνίου. Η πίεση που δέχεσαι στο επαγγελματικό περιβάλλον σου, τα οικονομικά σου που δεν λένε να σταθεροποιηθούν αλλά και η αβεβαιότητα που νιώθεις για το μέλλον σου, είναι πολύ πιθανό να σε ωθήσουν σε νέες αναζητήσεις που μπορεί να σχετίζονται ακόμα και με το εξωτερικό. Παρόλο που ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε μια ευνοϊκή προς το ζώδιό σου θέση, καλό είναι να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις κάτω από πίεση αλλά να περιμένεις ή τουλάχιστον να ερευνήσεις λεπτομερώς τυχόν προτάσεις που υπόσχονται εύκολο κέρδος. Δεδομένου ότι ο Κρόνος κυβερνά τον τομέα των σχέσεών σου, συνιστάται να αποφύγεις νέες συνεργασίες αυτό το διάστημα και να προσέχεις τη σχέση σου με το σύντροφό σου. Νέες γνωριμίες για τους αδέσμευτους Καρκίνους, χρειάζοντια προσοχή, χωρίς ωστόσο να είναι απαγορευτικές.

Λέων
Αγαπητέ Λέοντα, ο Κρόνος που βρίσκεται στο συμβατό ζώδιο του Τοξότη και  φροντίζει για την ισορροπία και την διάρκεια στις σχέσεις σου σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στις 18/6, γεγονός που πρόκειται να δοκιμάσει τις αντοχές σου. Μια νέα ερωτική πρόκληση στην οποία δύσκολα θα αντισταθείς, ίσως βάλει σε κίνδυνο την ηρεμία σου και απειλήσει σοβαρά το μέλλον της σχέσης σου. Δεδομένου ότι και οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία, η επιστροφή μιας σημαντικής σχέσης που έχει τελειώσει είναι επίσης πιθανό να σε αποπροσανατολίσει και να σε βάλει σε διλήμματα. Ακόμα και αν αποφύγεις τέτοιου είδους πειρασμούς, θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη την υπομονή και την ψυχραιμία σου προκειμένου να αποφύγεις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου που μπορούν να οδηγήσουν σε ρήξη. Τέλος, η όψη αυτή συνιστά να τακτοποιήσεις οικονομικές εκκρεμότητες, ώστε να μην βρεθείς εκτεθειμένος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δίας αντίθεση με Πλούτωνα - Ερμής στον Λέοντα

Παρθένος
Ιδιαίτερα δύσκολο θα αποδειχθεί για σένα φίλε Παρθένε, το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται στις 18/6. Η επιθυμία σου για μια όμορφη σχέση και ένα αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον διαταράσσεται, καθώς η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη φαντασία και ο ρεαλισμός με την ουτοπία. Όσο κι αν προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή, η κρίση σου δεν σε βοηθά αφού στο φαινόμενο συμμετέχει αρνητικά και ο κυβερνήτης σου Ερμής. Η καλύτερη τακτική ίσως είναι να αφήσεις τις εξελίξεις να τρέξουν και να πάρεις τις όποιες αποφάσεις γύρω στις 26/6, όταν ο Δίας από το ζώδιό σου θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Πλούτωνα και θα σου φέρει τη λύση στο πιάτο. Μέχρι τότε, μην επιδιώξεις αλλαγές που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις πάνω σου. Απέφυγε επίσης μια μετακόμιση που δεν θα σε ικανοποιήσει καθώς και τη δημιουργία μιας νέας σχέσης.

Ζυγός
Φίλε Ζυγέ, το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται στις 18 Ιουνίου, αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη όψη που χρειάζεται προσοχή. Το γεγονός ωστόσο ότι ο Κρόνος βρίσκεται σε μια ευνοϊκή προς το ζώδιό σου θέση, σε καθιστά ιδιαίτερα ευρηματικό και επικοινωνιακό, με αποτέλεσμα να μπορείς να ελιχθείς -έστω και με δυσκολία- σε κάθε κατάσταση. Η οξυδέρκεια και η λογική σου που είναι ενισχυμένες αυτό το διάστημα, μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν να “ξεφύγεις” από επαγγελματικά διλήμματα αλλά και να αποτρέψεις μια αρνητική εξέλιξη σε μια σοβαρή συζήτηση. Αυτό που πρέπει να προσέξεις περισσότερο από όλα είναι η σωστός προγραμματισμός του χρόνου σου, ώστε να ανταποκριθείς σε όλες τις υποχρεώσεις σου χωρίς να αφήσεις εκκρεμότητες. Φρόντισε επίσης να μην αναμιχθείς σε ίντριγκες μέσα στο επαγγελματικό περιβάλλον σου.

Σκορπιός
Αγαπητέ Σκορπιέ, τα οικονομικά σου και η προσωπική σου ζωή, βάλλονται από το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται στις 18 Ιουνίου. Έτσι, την εβδομάδα που ακολουθεί, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στην οικονομική σου διαχείριση, καθώς είναι πολύ πιθανό να παρασυρθείς σε σπατάλες που δεν θα σου βγουν σε καλό. Εξάλλου, ο Κρόνος που βρίσκεται εδώ και καιρό στον δεύτερο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου, απαιτεί απόλυτη πειθαρχία προκειμένου να σε ανταμείψει. Η όψη αυτή επηρεάζει επίσης την συναισθηματική σου ισορροπία, η οποία μπορεί να κλονιστεί ειδικά αν ανήκεις στους δεσμευμένους του ζωδίου. Γι’ αυτό καλό είναι αυτό το διάστημα, να αφήσεις περισσότερο χώρο στο σύντροφό σου και να μην έχεις αυξημένες απαιτήσεις. Οι αδέσμευτοι Σκορπιοί, μπορούν να κάνουν νέες γνωριμίες οι οποίες όμως απαιτούν χρόνο και υπομονή για να αναπτυχθούν.

Τοξότης
Φίλε Τοξότη, ο Κρόνος που βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο, σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στις 18 Ιουνίου, μια όψη που μπορεί να κλονίσει τις ισορροπίες σου και που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Την εβδομάδα που ακολουθεί, ίσως βρεθείς αντιμέτωπος με αυξημένες υποχρεώσεις οικονομικές ή επαγγελματικές που απαιτούν χρόνο και ενέργεια ενώ ανάλογα προβλήματα θα προκύψουν και στο οικογενειακό περιβάλλον. Αν και τα όποια προβλήματα δεν σε βρίσκουν απροετοίμαστο, αφού προϋπάρχουν, το γεγονός ότι δεν επιδέχονται άλλη αναβολή, σου δημιουργεί αφόρητη πίεση. Η χειρότερη επιρροή της όψης ωστόσο, είναι ότι μοιάζεις ανίκανος να χειριστείς το οτιδήποτε, καθώς πρόκειται για δυο εντελώς αντικρουόμενες ενέργειες. Οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί στο οικογενειακό περιβάλλον και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στα επαγγελματικά ίσως εξομαλύνουν κάπως τα πράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αφροδίτη στην Παρθένο

Αιγόκερως
Αγαπητέ Αιγόκερε, ο κυβερνήτης σου Κρόνος σχηματίζει τετράγωνο με τον ονειροπόλο Ποσειδώνα στις 18/6, μία όψη που μπορεί να “βαρύνει” το υποσυνείδητό σου, χωρίς ωστόσο να σε βλάψει σοβαρά. Η θετική όψη που σχηματίζει ο Ποσειδώνας με το ζώδιό σου, συνιστά να χαλαρώσεις λίγο, να γίνεις πιο ανέμελος, να επιδιώξεις επαφές και συναντήσεις με άτομα που σε βοηθούν να βελτιώσεις την ψυχοσύνθεσή σου και τέλος να σκεφτείς πιο ψύχραιμα τα όποια προβλήματά σου που ίσως και να μην είναι τόσο σοβαρά. Νέες γνωριμίες και επαφές με άτομα μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικές αυτό το διάστημα, κυρίως αν αφήσεις κατά μέρος την εσωστρέφειά σου. Επιπλέον, αν ανήκεις στους αδέσμευτους του ζωδίου, ίσως μια νέα ερωτική γνωριμία καταφέρει να σε κάνει να δεις την πιο “φωτεινή” πλευρά της ζωής.

Υδροχόος
Αγαπητέ Υδροχόε, το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που σχηματίζεται στις 18/6, δεν φαίνεται να σε επηρεάζει αρνητικά, συνιστά ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή στα οικονομικά σου. Παρά το γεγονός ότι τα σχέδιά σου και οι φιλοδοξίες σου δέχονται την εύνοια του Κρόνου, ο Ποσειδώνας μπορεί να σε παρασύρει σε παράλογες σπατάλες χωρίς νόημα. Θα πρέπει λοιπόν την εβδομάδα που ακολουθεί, να αποφύγεις περιττά έξοδα καθώς και οικονομικές δοσοληψίες ακόμα και με έμπιστα πρόσωπα. Η όψη αυτή επιπλέον, μπορεί να κλονίσει μια δυνατή φιλία ή να σου αποκαλύψει κακόβουλες ενέργειες φιλικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι επίσης να αποφύγεις νέα ξεκινήματα, ειδικά αν αυτά απαιτούν την συμπαράσταση ισχυρών ατόμων. Φρόντισε αυτό το διάστημα να βασίζεσαι περισσότερο στον εαυτό σου και στις δικές σου δυνάμεις. 

Ιχθύς
Αγαπητέ Ιχθύ, αρκετά δύσκολο θα αποδειχθεί για σένα το τετράγωνο που σχηματίζει ο κυβερνήτης σου Ποσειδώνας με τον Κρόνο στις 18/6. Αν μάλιστα έχεις θέσει μεγαλεπήβολους επαγγελματικούς στόχους, ίσως θα πρέπει να προσγειωθείς λίγο και να γίνεις πιο ρεαλιστής. Ο ουτοπιστής Ποσειδώνας μπορεί να σε παρασύρει σε υπερβολές τη στιγμή που ο Κρόνος προσπαθεί να σου θέσει όρια και αυτές οι αντικρουόμενες επιρροές χρειάζονται οπωσδήποτε ένα μέτρο για να αντιμετωπιστούν. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή είναι απαραίτητα αυτό το διάστημα όπως επίσης απαραίτητη είναι και η διατήρηση της επαφής με την πραγματικότητα, ώστε να μην ξεφύγεις από το δρόμο σου και αναζητήσεις μονοπάτια που δεν οδηγούν πουθενά. Αν “οραματίζεσαι” νέα ξεκινήματα, ίσως είναι προτιμότερο να τα αναβάλλεις για λίγο και να περιμένεις να “ξεθολώσει” η κρίση σου. Το τρίγωνο Δία – Πλούτωνα που διαμορφώνεται στις 26/6 θα απαντήσει σε όλα σου τα ερωτήματα.

myastro.gr

Ακολουθείστε με στα κοινωνικά δίκτυα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)