εκλείψεις 2023

Εκλείψεις 2023 – Στην παραδοσιακή Αστρολογία οι εκλείψεις αποτελούσαν φόβο και τρόμο καθώς προμήνυαν τα πιο δυσάρεστα γεγονός. Πλέον, στην Μοντέρνα Αστρολογία έχουν απλοποιηθεί και έχουν μετατραπεί σε ένα φαίνομενο που ναι μεν κρύβει κάποιους κινδύνους, ωστόσο παράλληλα μας καθοδηγεί. Πράγματι, η ερμηνεία της κάθε έκλειψης, ανάλογα με τις πλανητικές όψεις που διαμορφώνει, μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά αν εκμεταλλευτούμε σωστά την ενέργειά της.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2023

Το 2023 ολοκληρώνεται η σειρά εκλείψεων που έλαβαν χώρα στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού και ξεκινά μια νέα σειρά στον άξονα Κριού – Ζυγού.

Ο άξονας Ταύρου – Σκορπιού σχετίζεται με τα οικονομικά, τα έσοδα, τα έξοδα, τα δάνεια θέματα που αναδείχθηκαν αρκετά τα προηγούμενα χρόνια άλλοτε με αρνητικό και άλλοτε με θετικό τρόπο.

Ο άξονας Κριού – Ζυγού έχει να κάνει με το εγώ – εμείς. Έτσι, τα επόμενα χρόνια οι εκλείψεις συνιστούν να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές μας ανάγκες και σε αυτές του συντρόφου μας και των γύρω μας γενικότερα.

Το 2023 θα σημειωθούν τέσσερις εκλείψεις: δύο ηλιακές και δύο σεληνιακές.

Ας δούμε αναλυτικά πώς θα μας επηρεάσει η κάθε μία.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΥΧΗΣ - ΜΗΝΑΣ ΑΛΟΓΟΥ (5 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2024)

χρήματα

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ με απλές καθημερινές δραστηριότητες! 

Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια του σύμπαντος για να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε κι ακόμα περισσότερα!

Απλές καθημερινές δραστηριότητες, βοηθούν να προσελκύσετε πλούτο, αγάπη, τύχη!

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή έκλειψη στον Κριό (29η μοίρα) – 20 Απριλίου 2023

Η πρώτη και πιο σημαντική έκλειψη του 2023 διαμορφώνεται στην τελευταία μοίρα του Κριού. Δεδομένου ότι ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, η ενέργεια αυτής της έκλειψης θα είναι πολύ ισχυρή. Είναι εποχή για νέα πλάνα και ξεκινήματα που θα αποδώσουν μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και μπορεί να έχουν απίστευτη επίδραση στη ζωή μας για πολλά χρόνια.

Η σύνοδος που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Δία συνιστά να είμαστε επινοητικοί και τολμηροί. Θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τους φόβους μου και να ξεπεράσουμε τυχόν εμπόδια όπως συνιστά το τετράγωνο του Πλούτωνα.

Ο κυβερνήτης της έκλειψης ο Άρης βρίσκεται σε θετική όψη με τον Βόρειο Δεσμό γεγονός που προμηνύει επιτυχία μέσα από προσπάθειες.

Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι).

Παραδοσιακά οι αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι το φαινόμενο σχετίζεται με θλίψη που προέρχεται από τον θάνατο επιφανών γυναίκων. Συνδέεται επίσης με θάνατο μικρών ζώων.

Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό (15η μοίρα) – 5 Μαΐου 2023

Οι Σεληνιακές εκλείψεις σχετίζονται περισσότερο με τα συναισθήματά μας, οπότε η συγκεκριμένη έκλειψη στον Σκορπιό θα αναδείξει τα πραγματικά συναισθήματα που κρύβουμε μέσα με σκοπό να αποδεχτούμε και να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι καιρός να αποκοπούμε από καταστάσεις και άτομα που μας χειραγωγούν και να βρούμε νέες θετικές διεξόδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκλειψη αυτή είναι μέρος της σειράς εκλείψεων στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού που έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο 2021. Η σειρά αυτών των εκλείψεων ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο και στόχο έχουν να μας “αποκόψουν” από ακατάλληλες προσκολλήσεις και εξαρτήσεις.

Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι).

 Στις αρχαίες πηγές αυτή η έκλειψη περιγράφεται ως ξηρός αέρας, (κίνδυνο από τον αέρα και τον πυρετό). Συνδέεται με ζημιές στα δέντρα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΥΧΗΣ - ΜΗΝΑΣ ΑΛΟΓΟΥ (5 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2024)

χρήματα

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ με απλές καθημερινές δραστηριότητες! 

Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια του σύμπαντος για να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε κι ακόμα περισσότερα!

Απλές καθημερινές δραστηριότητες, βοηθούν να προσελκύσετε πλούτο, αγάπη, τύχη!

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό (21η μοίρα) – 14 Οκτωβρίου

Η δεύτερη Ηλιακή έκλειψη σχηματίζεται στον Ζυγό το ζώδιο της διαπραγμάτευσης, του συμβιβασμού, της μεσολάβησης, της ισορροπίας και της αρμονίας. ΄Ετσι, αυτό το διάστημα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ανθρώπινες σχέσεις με άλλη οπτική  και θα δημιουργηθούν νέες σχέσεις, νέες συνεργασίες και νέες συμμαχίες. 

Η έκλειψη αυτή θα λειτουργήσει θετικά μόνο σε όσους μπορέσουν να κατανοήσουν τους συντρόφους τους και γενικότερα την αλληλεπίδραση με τους γύρω τους. Διαφορετικά αναμένονται αρκετές διακυμάνσεις ή και χωρισμοί. 

Επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους).

Στα αρχαία κείμενα περιγράφεται ως μια κακή επιρροή που φέρνει προβλήματα σε όλους. Προμηνύει περίοδο πείνας και έχει συνδεθεί με θάνατο ηγεμόνων και εξεγέρσεις.

Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο (5η μοίρα) – 28 Οκτωβρίου

Ο Ταύρος κυβερνά την ομορφιά, την αγάπη αλλά και τα χρήματα. Έτσι η τελευταία έκλειψη της χρονιάς θα μας ωθήσει να δημιουργήσουμε σταθερότητα και αρμονία τόσο στα οικονομικά μας όσο και στις προσωπικές μας σχέσεις. 

Είναι μια περίοδος που βοηθά στην επαγγελματική αναρρίχηση και ευνοεί τον καλλωπισμό και τις απολαύσεις. Πολλοί μπορεί να ενδώσουν στην αγορά πολύτιμων και ακριβών προϊόντων ή/και να απαλλαγούν από παλιά και άχρηστα αντικείμενα.

Η συγκεκριμένη έκλειψη επίσης προσφέρεται για κλείσιμο χρεών και αποταμίευση και ευνοεί κάθε εργασία που σχετίζεται με την γη.

Σε κοσμικό επίπεδο μπορεί να δημιουργηθούν συγκρούσεις και αγώνας για εξουσία και επιρροή.

Επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Στα αρχαία κείμενα σχετίζεται με καταστροφές επιχειρήσεων και γεωργικών προϊόντων καθώς και κατάρρευση ισχυρών διαπραγματευτών.

Ακολουθήστε με και στο Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *