Ιπτάμενα Άστρα 2020

ιπτάμενα άστρα 2020

Ιπτάμενα Άστρα 2020 – Συμβουλές και Θεραπείες

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινάει στις 25 Ιανουαρίου 2020. Η πρώτη μέρα της Αστρολογικής Κινέζικης Χρονιάς είναι στις 4 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο. Αυτή είναι και η μέρα που αλλάζουν τα ιπτάμενα άστρα και οι ενέργειες του κάθε τομέα. Συνιστάται να προετοιμάσετε το σπίτι σας και το χώρο για τις καινούργιες ενέργειες μια εβδομάδα πριν ή μετά. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021, μπορείτε να εφαρμόσετε τις κατάλληλες θεραπείες και αλλαγές προκειμένου να δημιουργήσετε ένα αρμονικό και ευνοϊκό περιβάλλον.  

Αφού καθαρίσετε σχολαστικά το χώρο σας και προμηθευτείτε τα απαραίτητα, μπορείτε να ξεκινήσετε την διακόσμηση του χώρου σας. 

Η διάταξη των ιπτάμενων άστρων το 2020

Ιπτάμενο Άστρο 1 – Βορειοανατολικά

Το ιπτάμενο άστρο 1 είναι το άστρο της τύχης, της επιτυχίας και της ευημερίας. Ευνοεί τα νέα ξεκινήματα. Ανήκει στο στοιχείο του Νερού και επισκέπτεται τον Βορειοανατολικό τομέα που ανήκει στο στοιχείο της Γης. Έτσι, το φυσικό στοιχείο του τομέα θα απορροφήσει τη θετική ενέργεια του ετήσιου άστρου 1.  Για να ενισχυθεί και να αποδώσει αυτό το ευνοϊκό άστρο, χρειάζεται ισχυρό στοιχείο Μετάλλου

Για να ενεργοποιήσετε την επιτυχία στον χώρο της εργασίας σας ή του σπιτιού σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείστε μεταλλικά αντικείμενα και σύμβολα. (το Ru Yi είναι ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα της δύναμης, της ηγεσίας και της εξουσίας). Χρώματα και αντικείμενα που ανήκουν στο στοιχείο του Νερού, επιτρέπονται αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικρατεί το μέταλλο. 

Αποφύγετε το στοιχείο της Φωτιάς που θα καταστρέψει την θετική ενέργεια του άστρου και μπορεί να επιφέρει οικονομικές απώλειες. Αν έχετε ήδη χρώματα φωτιάς στα βορειοανατολικά και δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε, μπορείτε να εισαγάγατε μερικά ισχυρά χρώματα νερού μαζί με μεταλλικές θεραπείες για να εξισορροπήσετε τις ενέργειες. 

Προτάσεις για την ενίσχυση του Βορειοανατολικού Τομέα

Ιπτάμενο Άστρο 2 – Νότος

 Ο νότιος τομέας είναι ιδιαίτερα αρνητικός το 2020 καθώς φιλοξενεί το άστρο των ασθενειών 2. Το γεγονός ότι ο Νότος ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και το άστρο 2 στο στοιχείο Γης, το κάνει ακόμα πιο ισχυρό, αφού σύμφωνα με τον δημιουργικό κύκλο του Φενγκ Σούι η Φωτιά παράγει Γη. Επιπλέον, στο Νότο το 2020 βρίσκονται τα Three Killings και ο Sui Po. Έτσι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθούν ασθένειες και οικονομικά προβλήματα. Το στοιχείο που μπορεί να αποδυναμώσει αυτό το άστρο είναι το Μέταλλο καθώς και η Γη που θρέφει και ενισχύει το Μέταλλο. Μια ισχυρή θεραπεία για το Νότο το 2020 είναι η τοποθέτηση ενός αγάλματος Tsai Shen Yeh σε χρυσό χρώμα. Το άγαλμα του θεού του πλούτου θα αποδυναμώσει την αρνητική ενέργεια και θα προστατεύσει τα οικονομικά σας.  

Αποφύγετε το στοιχείο της Φωτιάς και τη χρήση κεριών που θα επιδεινώσουν τις κακόβουλες ενέργειες του ετήσιου άστρου # 2. Αν έχετε κόκκινα χρώματα στο νότο που δεν μπορούν να αφαιρεθούν, όπως ένας κόκκινος καναπές, μην ανησυχείτε, απλώς βάλτε μερικά ισχυρά μεταλλικά χρώματα και θεραπείες όπως ένα ασημένιο ή λευκό ριχτάρι πάνω στον καναπέ. Τα καλά μεταλλικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στο νότο φέτος είναι λευκά, ασημένια, χρυσά, χάλκινα. Ακόμα και ένα μεταλλικό μπωλ μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή θεραπεία. 

Η πιο ισχυρή θεραπεία είναι η θεραπεία του αλατόνερου. (*δείτε στο τέλος του κειμένου)

Συνιστάται να κρατήσετε ήσυχο αυτό τον τομέα ή τουλάχιστον να περιορίσετε τη δραστηριότητά σας ειδικά αν έχετε αριθμό Gua  1.

Το άστρο 2 επηρεάζει περισσότερο τα άτομα με αριθμό Gua  1, 3, 4 ή 9. 

Αντίθετα, τα άτομα με αριθμό Gua 2, 6, 7 ή 8, μπορεί να έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα ειδικά αν χρησιμοποιήσουν τις κατάλληλες θεραπείες. Το άστρο 2 επίσης ευνοεί τους γιατρούς και όσους ασχολούνται με κτηματομεσιτικά.

Προτάσεις για τον Νότιο Τομέα

3 Ιπτάμενο Άστρο 3 – Βορράς

Το ξύλινο άστρο 3 επισκέπτεται φέτος τον Βορρά. Το φυσικό στοιχείο του Βορρά που είναι το Νερό το κάνει ακόμα πιο δυνατό και επομένως χρειάζεται να αποδυναμωθεί. Το άστρο 3 σχετίζεται με καβγάδες, κουτσομπολιά, ίντριγκες, ανταγωνισμό. Αυξάνει επίσης τις πιθανότητες για κλοπή και δημιουργεί νομικά ή οικονομικά προβλήματα. Για να αποδυναμωθεί αυτό το άστρο συνιστάται η χρήση του στοιχείου της Φωτιάς. Σύμφωνα με τον δημιουργικό και καταστροφικό κύκλο των πέντε στοιχείων η Φωτιά εξασθενεί το Ξύλο και καταστρέφει το Μέταλλο. 

Στο βορρά επίσης το 2020 βρίσκεται ο Tai Sui ο Μεγάλος Δούκας του Δία μια ενέργεια που δεν είναι κακόβουλη αλλά ούτε και ευνοϊκή. 

Υπάρχουν αρκετά ταμπού που σχετίζονται με τον Tai Sui. 

  • Δεν πρέπει να κάθεστε έτσι που να κοιτάζετε τον μεγάλο δούκα
  • Δεν πρέπει να κοιμάστε σε σημείο που το κεφάλι σας δείχνει την κατεύθυνση του μεγάλου δούκα
  • Δεν πρέπει να κάνετε κατασκευές στον τομέα που βρίσκεται ο μεγάλος δούκας ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μικρό καρφί.
  • Απαγορεύεται να βάζετε αντικείμενα που δημιουργούν κίνηση όπως ενυδρείο ή συντριβάνι.
  • Καθησυχάστε τον Tai Sui βάζοντας τον Pi Υao στον τομέα του. 

 Πιστεύεται ωστόσο ότι αν καθίσετε με την πλάτη σας στον μεγάλο δούκα, θα έχετε την προστασία του όλη τη χρονιά. 

Για να αποδυναμωθεί η ενέργεια του κακού ξύλου συνιστάται να χρησιμοποιήσετε στοιχεία της Φωτιάς. Ένα κόκκινο διακοσμητικό στοιχείο ή ένα έντονο φως μπορεί να είναι αποτελεσματικά. 

Αν το γραφείο σας βρίσκεται στο βόρειο τομέα, ελέγχετε πολύ καλά τα έγγραφα που υπογράφετε. 

Προτάσεις για τον Βόρειο Τομέα

Ιπτάμενο Άστρο 4 – Νοτιοδυτικά

Το ευνοϊκό άστρο 4 που σχετίζεται με τον έρωτα, την αγάπη και τη δημιουργία οικογένειας επισκέπτεται τον Νοτιοδυτικό τομέα. Το άστρο αυτό ευνοεί επίσης όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την τέχνη, την επιστήμη και τον πολιτισμό. Ευνοεί επίσης τα ταξίδια. Το φυσικό στοιχείο του Νοτιοδυτικού τομέα είναι η Γη και το άστρο 4 ανήκει στο στοιχείο του Ξύλου. Σύμφωνα με τον κύκλο της δημιουργίας και της καταστροφής, το  Νερό δημιουργεί το Ξύλο και το Ξύλο καταστρέφει τη Γη. 

Για να ενισχυθεί το ετήσιο άστρο, χρειάζεται το στοιχείο του Νερού που τρέφει το ξύλο, όπως μπλε χρώματα και αξεσουάρ, μπαμπού σε νερό. Ισχυρό στοιχείο νερού είναι και ένας καθρέφτης. 

Για να ενισχύσετε την τύχη στον αισθηματικό τομέα συνιστάται να τοποθετήσετε ένα ζευγάρι πάπιες, κρυστάλλινη σφαίρα, ή ρομαντικές φωτογραφίες ζευγαριών. 

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα πίνακα με εικόνες που σχετίζονται με τις επιθυμίες σας και να τον κρεμάσετε στο νοτιοδυτικό τομέα ή να κρεμάσετε το διπλό σύμβολο ευτυχίας (μπορείτε να το τυπώσετε από το διαδίκτυο). Ένα ξύλινο άλογο θα ευνοήσει τις σπουδές και θα φέρει καλή τύχη γενικότερα.

Αποφύγετε στοιχεία της Φωτιάς και του Μετάλλου.

Προτάσεις για τον Νοτιοδυτικό Τομέα

Ιπτάμενο Άστρο 5 – Ανατολή

Η ενέργεια του άστρου 5 είναι καταστροφική και φέρνει πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής. Το άστρο 5 ανήκει στο στοιχείο της Γης και η Ανατολή στο στοιχείο του Ξύλου. Αυτό είναι μια θετική ένδειξη καθώς το Ξύλο ελέγχει τη Γη. Χρειάζονται ωστόσο ισχυρές θεραπείες για να αποδυναμωθούν οι καταστροφικές επιρροές του ετήσιου άστρου. Το Μέταλλο είναι το στοιχείο που αποδυναμώνει το 5. Καλό είναι επίσης να περιοριστούν οι δραστηριότητες και να αποφύγετε τυχόν επισκευές σ’ αυτόν τον τομέα. 

Η πιο ισχυρή θεραπεία για το άστρο 5 είναι η παγόδα των πέντε στοιχείων που συμβολικά “φυλακίζει” τη γη στο μέταλλο, αλλά και το αλατόνερο* (δείτε στο τέλος του κειμένου).

Ακόμα και χρώματα του Μετάλλου (για παράδειγμα, ένα γκρίζο χαλί) θα ηρεμήσει το 5.

Αποφύγετε εντελώς στοιχεία της Φωτιάς.

Αν στον ανατολικό τομέα του σπιτιού ή του γραφείου σας βρίσκεται αποθήκη, μπάνιο, ντουλάπες, είναι καλό επειδή πρόκειται για χώρους που δεν χρησιμοποιούνται πολύ, και επομένως η αρνητική ενέργεια του 5 δεν ενεργοποιείται. Σε κάθε περίπτωση όμως, καλό είναι να εφαρμόσετε τις θεραπείες.

Προτάσεις για τον Ανατολικό Τομέα

Ιπτάμενο Άστρο 6 – Νοτιοανατολικά

Ο Νοτιοανατολικός τομέας που σχετίζεται με τον πλούτο υποδέχεται το ευνοϊκό άστρο 6 που φέρνει ευτυχία και επιτυχία. Το γεγονός ωστόσο ότι ο νοτιοανατολικός τομέας ανήκει στο στοιχείο του Ξύλου και το 6 στο στοιχείο του Μετάλλου είναι αρνητικό καθώς το Μετάλλο καταστρέφει το φυσικό στοιχείο του τομέα. Ο παραδοσιακός τρόπος για την ενεργοποίηση του 6 είναι τα έξι κινέζικα νομίσματα. Θα πρέπει επίσης να ενισχύσετε αυτόν τον τομέα με το στοιχείο της Γης που παράγει μέταλλο. Λίγα στοιχεία Νερού που ναι μεν αποδυναμώνουν το μέταλλο αλλά ενισχύουν το εγγενές ξύλο του τομέα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν. 

Μια καλή επιλογή είναι το δέντρο χρημάτων που θα ενισχύσει την καριέρα και τον πλούτο. 

Συνιστώνται γήινα χρώματα όπως κίτρινο, μπεζ ή καφέ. Εάν υπάρχει παράθυρο σ’ αυτό τον τομέα μπορείτε επίσης να κρεμάσετε μια κρυστάλλινη σφαίρα. Οποιαδήποτε φυσική πέτρα ενισχύει τον τομέα.  

Πολύ ευνοϊκοί μήνες είναι ο Μάρτιος, Αύγουστος, Οκτώβριος και Δεκέμβριος. 

Προτάσεις για τον Νοτιοανατολικό Τομέα

Ιπτάμενο Άστρο 7 – Κέντρο

Το άστρο 7 που σχετίζεται με ληστείες και απώλειες έρχεται στο κέντρο το 2020. Το στοιχείο του άστρου 7 ειναι το Μέταλλο και το Κέντρο ανήκει στο στοιχείο της Γης, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο δυνατό. 

Κάθε άστρο έχει δύο πλευρές μια θετική και μια αρνητική. Το άστρο 7 σχετίζεται με τη μεταφυσική και συνεπώς στη θετική του πλευρά βοηθά στη μελέτη όλων των ειδών των μεταφυσικών επιστημών συμπεριλαμβανομένου του φενγκ σούι και της αστρολογίας. Στην αρνητική του πλευρά φέρνει κουτσομπολιά, ίντριγκες και πισώπλατες ενέργειες. Η παραδοσιακή θεραπεία για το άστρο 7 είναι ο μπλε (μαύρος) ρινόκερως ή ο μπλε (μαύρος) ελέφαντας

Αν η κύρια είσοδος του σπιτιού σας βρίσκεται στο κέντρο συνιστάται να προσέχετε τις κλειδαριές σας.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να εισαγάγετε χρώματα νερού όπως το μπλε στη διακόσμηση σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε μαξιλάρια, χαλιά, ή καλύμματα κρεβατιών σε μπλε χρώμα.

Μην χρησιμοποιείτε καθόλου στοιχείο φωτιάς ή κόκκινα χρώματα.

Προτάσεις για τον Κεντρικό Τομέα

Ιπτάμενο άστρο 8 – Βορειοδυτικά

Το άστρο του πλούτου 8 είχε “εγκλωβιστεί” στο κέντρο το 2019. Το 2020 έρχεται στα βορειοδυτικά και υπόσχεται ευημερία, ευτυχία και πλούτο. Το 8 δεν είναι τόσο ισχυρό σ’ αυτό τον τομέα αφού το Μεταλλικό στοιχείο του Βορειοδυτικού τομέα εξαντλεί το στοιχείο Γης του 8.  Θα πρέπει λοιπόν να ενισχύσετε το άστρο που μπορεί να αυξήσει το εισόδημά σας, να φέρει σταθερές σχέσεις στη ζωή σας, να τονώσει την υγεία σας και πολλά ακόμα.

Για να ενισχύσετε αυτό το αστέρι, προσθέστε το στοιχείο της Γης. Βάλτε σύμβολα ευημερίας, πέτρες και κρύσταλλα στα βορειοδυτικά, ή ένα κουτί με ημιπολύτιμους λίθους. Επίσης το ιπτάμενο άστρο 8 μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα συντριβάνι, αν και καλό είναι να “πειραματιστείτε” για να δείτε αν θα λειτουργήσει στο χώρο σας.

Παρόλο που ο βορειοδυτικός τομέας υπόσχεται πλούτο το 2020, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να μην τον υπερφορτώσετε, ώστε να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα υγείας. Η πρόσθετη εργασία θα σας φέρει ένα καλό εισόδημα, αλλά μπορεί να προκαλέσει και υπερκόπωση.

Μην τοποθετείτε βαριά μέταλλα στον βορειοδυτικό τομέα. Το στοιχείο του Μετάλλου θα αποδυναμώσει την καλή γη και θα σταματήσει να ενεργοποιεί το ευνοϊκό άστρο 8.

Προτάσεις για τον Βορειοδυτικό Τομέα

Ιπτάμενο Άστρο 9 – Δύση

Το ιπτάμενο άστρο 9 της μελλοντικής ευημερίας και της δόξας έρχεται το 2020 στον δυτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι περνούν πολύ χρόνο στον δυτικό τομέα ενός γραφείου ή σπιτιού θα βιώσουν την ευεργετική επίδραση του αστεριού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το άστρο 9 θα φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. 

Ωστόσο, η ενέργεια του πύρινου άστρου 9 δεν είναι φιλική με το εγγενές στοιχείο της Δύσης που είναι το μέταλλο. Σύμφωνα με το δημιουργικό και καταστροφικό κύκλο των πέντε στοιχείων η Φωτιά καταστρέφει το Μέταλλο – την ενέργεια της Δύσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια γήινα στοιχεία για να υποστηρίξουν το εγγενές μέταλλο. Συνιστάται όμως να δώσετε περισσότερη βάση στο στοιχείο του Ξύλου που θα τροφοδοτήσει το ετήσιο άστρο.  

Η ενίσχυση του Δυτικού τομέα με ισχυρά στοιχεία Ξύλου θα διασφαλίσει ότι ο μελλοντικός σας πλούτος προστατεύεται και ενισχύεται φέτος.

Ένα ισχυρό σύμβολο προστασίας του πλούτου είναι η δρακοχελώνα. Ο Δράκος είναι μία από τις πιο επιβλητικές και ιερές προσωπικότητες του Φενγκ Σούι και είναι γνωστό ότι αποτελεί σύμβολο προστασίας του πλούτου και της σταδιοδρομίας. Έχει φήμη και απόλυτη δύναμη. Τα νομίσματα (στα οποία κάθεται) συμβολίζουν την παραγωγή πλούτου. Η χελώνα συμβολίζει τη μακροζωία, την ενδυνάμωση και την προστασία. Έτσι, θεωρείται πολύ καλός ενεργοποιητής για το ετήσιο άστρο 9.

Αποφύγετε βαριά κεραμικά και φωτιά.

Προτάσεις για τον Δυτικό Τομέα

*Θεραπεία Αλατόνερου

Η θεραπεία αλατόνερου είναι μια ισχυρή προστασία κατά των ιπτάμενων άστρων 5 και 2. Μπορείτε να την φτιάξετε ως εξής:

Σε ένα μεταλλικό μπωλ βάλτε 1/3 αλάτι. Από πάνω βάλτε κυκλικά 6 χάλκινα νομίσματα (π.χ. 1,2,5 λεπτών) και στη μέση ένα ασημένιο νόμισμα (π.χ. 1 ευρώ). Στη συνέχεια συμπληρώστε με νερό.

Το μπωλ αυτό καλό είναι να μην το ακουμπάτε στο πάτωμα. Τοποθετήστε από κάτω ένα πλαστικό πιάτο, γιατί κάποια στιγμή το αλάτι θα πεταχτεί έξω από το μπωλ. Όταν τελειώνει το νερό, θα πρέπει να συμπληρώνετε.

Κάποιοι αναφέρουν ότι αντί για νομίσματα μπορείτε να βάλετε κομμάτια χαλκού (σωλήνες ή σπιράλ). Τα νομίσματα (ή τον χαλκό) μπορείτε να τα πλύνετε καλά και να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Δεν θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε αυτό το μπωλ για φαγητό ή άλλη χρήση.

Ένα μεταλλικό μπωλ -χωρίς αλάτι και νομίσματα- γεμάτο μόνο με νερό, μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά. Θα πρέπει όμως να αλλάζετε το νερό τουλάχιστον κάθε 3 ημέρες ώστε να είναι πάντα καθαρό.

Δείτε επίσης: Ενεργοποιήσεις για Πλούτο, Αγάπη, Τύχη

Ακολουθείστε με στο Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *