2019 – Ανάδρομοι Πλανήτες

ανάδρομοι πλανήτες
Περιεχόμενα hide
1 2019 – Ανάδρομοι Πλανήτες

2019 – Ανάδρομοι Πλανήτες

Η ανάδρομη πορεία των πλανητών είναι ένα σημαντικό φαινόμενο που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας. Στην πραγματικότητα η κίνηση των πλανητών δεν είναι ανάδρομη, απλά έτσι φαίνεται από τον δικό μας πλανήτη τη Γη, λόγω της διαφοράς στις ταχύτητες της Γης και του εκάστοτε πλανήτη σε σχέση με τον Ήλιο.

Ας δούμε λοιπόν τις ανάδρομες κινήσεις των πλανητών το 2019.

Ερμής

Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι περίοδοι του ανάδρομου Ερμή είναι ακατάλληλες για νέα ξεκινήματα, για υπογραφές συμβολαίων ή άλλων σημαντικών εγγράφων και για αγορές (κυρίως ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών). Το διάστημα που ο Ερμής είναι ανάδρομος υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις και πρέπει να προσέχουμε τα λόγια και τις πράξεις μας καθώς εύκολα δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι, αισθάνονται ιδιαίτερα ανασφαλείς καθώς ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης τους, ενώ αντίθετα οι Τοξότες και οι Ιχθείς, μπορεί αυτό το διάστημα να έχουν οφέλη.

Τα διαστήματα της ανάδρομης πορείας του Ερμή αναλυτικότερα:

Ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύς: 5 – 28 Μαρτίου 2019

Ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο των Ιχθύων διεγείρει τη φαντασία και δημιουργεί ψευδαισθήσεις που μπορεί να μας παρασύρουν σε λανθασμένες επιλογές. Μπορεί ακόμα να ξοδεύουμε άσκοπα το χρόνο μας ή και να εμπλακούμε σε παράνομες δραστηριότητες κυρίως λόγω έλλειψης λογικής. Ευνοούνται ωστόσο οι καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες καθώς υπάρχει μεγάλη έμπνευση.

Επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στις 6-20/3, 7-21/6, 9-22/9 και 8-21/12.

Ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα 8 – 19 Ιουλίου και στον Καρκίνο 19 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2019

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Λέοντα, προκαλεί αναστάτωση σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά, την παιδεία, τον αθλητισμό, την ηγεσία και ειδικότερα τη μοναρχία. Το διάστημα αυτό λοιπόν θα μας απασχολήσουν τέτοια ζητήματα, ενώ σε προσωπικό επίπεδο ίσως γίνουμε περισσότερο εγωιστές και συμφεροντολόγοι. Θα υπάρξει επίσης διακοπή σχέσεων αλλά και πολλές επανασυνδέσεις. Τα ζώδια που επηρεάζονται αυτό το διάστημα είναι αυτά του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στις 20-24/1, 20-24/4, 23-27/7 και 24-28/10.

Η ανάδρομη πορεία του από τον Καρκίνο, θα προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια σε συναισθηματικά  και οικογενειακά ζητήματα. Πολλοί θα θελήσουν να επιστρέψουν στην προστατευτικό οικογενειακό περιβάλλον. Επηρεάζει τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και ιδιαίτερα όσους έχουν γεννηθεί γύρω στις 13-19/1, 13-19/3, 16-22/7 και 17-23/10

Ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό 31 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου 2019

Ο Ερμής στο Σκορπιό επηρεάζει ερωτικά και οικονομικά ζητήματα. Θα πρέπει να αποφύγουμε αυτό το διάστημα δανειοληψίες που δύσκολα θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε αλλά και παράλληλες σχέσεις που μπορεί να αποκαλυφθούν. Το διάστημα είναι κατάλληλο για αποπληρωμή χρεών, πωλήσεις αντικειμένων που θέλουμε να “ξεφορτωθούμε” αλλά και αποκατάσταση παλιών σχέσεων. Επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί από 31/1-16/2, 2-18/5, 4-20/8 και 4-20/11.

Δίας

Ανάδρομος Δίας από 10 Απριλίου – 11 Αυγούστου 2019

Ο Δίας θα βρίσκεται ένα μεγάλο διάστημα σε ανάδρομη πορεία και θα πρέπει να προσέξουμε αυτή την περίοδο καθώς δεν συνιστάται να ξεκινήσουμε καμία νέα δραστηριότητα. Θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο να ολοκληρώσουμε έργα που ήδη έχουμε ξεκινήσει. Ο Δίας έστω και από ανάδρομη πορεία δεν επηρεάζει αρνητικά τα ζώδια που κυβερνά (Τοξότες και Ιχθείς) καθώς και το ζώδιο στο οποίο έχει έξαρση (Καρκίνος).

Κρόνος

Ανάδρομος Κρόνος 30 Απριλίου – 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου επηρεάζει την καριέρα και την αφοσίωση στα καθήκοντά μας. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας γιατί μόνο όσοι εργαστούν σκληρά θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε τυχόν λάθη, αλλά δεν συνιστάται να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο. Προβλήματα επίσης μπορεί να προκύψουν σε σχέσεις με ηλικιωμένα άτομα.

Ουρανός

Ανάδρομος Ουρανός 12 Αυγούστου 2019 – 11 Ιανουαρίου 2020

*Να σημειωθεί ότι ο Ουρανός βρίσκεται ήδη σε ανάδρομη κίνηση από το 2018 η οποία θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου.

Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Ουρανού μπορεί να υπάρξει μια φαινομενική στασιμότητα, ωστόσο ο Ουρανός δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Έτσι, πολλοί θα ξανασκεφτούν ένα περασμένο σχέδιο τους ή ένα ημιτελές έργο και θα αποφασίσουν ξαφνικά να ασχοληθούν ξανά με αυτό. Ο ανάδρομος Ουρανός μπορεί φέρει ξαφνικές λύσεις σε παλιές καταστάσεις και προβλήματα. Το διάστημα αυτό θα αλλάξουμε επίσης πολλές απόψεις μας. Δεδομένου ότι ο Ουρανός λειτουργεί αστραπιαία θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε αλλαγές και να τις εκμεταλλευόμαστε προς όφελός μας.

Ποσειδώνας

Ανάδρομος Ποσειδώνας 21 Ιουνίου – 27 Νοεμβρίου 2019

Η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε άτομα που αναζητούν την χαρά μέσα από ψευδαισθήσεις. Ο κίνδυνος εθισμού -κάπνισμα, ποτό, ναρκωτικά- είναι αυξημένος. Οι περισσότεροι άνθρωποι ωστόσο επικεντρώνονται στα εσωτερικά τους προβλήματα, στην συναισθηματική τους κατάσταση ή προσπαθούν να βρουν το σκοπό της ζωής τους.

Πλούτωνας

Ανάδρομος Πλούτωνας 24 Απριλίου – 3 Οκτωβρίου 2019

Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα επηρεάζει το πολιτικό σύστημα και τη μάζα γενικότερα κι έτσι αυτό το διάστημα θα σημειωθούν εντάσεις σε πολυσύχναστους χώρους και θα παρατηρηθεί αυξημένη βία και επιθετικότητα. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Πλούτωνα παρατηρείται ένα παγκόσμιο χάος. Πολλοί άνθρωποι θα αναζητήσουν την βοήθεια ψυχολόγων για να λύσουν υπαρξιακά προβλήματα. Ο διαλογισμός βοηθάει αυτή την περίοδο. 

Χείρωνας

Ανάδρομος Χείρωνας 11 Ιουλίου – 11 Δεκεμβρίου 2019

Η ανάδρομη πορεία του Χείρωνα θα προκαλέσει προβλήματα σε σχέσεις και συνεταιρισμούς. Ίσως υπάρξουν ανατροπές και αναθεωρήσεις που μπορεί να συμβούν την πιο ακατάλληλη στιγμή. Κάποιες απώλειες είναι σχεδόν αναπόφευκτες καθώς τα νήματα τα κινούν οι άλλοι. Καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι και να θυμάστε ότι όλα όσα συμβαίνουν, γίνονται για το καλύτερο.

Ακολουθήστε με στο Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *