Ερμής στον Γενέθλιο Χάρτη

Κερδίστε τη ζωή…
πετώντας με τον Ερμή
Θέλετε να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας; Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να νικήσετε τις προκλήσεις και να ξεχωρίσετε από τους άλλους; Το πιο σημαντικό στοιχείο της ζωής μας είναι η επικοινωνία! Χωρίς αυτή δεν υπάρχει συνεννόηση, δεν υπάρχει γνώση, δεν είναι δυνατή ακόμα και αυτή η ανάπτυξη της αγάπης, της ίδιας της ζωής.
Ο δρόμος για την επιτυχία και την ευτυχία περνάει μέσα από την πνευματική και τη σωματική επικοινωνία. Στην αστρολογία, ο πλανήτης που κυβερνάει την επικοινωνία σε όλες τις μορφές της είναι ο Ερμής. Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε ακούσει για τις επιπτώσεις που έχει ο ανάδρομος Ερμής στην καθημερινότητα. Λίγοι όμως γνωρίζουμε τη σημασία που έχει η θέση του Ερμή στα ζώδια και στο γενέθλιο χάρτη μας. Κι’ όμως, ο γενέθλιος χάρτης και η ζωδιακή θέση του Ερμή, αποτελούν το κλειδί για την πνευματική μας εξέλιξη και για την επίτευξη των στόχων μας.
Μάθετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει ο πλανήτης της επικοινωνίας μέσα από το ζώδιο που βρισκόταν τη στιγμή της γέννησής σας. Ανακαλύψτε τις διανοητικές σας ικανότητες, τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του δικού σας Ερμή. Αξιοποιήστε τα πρώτα, ξεπεράστε τα δεύτερα, και κερδίστε στη ζωή!
Ο Ερμής είναι από τα ελάχιστα «πρόσωπα» της ελληνικής μυθολογίας που έχει τόσες πολλές και ποικίλες αρμοδιότητες. Παρόλο που δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικός θεός, η δημοτικότητά του ήταν μεγάλη και αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο με την εξέλιξη της ρωμαϊκής δύναμης και του εμπορίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερμής ήταν ο προστάτης των μεγαλεμπόρων. Ο πλανήτης πήρε πιθανότατα το όνομά του από την ελληνική μυθολογία, επειδή κινείται πολύ γρήγορα στον ουράνιο θόλο, όπως ακριβώς και ο φτεροπόδαρος θεός. Οι Ρωμαίοι ονόμασαν τον Ερμή, Mercury, ενώ στην Αιγυπτιακή μυθολογία ο Ερμής ταυτίζεται με τον θεό Thoth (Θωθ).   Στην Αστρολογία, ο Ερμής συγκεντρώνει τους περισσότερους συμβολισμούς από κάθε άλλο πλανήτη, και αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύνθετα αρχέτυπα της «βασιλικής τέχνης
των άστρων».
Ο Ερμής στη μυθολογία
 
Ο Ερμής γεννήθηκε από τη Μαία – κόρη του Άτλαντα και μιας από τις Πλειάδες – και τον Δία, στο όρος Κυλλήνη, στα νότια της Αρκαδίας. Στους Ομηρικούς ύμνους διαβάζουμε για τη γέννηση
του Ερμή: Ο Ερμής ήρθε στον κόσμο την αυγή, το μεσημέρι έπαιζε ήδη τη λύρα και το βράδυ έκλεψε τα βόδια του ακροβόλου Απόλλωνος». Από τα λόγια αυτά του ποιητή βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο γιος του Δία μπορεί να ήταν κατά κάποιο τρόπο «απατεώνας» αλλά ασκούσε και μεγάλη γοητεία. Σαν μωρό ο Ερμής επινόησε και κατασκεύασε την λύρα, αφού κατάφερε να ξεγελάσει μια χελώνα και να την παρασύρει έξω από το καβούκι της. Στην συνέχεια χρησιμοποίησε το καβούκι της χελώνας και ίνες καλαμιού για να φτιάξει και να παίξει τη λύρα. Εικάζεται ότι
μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα κι από τον Απόλλωνα, που θεωρείτο ο καλύτερος.
Ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος του Δία, καθώς και των άλλων θεών, υπεύθυνος για να μεταφέρει τα νέα, με έμβλημά του το κηρύκειο.
Ο Ερμής στην Αστρονομία
 
Για τον γήινο παρατηρητή ο πλανήτης Ερμής φαίνεται σαν να «ταξιδεύει» στο διάστημα τόσο γρήγορα όσο και ο Ήλιος. Πρόκειται για μια «οπτική απάτη». Ο πλανήτης συμπληρώνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον ήλιο σε 88 ημέρες. Η μέση απόστασή του από τον Ήλιο είναι μόλις 59 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Με την διάμετρό του των 4.840 χιλιομέτρων
είναι αρκετά μικρότερος από τη Γη.
Ο Ερμής στην Αστρολογία
Το όνομα Ερμής δόθηκε από  τους Έλληνες για να τον συσχετίσουν με την θεότητα των Βαβυλωνίων Nebo. Με τη σειρά τους οι Ρωμαίοι τον ονόμασαν Mercurio και με αυτό το όνομα (Mercury – Ερμής) είναι γνωστός στην παραδοσιακή αστρολογία. Σαν θεός, αποτελεί ένα «μίγμα» πολλών θεοτήτων, εννοιών και αρμοδιοτήτων. Ο ρόλος του Ερμή στο γενέθλιο χάρτη του κάθε ανθρώπου είναι πολύ σημαντικός. Αντιπροσωπεύει την ικανότητα του ατόμου στην επικοινωνία, τον αναλυτικό λόγο, τη διάνοια, την ευστροφία. Ο Ερμής «ασχολείται» με τις καθημερινές πληροφορίες. Ταξιδεύει πάνω από τις πόλεις μας, τα σχολεία, την κοινωνία και μεταφέρει πληροφορίες. Μπορεί να απομακρυνθεί μόνο μέχρι 28 μοίρες από τον Ήλιο, κι έτσι η μόνη όψη που μπορεί να σχηματίσει με αυτόν σε ένα ωροσκόπιο είναι η σύνοδος.
Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής σε έναν γενέθλιο χάρτη, μας δίνει στοιχεία για τον τρόπο σκέψης, λόγου και επικοινωνίας του ανθρώπου.
*Εάν δεν γνωρίζετε τη θέση του γενέθλιου Ερμή σας, γράψτε μου την ημερομηνία γέννησής σας στα σχόλια και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.

Ερμής στον Κριό

Με τον Ερμή στον Κριό επικοινωνείτε με έναν γοητευτικό, ειλικρινή και άμεσο τρόπο, που κάνει τους άλλους να σας εκτιμούν. Οι συζητήσεις, αλλά ακόμα και οι διαφωνίες κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον σας. Έχετε το προσόν να εκφράζεστε καθαρά και άμεσα, ενώ δεν σας αρέσουν καθόλου οι υπεκφυγές. Γρήγορα «πιάνετε» το νόημα της συζήτησης και ξέρετε πώς να απαντάτε
άμεσα όταν σας κριτικάρουν. Είστε καινοτόμοι. Δεν συμμετέχετε σε «παλιομοδίτικες» ιδέες και αφοσιώνεστε σε οτιδήποτε κάνετε, με ενθουσιασμό. Αποφασιστικοί και γρήγοροι, δεν αντέχετε τους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται χρόνο για να πάρουν μια απόφαση. Η άποψή σας συχνά είναι πολύ προσωπική. Βλέπετε τα πράγματα όπως θα θέλατε να είναι και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα. Πρέπει να συνηθίσετε να καταπολεμάτε την ανυπομονησία σας και να μην ενεργείτε προτού σκεφτείτε. Σας είναι εύκολο να εκφράζεστε με άνεση και να αυτοσχεδιάζετε, αλλά πολλές φορές γίνεστε σαρκαστικοί.
Για να πετύχετε στην ζωή θα πρέπει να μάθετε να είστε περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και να αποφύγετε την τάση για εριστικές συμπεριφορές και την ειρωνική διάθεση. Με τη θέση αυτή του Ερμή θα χρειαστεί επίσης να ελέγχετε τα νεύρα σας και να υιοθετήσετε ένα σωστό προγραμματισμό. Αντίθετα, προσπαθήστε να μην αφήνετε ανεκμετάλλευτες τις ξαφνικές ιδέες σας, που μπορεί να γίνουν πράξη και να σας αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη. Τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν έχουν σχέση με τα μαθηματικά, το σχέδιο, τις γραφιστικές τέχνες, αλλά και τη συγγραφή και τη δημοσιογραφία.

Ερμής στον Ταύρο

Ο Ερμής στον Ταύρο σας κάνει πρακτικούς και κάπως συντηρητικούς στις ιδέες και τις σκέψεις σας. Συνήθως έχετε μια πολύ καλή σχέση με το χρήμα και είστε «μαιτρ» στη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Ανήκετε στην κάστα των ανθρώπων που μαθαίνουν περισσότερο από την εμπειρία παρά από τις  πανεπιστημιακές σπουδές. Δεν χάνετε χρόνο σε μεγαλεπήβολες αντιρρεαλιστικές ιδέες επειδή επιμένετε σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Προσπαθείτε να αποφύγετε το ρίσκο και επανεξετάζετε τα δεδομένα προσεκτικά, προτού κάνετε οποιοδήποτε βήμα.
Οτιδήποτε «κεντρίζει» το ενδιαφέρον σας συνήθως εξετάζεται από όλες τις πλευρές και αναλύεται σε βάθος. Από τη στιγμή όμως που θα κατασταλάξετε είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε γνώμη, με αποτέλεσμα να θεωρείστε ξεροκέφαλοι, αφού αρνείστε οποιαδήποτε αντίκρουση, ακόμα και όταν ανακαλύψετε ότι η απόφασή σας είναι λανθασμένη. Εάν κάποιος θελήσει να σας πείσει για το αντίθετο, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με πολύ επιμονή και υπομονή.
Για να πετύχετε στην ζωή θα πρέπει να περιορίσετε την ισχυρογνωμοσύνη σας και να μάθετε να προσαρμόζεστε με μεγαλύτερη ευκολία στις καταστάσεις. Οι αντιλήψεις σας, αρκετά συχνά θεωρούνται συντηρητικές από τους άλλους, με αποτέλεσμα οι άλλοι να αντιτίθενται στις απόψεις σας. Το δυνατό σας σημείο είναι η γνήσια διπλωματία που μπορεί να σας βγάλει από δύσκολες θέσεις αλλά και να σας βοηθήσει να προωθήσετε τα σχέδιά σας. Η διαπραγματευτική σας δεινότητα και η ικανότητά σας στη διαχείριση των οικονομικών μπορούν να φέρουν κέρδη από το εμπόριο, τις μεταφορές, τα γραπτά. Με τη θέση αυτή του Ερμή σας «πάνε» πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο χώρος της παιδείας αλλά και της Τέχνης.

Ερμής στους Διδύμους 

Ο Ερμής στους Διδύμους είναι γρήγορος και νοήμων. Ο τρόπος που συζητάτε είναι σαφής και πνευματώδης. Ενδιαφέρεστε έντονα για τα πάντα και η αχόρταγη περιέργειά σας, σας κάνει να καταπιάνεστε με πολλά πράγματα συγχρόνως. Μαθαίνετε με ευκολία νέες ειδικότητες, ωστόσο δυσκολεύεστε να εστιάσετε την προσοχή σας αρκετά σε έναν τομέα για να διαπρέψετε. Έχετε μια φυσική ικανότητα στη γλώσσα και τα μαθηματικά. Σκέφτεστε πρακτικά και ίσως μερικές φορές χρειάζεται να θυμόσαστε και την συναισθηματική πλευρά των καταστάσεων, καθώς δεν εξαρτώνται τα πάντα από τη λογική. Συνήθως έχετε δυσκολία στο να πάρετε μια απόφαση αφού αναγκάζεστε να εξετάσετε όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και συχνά αλλάζετε γνώμη. Η πνευματική σας πρωτοτυπία βρίσκει νέες και εκπληκτικές λύσεις σε επείγουσες καταστάσεις αλλά και σε μακροχρόνια προβλήματα. Η ανάγκη σας να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε, ταλαιπωρεί το νευρικό σύστημά σας και θα ήταν καλό να ξεκουράζετε συχνά το μυαλό σας.
Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να συνηθίσετε να εκμεταλλεύεστε σωστά τα διανοητικά σας χαρίσματα. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν η εφευρετικότητα, η δύναμη του λόγου, η διαπραγματευτική δεινότητα και η καταπληκτική επιχειρηματολογία. Κέρδη μπορεί να προκύψουν από επαγγέλματα που σχετίζονται με μικρές κοντινές μετακινήσεις και ταξίδια. Ο Ερμής στους Διδύμους βρίσκεται στην «κυριαρχία» του. Η θέση αυτού του πλανήτη, δίνει έφεση στην συγγραφή, στην τέχνη και στη φιλολογία. Επαγγέλματα που σας ταιριάζουν «γάντι» είναι του δημοσιογράφου, του εκδότη, του δασκάλου και του καθηγητή.

Ερμής στον Καρκίνο

Ο Ερμής στον Καρκίνο είναι ένας Ερμής διαισθητικός και έντονα συναισθηματικός. Είστε πολύ συμπαθητικοί στους άλλους αλλά και πολύ καλοί ακροατές. Η ικανότητά σας να ταυτίζεστε με τους συνανθρώπους σας, συχνά σας οδηγεί στο σημείο να υποφέρετε χωρίς λόγο, καθώς αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των άλλων σαν να ήταν δικά σας. Είστε πιστοί στα ιδανικά σας και συνήθως έχετε μια έμφυτη αγάπη και σεβασμό για την ιστορία. Η μνήμη σας είναι πολύ ισχυρή και μπορείτε να θυμάστε γεγονότα από το παρελθόν με την παραμικρή λεπτομέρεια. Στην πραγματικότητα δεν ανακαλείτε μόνο τα λόγια που ειπώθηκαν κάποτε, αλλά και την διάθεση της στιγμής, αφού οι λέξεις δεν είναι τόσο σημαντικές για εσάς, όσο είναι τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από αυτές. Η πνευματική ολοκλήρωση ή οι σπουδές μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Αυτή η θέση του Ερμή σας προσφέρει τα δώρα του ρυθμού και του μέτρου.
Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μάθετε να ισορροπείτε ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Τα σημαντικότερα «ατού» σας είναι η δημιουργική φαντασία και η μνήμη «ελέφαντα» που διαθέτετε. Αξιοποιήστε την – επίσης – ισχυρή διαίσθησή σας, που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να εκμεταλλευτείτε τις πραγματικές ευκαιρίες. Έχετε μεγάλο ταλέντο στην ποίηση, στη μουσική αλλά και στη συγγραφή. Κέρδη μπορεί να προκύψουν από την ενασχόληση με το εμπόριο (ειδικά παλαιών αντικειμένων), με την τέχνη (ζωγραφική), τη θάλασσα αλλά και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ερμής στον Λέοντα 

Ο Ερμής στο ζώδιο του Λέοντα σας εφοδιάζει με ισχυρή θέληση και αισιόδοξη διάθεση. Είστε προικισμένοι με αρχηγικές ικανότητες που αναγνωρίζονται από τον τρόπο που διαχειρίζεστε τις καταστάσεις. Εκφράζεστε με ευκολία και σας αρέσει να διηγείστε διασκεδαστικές ιστορίες και να προσελκύετε ακροατές. Όταν θέσετε ένα στόχο προχωράτε με κέφι και με πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Το μεγαλύτερο προσόν σας είναι η αποφασιστικότητά σας. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με τον τρόπο εκείνο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε ακόμα και τις πιο δύσκολες επαγγελματικές προσδοκίες σας. Οι ιδέες σας είναι λαμπρές αλλά έχετε την τάση να ασχολείστε με το «μεγαλεπήβολο» και να παραβλέπετε σημαντικές λεπτομέρειες. Είστε πρόσχαροι, ευχάριστοι στην παρέα και συχνά συνδυάζετε επαγγελματικά ταξίδια με διασκέδαση. Θεωρείστε αυθεντία στον τομέα σας και σπάνια εγκαταλείπετε τα σχέδιά σας.
Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μειώσετε κάπως την υπέρμετρη αισιοδοξία σας και να κρατήσετε τα υγιή στοιχεία από αυτήν. Αποφύγετε επίσης την υποκειμενική κρίση που συχνά σας οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα καθώς και την παγίδα της αλαζονείας. Αντίθετα, εκμεταλλευτείτε τις οργανωτικές σας ικανότητες που μπορούν να στηρίξουν τα σχέδιά σας. Η έμφυτη τάση για δημιουργία μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη με ασχολίες που έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνία και ειδικότερα με το θέατρο. Η πληθώρα των κοινωνικών γνωριμιών δεν σας αφήνει ποτέ στην ανεργία. Ο Ερμής στον Λέοντα «βγάζει» τους καλύτερους επιστήμονες, φιλόσοφους και εκπαιδευτικούς.

Ερμής στην Παρθένο 

Ο Ερμής στην Παρθένο σας χαρίζει ένα μυαλό αναλυτικό και λογικό, στο οποίο μπορείτε να βασίζεστε για να λύνετε τα καθημερινά σας ζητήματα. Η οργάνωση είναι απαραίτητη για σας, αφού μόνο μέσα από την τάξη μπορείτε να λειτουργείτε σωστά. Η έλλειψη προγράμματος και το χάος όχι μόνο σας αποπροσανατολίζουν, αλλά διαταράσσουν και την ψυχική ισορροπία σας. Η ανάγκη σας να ελέγχετε και να ξαναελέγχετε τα πράγματα για να σιγουρευτείτε ότι είναι ακριβώς όπως πρέπει, μπορεί πολλές φορές να παρερμηνευθεί σαν έλλειψη εμπιστοσύνης. Είστε ο τύπος του ανθρώπου που δίνει πάντα το 100% της προσπάθειάς του. Προσπαθείτε να εκφράζεστε σωστά και περιμένετε το ίδιο και από τους άλλους. Δεν χάνετε τον χρόνο σας με «ελαφρές»
συζητήσεις ή διαμάχες. Τα προβλήματα με συγκεκριμένες διαστάσεις είναι εκείνα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Είστε προικισμένοι για τον τομέα της έρευνας, καθώς η εμμονή σας για τελειότητα, δεν σας αφήνει να παραβλέψετε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μετριάσετε κάπως τη σχολαστικότητά σας που δεν σας αφήνει να «αφεθείτε» στις μικροχαρές της καθημερινότητας. Να θυμάστε ότι τίποτα δεν σας εμποδίζει να είστε ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ταυτόχρονα. Το μεγάλο σας προσόν είναι το αναλυτικό πνεύμα σας, που σε συνδυασμό με την έμφυτη εξυπνάδα σας θα σας βοηθήσουν να διαπρέψετε σε οτιδήποτε αποφασίσετε να ασχοληθείτε. Η θέση αυτή του Ερμή είναι θαυμάσια για ενασχόληση με επικοινωνιακά αλλά και οικονομικά επαγγέλματα. Ταλέντο στο εμπόριο, στη γραμματεία επιχειρήσεων, αλλά και σε ασχολίες που βασίζονται στην επιδεξιότητα των χεριών.

Ο Ερμής στο Ζυγό

Βασικό αίτημα του Ερμή στον Ζυγό είναι η επικράτηση μιας ειρηνικής και αρμονικής ατμόσφαιρας στο περιβάλλον. Οι άσκοπες διαμάχες και η επιθετικότητα ταράζουν την ισορροπία σας και γι’ αυτό τις αποφεύγετε με κάθε τρόπο. Κάνετε εύκολα φίλους, καθώς η έμφυτη διπλωματία, η απαράμιλλη γοητεία, αλλά και το γνήσιο ενδιαφέρον που δείχνετε για τα προβλήματα των άλλων, σας καθιστούν αναντικατάστατους. Η λήψη αποφάσεων αποτελεί για εσάς μια πολυσύνθετη και άκρως σημαντική διαδικασία, καθώς η «φύση» σας, σας ωθεί να «ζυγίζετε» όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των καταστάσεων. Απαιτείτε και προσφέρετε άριστη επικοινωνία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Ενδιαφέρεστε και ασχολείστε έντονα με τις σκέψεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων που σας περιβάλλουν κι έτσι συχνά εμβαθύνετε στους «μηχανισμούς» των συναισθηματικών αντιδράσεων και την ψυχολογία. Μισείτε την αδικία και καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να είστε απόλυτα δίκαιοι.
Βασικό μέλημά σας για να πετύχετε στη ζωή, είναι να καλύψετε την έλλειψη πρακτικότητας που εμφανίζεται με τη θέση του Ερμή στο Ζυγό. Στην προσπάθειά σας να είστε απόλυτα αντικειμενικοί, αρκετά συχνά αποδεικνύετε αδύνατη θέληση ή αναποφασιστικότητα. Αντίθετα, ο Ερμής στον Ζυγό σας προικίζει με μια ασύγκριτη ευκολία στη σύναψη κοινωνικών και φιλικών σχέσεων που βοηθούν στις επιδιώξεις σας και στην πορεία της καριέρας σας. Η τάση για καλλιτεχνικά επαγγέλματα είναι αρκετά έντονη. Θα μπορούσατε όμως να γίνετε και καταπληκτικοί πολιτικοί, δικηγόροι, δικαστές. Οικονομικά οφέλη μπορεί να προκύψουν από ένα πετυχημένο πλούσιο γάμο.

Ερμής στον Σκορπιό

Με τον Ερμή στο Σκορπιό αποπνέετε μια έντονη μυστικότητα. Χρησιμοποιείτε τη λογική για να ανακαλύψετε τα μυστικά της ζωής. Σας αρέσει να ψάχνετε σε βάθος και δεν ικανοποιείστε με επιδερμικές ψηλαφίσεις. Έχετε τον δικό σας, ιδιαίτερο τρόπο σκέψης, και δεν αφήνετε κανέναν να «κρυφοκοιτάξει τα χαρτιά σας». Προετοιμάζετε την στρατηγική σας μυστικά, με σκοπό να μπερδέψετε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τους αντιπάλους σας. Διαισθητικοί και ικανοί να διακρίνετε τις αδυναμίες των ανθρώπων του περιβάλλοντός σας, είναι πολύ εύκολο για εσάς να βρείτε το «κουμπί» τους. Η έμφυτη περιέργειά σας και η ικανότητά σας να «διαβάζετε» τις σκέψεις των συνανθρώπων σας, σας καθιστούν έναν εξαιρετικό ερευνητή ή ντετέκτιβ. Πολύ συχνά οι άλλοι, σας εμπιστεύονται τα μυστικά τους, καθώς ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι μπορείτε να τα φυλάξετε για τον εαυτό σας.
Από τη στιγμή που διαισθάνεστε ότι δεν πρέπει να διατυπώσετε αυτό που πραγματικά σκέφτεστε, θα παραμείνετε σιωπηλοί. Συχνά όμως, αυτή η σιωπή σας, φοβίζει τους άλλους, με αποτέλεσμα να αισθάνονται άβολα. Τα αισθήματα που νιώθετε είναι έντονα και βαθιά και για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μάθετε να τα ελέγχετε. Από τα σημαντικά προσόντα που σας χαρίζει η θέση αυτή του Ερμή είναι η έντονη διορατικότητα και η παρατηρητικότητα. Ανήκετε στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που αποκομίζουν γνώσεις και κέρδη με βοηθούς τους την πρακτική αντίληψη και την επιχειρηματικότητα. Μπορείτε άνετα να διαπρέψετε στον τομέα της έρευνας, ακόμη και στις μεταφυσικές αναζητήσεις. Ο Ερμής αυτός είναι το «άστρο» των διαισθητικών ανθρώπων.

Ερμής στον Τοξότη

Ο Ερμής στον Τοξότη σας καθιστά εξωστρεφείς και ζωηρούς. Έχετε πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα και συνήθως γοητεύεστε από τις ξένες κουλτούρες, από τη φιλοσοφία και τη θρησκεία. Έχετε την τάση να σχηματίζετε γνώμη προτού λάβετε υπόψη όλα τα δεδομένα και να λέτε ακριβώς αυτό που έχετε στο μυαλό σας οποιαδήποτε στιγμή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Απολαμβάνετε το διάβασμα για τη γνώση που σας προσφέρει και η μόνη πραγματική δυσκολία που συναντάτε είναι η πληθώρα των θεμάτων που σας ενδιαφέρουν με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να επιλέξετε ένα ή δυο θέματα κάθε φορά. Αρκετά συχνά, η διαίσθησή σας, σας προειδοποιεί για γεγονότα παγκόσμιας σημασίας και σας προσφέρει την δυνατότητα να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από τους άλλους. Δεν «μασάτε» τις λέξεις αλλά λέτε τη γνώμη σας καθαρά, με αποτέλεσμα, πολλές φορές η κριτική σας να πληγώνει τους άλλους.
Βασική προτεραιότητά σας για να πετύχετε στη ζωή είναι να καταπολεμήσετε την επιπολαιότητα και την απερισκεψία που συχνά σας οδηγούν σε γκάφες. Τα πολυποίκιλα ενδιαφέροντά σας μπορεί να λειτουργούν ανασταλτικά στην εξέλιξη της καριέρας σας, αφού δεν σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε με προσοχή στην επίτευξη των στόχων σας. Προσπαθήστε επίσης να γίνετε πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, ακόμα και στα ραντεβού σας. Οι ασχολίες που σας ταιριάζουν είναι τα ταξίδια, ο τουρισμός, ο αθλητισμός. Έχετε μεγάλο ταλέντο στη συγγραφή, αλλά και στη διάδοση της γνώσης. Μπορείτε άνετα να διαπρέψετε σαν νομικοί, συγγραφείς, ενώ ιδιαίτερη εύνοια υπάρχει στις δοσοληψίες με τους ξένους και το εξωτερικό γενικότερα.

Ερμής στον Αιγόκερω

Με τον Ερμή στον Αιγόκερω είστε αρκετά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί. «Ζυγίζετε» τις λέξεις σας πριν πείτε οτιδήποτε, αφού αντιλαμβάνεστε το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα λόγια σας στους άλλους. Δεν είστε ιδιαίτερα «ανοικτοί» με τους ανθρώπους που δεν ανήκουν στον φιλικό ή στον κοινωνικό σας κύκλο. Έχετε πανίσχυρη μνήμη και είστε άκρως επιμελείς όταν εφαρμόζετε τα σχέδιά σας. Εξάλλου, ο σχεδιασμός και η οργάνωση είναι τα δυνατά σημεία σας και με οτιδήποτε καταπιάνεστε το φέρνετε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Η συντηρητική φύση σας, σας ωθεί να αντιστέκεστε στην αλλαγή καθώς λειτουργείτε με γνώμονα την πίστη στην παράδοση και την τάξη. Κατά βάθος πιστεύετε ότι συχνά η αλλαγή λειτουργεί απλώς για χάρη της αλλαγής. Έχετε όλες τις δυνατότητες να φτάσετε σε μια ψηλή θέση στην κοινωνία, ενώ εύκολα εντυπωσιάζεστε από την κοινωνική υπόσταση και τους τίτλους. Στις συζητήσεις είστε λογικοί, και πολύ σπάνια ξεσπάτε σε συναισθηματικές εκρήξεις.
Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να ξεπεράσετε τη στενότητα αντίληψης και να μειώσετε την τραχύτητα στην συμπεριφορά σας που συχνά προβληματίζει τους άλλους και σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Ο Ερμής στον Αιγόκερω σας εφοδιάζει με τεράστια αποθέματα θέλησης και ενέργειας, που αν τα διοχετεύσετε σωστά θα πετύχετε διάνα στους στόχους σας. Η θέση αυτή είναι πολύ ευνοϊκή για την έρευνα, καθώς και για ασχολίες που σχετίζονται με τα μαθηματικά, το σχέδιο και το εμπόριο. Σας ταιριάζει πολύ και η μοντέρνα τεχνολογία (gadgets, ηλεκτρονικοί υπολογιστές).

Ο Ερμής στον Υδροχόο

Ο Ερμής στον Υδροχόο σας χαρίζει πρωτοπορία και διορατικότητα. Σας ενθουσιάζουν οι νέες ιδέες και αρκετά συχνά πετυχαίνετε τους στόχους σας, ακολουθώντας τη διαίσθηση και τις εμπνεύσεις σας. Η τάση σας για καινοτομία καθώς και η τόλμη που σας διακρίνει, κάνει τους άλλους να σας θεωρούν εκκεντρικούς ή παράτολμους. Αν και είστε έξυπνοι και εξωστρεφείς, μπορεί κάποιες στιγμές να δείχνετε κάπως «απρόσωποι». Έχετε μεγάλα ιδεώδη αλλά δεν είστε σνομπ. Αποδέχεστε τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι και όχι για την θέση τους ή τον τίτλο τους. Είστε αντικειμενικοί κριτές και ειδήμονες στο να «βλέπετε» πίσω από τη βιτρίνα, νιώθοντας όσα συμβαίνουν μέσα στην ψυχή του ανθρώπου. Προοδευτικοί και αρκετά συχνά επαναστάτες, μπορεί να αποτελείτε «φαινόμενο» για τους πιο «συντηρητικούς» ανθρώπους γύρω σας. Γεγονότα και καταστάσεις που μπορεί να «σοκάρουν» τους άλλους, εσάς σας αφήνουν ασυγκίνητους ή απλά αδιάφορους.
Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε σωστά την ευστροφία του μυαλού σας και τις πρωτότυπες ιδέες σας. Η ικανότητά σας να «βλέπετε» μπροστά, σας καθιστά εφευρετικούς και πρωτοπόρους. Μπορείτε άνετα να διαπρέψετε στους τομείς της προηγμένης τεχνολογίας, της αεροναυπηγικής, του σχεδιασμού των μοντέρνων συσκευών. Το ζώδιο του Υδροχόου στην παραδοσιακή αστρολογία σχετίζεται με την έννοια της φιλίας και της πανανθρώπινης αγάπης. Μέσα από τα κοντινά, φιλικά σας πρόσωπα θα βρείτε υποστηρικτές των στόχων σας, ενώ είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψετε την ευτυχία σε ένα κοινό στόχο ή αγώνα με ομοϊδεάτες.

Ερμής στους Ιχθύς

Με τον Ερμή στους Ιχθύς είστε έντονα διαισθητικοί, αλλά και ευαίσθητοι. Έχετε μεγάλη φαντασία, με αποτέλεσμα να ασχολείστε περισσότερο με τα οράματά σας και λιγότερο με την πραγματικότητα. Στις ενέργειές σας καθοδηγείστε από το συναίσθημα. Η επιτυχία και η αποτυχία εξαρτώνται από το πόσο καλά λειτουργεί η διαίσθησή σας τη δεδομένη στιγμή. Γνωρίζετε ότι κρύβετε μεγάλες δυνάμεις μέσα σας, αλλά αυτές συνήθως είναι πολύ «αόριστες» για να σας επιτρέψουν να συγκεκριμενοποιήσετε τους στόχους που θα επιλέξετε. Η αρμονία και η τέχνη σας ενθουσιάζουν και, αν δεν έχετε ταλέντο οι ίδιοι, θα είστε σίγουρα θαυμαστές ή οπαδοί άλλων ταλαντούχων ανθρώπων.
Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να γίνετε περισσότερο ρεαλιστές. Με τη θέση αυτή του Ερμή συχνά το μυαλό σας «ταξιδεύει» με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε στους στόχους σας. Μάλιστα, η αφηρημάδα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Ερμή στους Ιχθύς. Θα πρέπει να βρείτε τρόπους να διοχετεύσετε θετικά τη δημιουργική φαντασία σας σε ασχολίες ή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τέχνη, τη φιλοσοφία και γενικότερα τις θεωρητικές επιστήμες. Μπορεί να μην το έχετε ανακαλύψει ακόμα, αλλά είστε σίγουρα καλοί διπλωμάτες, γεγονός που σε συνδυασμό με την ψυχική διεισδυτικότητα μπορεί να σας προσφέρει άνετα μια θέση στο χώρο της πολιτικής. Η αγάπη σας για τους συνανθρώπους σας και η διάθεσή σας για περισσότερη ανθρωπιά και βοήθεια προς τους άλλους, σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε ακόμα και με λειτουργήματα που έχουν ανθρωποκεντρικούς σκοπούς. Η ψυχολογία, οι εναλλακτικές θεραπείες και η κοινωνική πρόνοια είναι χώροι που μπορείτε να κάνετε θαύματα.

2 Comments

  1. Πολύ ωραίο άρθρο! Και επίσης με περηφάνια λέω, ότι έχω έναν πολύ ωραίο Ερμή! Χα,χα,χα,χα!
    Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    1. Καλή εβδομάδα! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια! Άντε να δω τέλειωσαν οι "κλειστές" σου, γιατί σε βλέπω λίγο εξαφανισμένη γενικώς:) Ελπίζω να περνάς καλά πάντως!
      Πολλά φιλιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *